Μάρτιος στην παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μάρτιος στην παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις  στην παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 2/3/2018, ώρα 7.00  το απόγευμα

Υποδεχόμαστε την άνοιξη με τα ……παράξενα πρόσωπα του Πικάσο. Τα παιδιά μαθαίνουν για το Ζωγράφο και την τεχνική του και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα

Με την παιδαγωγό Ελένη Παπαδιώτη.

Υλικά: μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, κυρομπογιές (παστέλ)

Για παιδιά από 6 ετών. Με προεγγραφή

 

Τετάρτη 7/3/2018 ,ώρα  6.30 το απόγευμα

«Ένα τόσο δα σποράκι!». Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  αφιερωμένο στους σπόρους, ειδικά διαμορφωμένο και σχεδιασμένο από την Τεχνολόγο Γεωπόνο Ανδρομάχη Παπαδοπούλου.

Θα διαβαστεί το παραμύθι του Eric Carle “Το σποράκι ταξιδεύει..”

Τα παιδιά θα  γνωρίσουν διάφορους σπόρους, τα εργαλεία κηπουρικής , τη βλάστησή τους και πώς μετατρέπονται σε φυτά. Θα έρθουν σε επαφή μαζί τους, θα εμπνευστούν, θα εκφραστούν και θα δημιουργήσουν.

Απαραίτητα υλικά: κόλλα, μαρκαδόροι ή κηρομπογιές ή ξυλομπογιές

Για παιδιά 5-9 ετών. Με προεγγραφή

 

Τετάρτη,  14/3/2018, ώρα 6.30 το απόγευμα

«Η ώρα του παραμυθιού»

«Τα καπέλα της κυρίας Στρουμπινσκι»/ Χάιντσς Γιάνις & Χέλγκα Μπανς

Στο καπελάδικο της κυρίας Στρουμπίνσκι βρίσκει ο καθένας το καπέλο που θέλει – το καπέλο που του πάει, το καπέλο που του χρειάζεται. Η κυρία Στρουμπίνσκι έχει καπέλα για όλους: για τους λυπημένους, για τους βιαστικούς, για τους ερωτευμένους, για τους αμίλητους, για τους ανήσυχους… Μόλις μπαίνει κάποιος στο μαγαζί της, αμέσως κοιτάζει το πρόσωπό του και καταλαβαίνει ποιο καπέλο του ταιριάζει. Μα υπάρχουν και μέρες που δυσκολεύεται να βρει καπέλο για την ίδια την εγγονή της, τη Μίρα, που τη βοηθάει στη δουλειά…

Απαραίτητα υλικά: μια εφημερίδα, κολλητική ταινία ,,λαδοπαστέλ ή κηρομπογιές. Επιπλέον όποιος θέλει για στόλισμα κορδέλες, πούλιες, χάντρες.

Με τη νηπιαγωγό Λιάννα Αραμπατζή.

Για παιδιά 4-6 ετών . Με προεγγραφή!

 

Πέμπτη 21/3/2018, ώρα 6.30 το απόγευμα

«Οι ιστορίες στην οθόνη»

«Η μικρή Σαρλότ σκηνοθέτης»/ Frank Viva

Η Σάρλοτ είναι σκηνοθέτης. Ζει στη Νέα Υόρκη μαζί με τους αγαπημένους της γονείς και τον γάτο της, τον Μουντζούρη. Μέσα από τον κινηματογραφικό της φακό βλέπει τον κόσμο με έναν τρόπο εντελώς διαφορετικό. Μερικές φορές η Σάρλοτ χάνει το θάρρος της. Όταν όμως συναντά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης τη Σκάρλετ, αρχίζουν τα πράγματα να αλλάζουν. Και μάλιστα, γρήγορα!

Με αφορμή το βιβλίο θα γίνει μια  σύντομη αναφορά στην ιστορία του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, των βιβλίων που έγιναν κινηματογραφικές ταινίες  και τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα εργαστήρι ασπρόμαυρου κινηματογράφου

Με τη βιβλιοθηκονόμο Κατερίνα Βαρσαμοπούλου  και  την παιδαγωγό Αθανασία Κούτσου

Για παιδιά από 6 – 9 ετών

 

Πέμπτη 22/3/2018, ώρα 6.30 το απόγευμα

Καλλιτεχνικό εργαστήρι: «Kid’s Arts & Crafts» :
Τα παιδιά φτιάχνουν μοναδικές κατασκευές με τα χεράκια τους.

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι  της βιβλιοθήκης Ορέστου, συνεχίζοντας την ενότητα που αφορά στη ζωή και το έργο των μεγάλων ζωγράφων  προσκαλεί τους μικρούς μας να γνωρίσουν τους μεγάλους καλλιτέχνες   και να δημιουργήσουν απίθανες κατασκευές από απλά υλικά.

2ος κύκλος : «Προσωπογραφίες»

Θέμα συνάντησης: “Γνωρίζουμε το Γιάννη Τσαρούχη και δημιουργούμε το δικό μας έργο”

Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι:

1 φύλλο (50Χ70) κανσόν χαρτί μπλε λουλακί

1 κουτί χοντροί μαρκαδόροι

1 κουτί κηρομπογιές.

Το εργαστήρι συντονίζουν και οργανώνουν:

Η Νεφέλη Λουκοβίκα και η Ζωή Ζαμπίτη φοιτήτριες  του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών – Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και η εμψυχώτρια Σοφία Γωνιάδου

Για παιδιά 6-9  ετών, με προεγγραφή

 

Τετάρτη 28/3/2010, ώρα 6.30 το απόγευμα

Σινεμά στη βιβλιοθήκη. Στη ζεστή παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης παρακολουθούμε παρέα με τους φίλους μας την αγαπημένη μας μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων

Για παιδιά από 5 ετών

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα

«Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου»

  • Πέμπτη 1/3/2018 , ώρα 10-11& 11-12 το πρωί
  • Πέμπτη 8/3/2018 , ώρα 10-11 & 11-12 το πρωί
  • Τρίτη 20/3/2018, ώρα 10-11&11-12 το πρωί

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για μαθητές Δημοτικού στην παιδική βιβλιοθήκη Ορέστου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στόχος του προγράμματος είναι  η  ολοκληρωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικής παιδείας και η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής τους νοοτροπίας

Το πρόγραμμα επιμελούνται & παρουσιάζουν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί Γκουτίδου Κωνσταντίνα &Ταχτεβρενίδου Σωτηρία.

Σε συνεργασία με σχολεία  της περιοχής

 

«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη»

Τρίτη 13/3/2018 , ώρα 10-11& 11-12 το πρωί

«Καστροπολιτεία» / Πολυξένη Χουρίδου

Μια όμορφη ξενάγηση του Γέροντα από την ‘Αρτεμη, το δίδυμο αδελφό της Φοίβο και τα μέλη της οικογένειάς της, στα ιστορικά μνημεία της Καστροπολιτείας, της Θεσσαλονίκης. Το Επταπύργιο, το Πύργο του Τριγωνίου, τα Βυζαντινά τείχη, την Αψίδα και τα ανάκτορα του Γαλερίου, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Μονή Βλαττάδων και τις Βυζαντινές εκκλησίες: Αγίου Δημητρίου, Αγίας Σοφίας και Παναγίας Αχειροποιήτου.

Σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.

 

 «Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη»

Πέμπτη 15/3/2018 , ώρα 10-11 το πρωί

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου γνωρίζουμε τη συγγραφέα  Εύα Ιεροπούλου και το βιβλίο της «Το Φουσκοχώρι»

Το Φουσκοχώρι είναι υπέροχο: με πανέμορφα μικρά σπιτάκια, σκαρφαλωμένο σ’ έναν καταπράσινο λόφο δίπλα στο ποτάμι, βλέπει μια απέραντη πεδιάδα. Και το πιο φοβερό; Κάθε απόγευμα στο Φουσκοχώρι φτιάχνουν φούσκες! Φούσκες από σοκολάτα, σαντιγί, φράουλα, πεπόνι, φούσκες με άρωμα θαλασσινό ή βουνίσιο, κι άλλες πολλές που δεν τις βάζει ο νους σας!

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με συνεργασία  με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο»

 

«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη»

Τρίτη 27/3/2018, ώρα 10.00-11 & 11-12 το πρωί

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου τα παιδιά γνωρίζουν τον συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνο  και το βιβλίο του «Μάγκας Δράκος»

Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα μεγάλο πολύχρωμο λιβάδι ζούσε ένας δράκος. Είχε δέρμα πράσινο με λέπια σαν του φιδιού, κοντόχοντρα πόδια με νύχια γαμψά και από το στόμα του, που ήταν γεμάτο κοφτερά δόντια, έβγαζε φωτιές. Ήταν όμως ένας δράκος τεμπέλης, τόσο τεμπέλης που δε σηκωνόταν ούτε για φαγητό. Γι’ αυτό φοβέριζε τα μικρότερα πλάσματα και τα ανάγκαζε……

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία  με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο»

 

«Παρέα με το συγγραφέα στη βιβλιοθήκη»

Πέμπτη 29/3/2018, ώρα 10-11 το πρωί

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου γνωρίζουμε τη συγγραφέα Μητσιοπούλου Χαρά και το βιβλίο της « Το ξεχωριστό κορίτσι»

Η Γλύκα, ένα μικρό κοριτσάκι, ζει μια μοναδική εμπειρία, όταν μια τεράστια πεταλούδα τη μεταφέρει στη Χώρα των Χρωμάτων και της Διαίσθησης. Εκεί το Ξεχωριστό Κοριτσάκι μας με τη δύναμη της αγάπης, βοηθάει τις πεταλούδες να σωθούν από έναν θανάσιμο κίνδυνο. Όμως η Γλύκα μαζί με τις πεταλούδες, σώζει και ολόκληρη την ανθρωπότητα, μια και η παρουσία των πανέμορφων φτερωτών

πλασμάτων στη ζωή των ανθρώπων είναι καθοριστική για την ευημερία και την ειρηνική συνύπαρξή τους…

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με συνεργασία  με τις εκδόσεις «Φυλάτος»

Ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων

Πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά,  να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, να γίνουν αναγνώστες.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Παιδική Βιβλιοθήκη

Ορέστου 33, 54642, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 852384

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.