Ο Γύρος του Κόσμου σε...μία ώρα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο Γύρος του Κόσμου σε…μία ώρα

16η Έκθεση Τεχνολογίας & Φεστιβάλ Επιστημών 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

αφιερωμένη στα παιδιά με διαταραχές όρασης & πρόσθετες αναπηρίες του Συλλόγου “ΣΥΖΩΗ”

 

Η Σαντορίνη δίπλα στην Παναγία Σουμελά, η Ροτόντα και η Καμάρα απέναντι από τη διώρυγα του Παναμά, το γεφύρι της Άρτας κοντά στους καταρράκτες του Ιγκουασού, η Βουλή των Ελλήνων μπροστά στην παγόδα Sanjudo, σκηνές από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δίπλα σε παραδοσιακό αρχοντικό της Καστοριάς!

Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης στην πλούσια, πολύχρωμη,  τεχνικά άρτια και μοναδική στο είδος της έκθεση μακετών Τεχνολογίας των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης (Ομήρου 2-4 & Θεαγένους Χαρίση), που παρουσιάζεται τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου  στο χώρο του 6ου Γυμνασίου (www.ekthesi-technologias.gr), για 16η συνεχή χρονιά (Facebook Έκθεση Τεχνολογίας και Φεστιβάλ Επιστημών 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης).

Αποκλειστικά από μαθητές στο σχολείο

Τα έργα κατασκεύασαν οι μαθητές και μαθήτριες αποκλειστικά κι εξ’ολοκλήρου στο σχολικό εργαστήριο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας – ανάμεσά τους και μαθητές με προβλήματα όρασης. Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι  ξεναγούνται στο χώρο από τους ίδιους τους μαθητές και συμμετέχουν σε ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων έργων.

Παράλληλα με την Έκθεση μακετών Τεχνολογίας, το Φεστιβάλ Επιστημών κι ένα πλήθος από παράλληλες δράσεις περιμένουν τους επισκέπτες για να τους μυήσουν στο μαγικό κόσμο της Επιστήμης! Συμμετέχουν καθηγητές του ΑΠΘ, επιστήμονες, φοιτητές κ.ά., ενώ μεταξύ άλλων υπάρχουν παρουσιάσεις του προγράμματος CERN, του προγράμματος εκπαίδευσης αστροναυτών της NASA, workshops, κλπ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Χώρος Διεξαγωγής: 6ο Γυμνασίο Θεσσαλονίκης (Ομήρου 2-4 & Θεαγένους Χαρίση)

Σάββατο 14 & 15 Κυριακή 2017

Ώρα: Σάββατο 17.30 – 20.30, Κυριακή 11.00 – 14.00

Η είσοδος στην Έκθεση και το Φεστιβάλ Επιστημών είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αφουξενίδου Αθηνά (6975 925248) – 2310 844445 (σχολείο) – email: athinikos@sch.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.