Leivadi Trail: 2η εκδήλωση ορεινού τρεξίματος – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Leivadi Trail: 2η εκδήλωση ορεινού τρεξίματος

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την νέα  εκδήλωση ορεινού τρεξίματος (για το 2022) στο ιστορικό χωριό Λιβάδι του Ν. Θεσσαλονίκης την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022. Σε υψόμετρο 850 μέτρων και άνω, αποτελεί ένα ανεξερεύνητο φυσικό παράδεισο μόλις 20χλμ από το κέντρο της πόλης. Πελώριες καστανιές, δρυς κι οξιές οι οποίες ξεφυτρώνουν σε όλο το μήκος των διαδρομών αποτελούν στοιχεία που θα θαυμάσει ο κάθε συμμετέχοντας.

 

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος συνεχίζεται δυναμικά να εκφράζεται μέσα από εκδηλώσεις η περιβαλλοντολογική ανησυχία. Μετά την αναβολή του δικαστηρίου ενόψει της απόφασης επαναλειτουργίας του λατομείου μαρμάρων στην περιοχή φτέρη, μια ανάσα μόλις από την πλατεία του χωριού, η οποία εκδικάζεται πλέον στο ΣΤΕ (συμβούλιο της επικρατείας) τον Σεπτέμβριο του 2022, κρατάει όλους τους κατοίκους στις επάλξεις, παλεύοντας να αποτρέψουν την απερίσκεπτη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον..

 

Οι διαδρομές φέτος θα είναι τρεις (3) και οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω διαδρομές:

 • Panorama Race: 22,600χλμ | Υψομετρική διαφορά: 840μέτρα
 • Kalogeriko Race: 11,500χλμ | Υψομετρική διαφορά: 390μέτρα
 • Leivadi Family: 4 χλμ | Υψομετρική διαφορά: 110μέτρα

 

Με ένα νέο μονοπάτι ενισχύεται η περσινή μεγάλη διαδρομή, ώστε να ικανοποιηθούν και οι πιο απαιτητικοί. Διατηρείται το βασικό κομμάτι της μεγάλης διαδρομής για να μετατραπεί ο αγώνας των 11,5 χλμ (μεσαίας διαδρομής) για όσους επιθυμούν μία πιο σύντομη ονειρεμένη, βουνίσια διαδρομή. Συντηρείται ατόφια η οικογενειακή διαδρομή των 4χλμ με σκοπό το ξεκίνημα περισσότερων ανθρώπων γνωριμίας του χωριού.

 

Φέτος, είναι μία ιδιαίτερη συγκινησιακή χρονιά για τον τόπο, διότι ως γνωστόν χάθηκε ένας νεαρός και όμορφος νέος, αφού έπεσε θύμα της οπαδικής βίας τον περασμένο Φλεβάρη.  Ο Άλκης Καμπανός, τυγχάνει να κατάγεται από το Λιβάδι, αφού ο πατέρας του γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό αυτό. Έτσι, λοιπόν, σε συνεννόηση και με την παρουσία της οικογένειας θα τιμηθεί αφιερώνοντας τη μεγάλη διαδρομή στη μνήμη του.

Συνεπώς εκτός από αθλητική εκδήλωση αποτελεί και ένα κοινωνικό γεγονός για την περιοχή , στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που προκύπτουν από την απερίσκεπτη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των νέων απέναντι σε αποτρόπαιες πράξεις και δράσεις βίας στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Ο κόσμος, και ειδικά οι νεότερες γενιές, έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξουμε και να αναλάβουμε δράση, και το ζητούν έντονα. Με την παρουσία μας δηλώνουμε παρόντες  στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά και στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

 

Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05/22 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 30/06/22 ή έως τη συμπλήρωση των συμμετοχών ανά διαδρομή.

Εγγραφές στη σελίδα https://leivadi.com/αίτηση-εγγραφής-στην-εκδήλωση-leivadi-trail

 

Παροχές διοργάνωσης Leivadi Trail

 • Όλοι οι συμμετέχοντες των διαδρομών 22,600χλμ και 11,500χλμ θα λάβουν με τη συμμετοχή τους αναμνηστικό δώρο – τεχνικό και ιδιαίτερο μπλουζάκι.
 • Όλοι συμμετέχοντες όλων των διαδρομών θα λάβουν κατά τον τερματισμό τους μετάλλιο συμμετοχής, το οποίο θα είναι διαφορετικό σε κάθε κατηγορία.
 • Στις κατηγορίες 22,600χλμ και 11,500χλμ θα υπάρξουν βραβεύσεις και έπαθλα για τους νικητές στις αντίστοιχες κατηγορίες.
 • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναψυκτικό και μπανάνα.
 • Θα δοθούν πολλά δώρα και προϊόντα με κλήρωση στους συμμετέχοντες, από τους χορηγούς μας και τοπικούς παραγωγούς.
 • Μετά τον τερματισμό τους όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τοπικά εδέσματα, αλλά και μαγειρεμένα, εκείνη την ώρα, ζυμαρικά με μανιτάρια από εξειδικευμένο στο είδος chef.
 • Στους μικρούς συμμετέχοντες θα δοθεί επιπλέον χυμός, πατατάκια και θα υπάρχει δυνατότητα κατά τη διάρκεια των αγώνων παιδικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης.

 

Πληροφορίες – επικοινωνία:

Site: www.leivadi.com
Facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης
E-mail: trail@leivadi.com

 

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Τόπος εκκίνησης – τερματισμού :  Ο χώρος του Ηρώον 50 μέτρα πριν την πλατεία και απέναντι από το αναψυκτήριο του πολιτιστικού συλλόγου. Υψόμετρο 850 μέτρα.

 • Ώρα εκκίνησης μεγάλης διαδρομής  22,600χλμ :  10:00 π.μ.
 • Ώρα εκκίνησης μεσαίας διαδρομής  11,500χλμ :  10:15 π.μ.
 • Ώρα εκκίνησης περιπατητικής διαδρομής  4χλμ: 10:45 π.μ.

Κόστος εγγραφής: 20€ για τη διαδρομή των 22,600 χλμ, 15€ για τη διαδρομή των 11,500 και 5€ για τη διαδρομή των 4 χλμ.

Στη μικρή διαδρομή τα παιδιά έως 8 ετών συμμετέχουν δωρεάν.

 • Όριο συμμετεχόντων 22,600 χλμ: 200 συμμετοχές
 • Όριο συμμετεχόντων 11,500 χλμ: 250 συμμετοχές
 • Όριο συμμετεχόντων 4 χλμ: 250 συμμετοχές

Διαδρομή – Χρονομέτρηση:  Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip).

Απονομές θα γίνουν στις  13:30 περίπου

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.