Ημερίδα για την παχυσαρκία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ημερίδα για την παχυσαρκία

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 11π.μ., θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ημερίδα με θέμα την Παχυσαρκία.

Η ημερίδα έχει ως βασικό σκοπό να παρουσιάσει το Τμήμα Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών της Κλινικής, στο οποίο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της παχυσαρκίας ολοκληρωμένα, με τη συνδρομή όλων των σχετικών ειδικοτήτων: παθολόγου, ενδοκρινολόγου, διαιτολόγου, γαστρεντερολόγου, ψυχολόγου, ψυχιάτρου, εξειδικευμένου χειρουργού βαριατρικής και πλαστικού χειρουργού.

Στη διάρκεια της ημερίδας θα μιλήσει η ψυχίατρος του τμήματος κ. Μυρτώ Μαρίνου με θέμα «Διαταραχές πρόσληψης τροφής: αίτια και αντιμετώπιση». Η κ. Μαρίνου θα αναφερθεί στη διαταραχή της νευρικής ανορεξίας, της νευρικής βουλιμίας και της υπερφαγίας και θα εξηγήσει πώς αυτές οι συμπεριφορές επηρεάζονται από παράγοντες βιολογικούς και κοινωνικούς, από το περιβάλλον στο οποίο ζει το άτομο, αλλά και από ψυχολογικούς παράγοντες, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη, το άγχος και τα συναισθηματικά κενά.

Η δεύτερη ομιλία θα γίνει από τον διαιτολόγο του τμήματος κ. Νίκο Παπασπανό, ο οποίος θα μιλήσει πάνω σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ευαίσθητο θέμα, με τίτλο «Παιδική Παχυσαρκία: έλεγχος βάρους και συμβουλές διατροφής». Ο κ. Παπασπανός θα αναπτύξει τις αιτίες, αλλά και τις συνέπειες της παιδικής παχυσαρκίας, θα αναφέρει τρόπους αξιολόγησης του βάρους του παιδιού, ενώ θα δώσει πολύτιμες συμβουλές σχετικά με τη σωστή διατροφή και την υγιή συμπεριφορά γύρω από το φαγητό.

 

Στο τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.