Γιορτάζουμε στους Κήπους του Πασά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Γιορτάζουμε στους Κήπους του Πασά

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018

3η χρονιά δράσεων στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά – (πάνω από το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος)

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Χ.Α.Ν.Θ, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας» (με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Perrotis College), το 7ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου ΓΕΛ, διοργανώνουν, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο των Κήπων του Πασά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018.

Το εγχείρημα ξεκίνησε πριν 2 χρόνια με τίτλο «Ελάτε να βάλουμε το νερό στ’ αυλάκι στους Κήπους του Πασά», προκειμένου να διασωθεί το πάρκο και αυτός ο ιστορικός τόπος, μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη και να αποδοθεί στους κατοίκους της. Με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και των συναρμόδιων Αντιδημαρχιών τις δυο προηγούμενες χρονιές επετεύχθη ο στόχος. Όχι μόνο το νερό μπήκε κυριολεκτικά στο αυλάκι στους Κήπους του Πασά, με την εγκατάσταση αντλίας για την ανακύκλωση στην κυκλοφορία του νερού, αλλά και το πάρκο είναι καθαρό, φροντισμένο, καταπράσινο. Για να υπάρχει συνέχεια σε αυτό το όμορφο πάρκο, θα πρέπει όλοι μας και κυρίως τα σχολεία, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, η νεολαία και οι κάτοικοι της περιοχής να αγκαλιάσουν το πάρκο, να το παρακολουθούν, να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, να νοιάζονται για αυτό.

Με τη φετινή εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- γιορτάζουμε στους Κήπους του Πασά συνεχίζεται η προσπάθεια για να δοθεί στους Κήπους του Πασά ζωή και περιεχόμενο επιλέγοντας τον ως τόπο καλλιτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας νέων, αυθορμητισμού και παιχνιδιού παιδιών, χαλάρωσης και ευεξίας μεγαλύτερων.

Επισκεφτείτε το πάρκο την Τρίτη 5 Ιουνίου από τις 18.00 – 21.00 για να διασκεδάσετε με πλούσιες χορευτικές εκδηλώσεις, μουσικά events, musical δρόμου, παιχνίδια για μικρούς και για μεγάλους και πολλές άλλες εκπλήξεις! Φεύγοντας από το πάρκο ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα σας χαρίσει ένα όμορφο λουλούδι. Επίσης, στο χώρο θα υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά για όλους, ευγενική προσφορά της εταιρίας ΔΙΟΣ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, η Ορχήστρα του 7ου Γ.Ε.Λ., οι Paranaue, το 33ο Δημοτικό Σχολείο του «ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», ο Πολιτιστικός  Λαογραφικός  Σύλλογος  «ΦΙΛΟΙ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» και   ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χ.Α.Ν.Θ.

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

18:00     Χορωδία Ασύλου του Παιδιού

18:20     Έναρξη εκδήλωσης-Χαιρετισμοί των φορέων

18:30     Παραδοσιακοί χοροί από την Καππαδοκία και την Μακεδονία, από τους Φίλους της Παράδοσης

19:00     Μικρασιάτικοι, Ρεμπέτικοι και Λαϊκοί χοροί από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Χ.Α.Ν.Θ.

ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

19:30     Ορχήστρα 7ου Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης

20:00     « Η Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων» Μια μουσικοθεατρική παράσταση δρόμου από το Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ

20:30     Paranaue

Παράλληλες Δράσεις:

Διανομή καλλωπιστικών εποχιακών φυτών από Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος.

Στο χώρο θα υπάρχουν εμφιαλωμένα νερά για όλους, χορηγία της εταιρίας ΔΙΟΣ.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Facebook Event

Χρήσιμες πληροφορίες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ώρα:18.00 – 21.00

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Οι Κήποι του Πασά

Ακροπόλεως, Αγ. Παύλος, 54634, Θεσσαλονίκη

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.