Φεστιβάλ Βωβούσας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φεστιβάλ Βωβούσας

13-20 Ιουλίου 2019 – Πάρτε τα βουνά προσωπικά!

Το Φεστιβάλ Βωβούσας, επιστρέφει δυναμικά στις 13 – 20 Ιουλίου με ανανεωμένο πρόγραμμα για εκείνες και εκείνους που επιλέγουν την ορεινή δροσιά εν μέσω καλοκαιριού!

Η θεματολογία του φεστιβάλ εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο και την αειφόρο ανάπτυξη, χωρίς να λείπουν οι εκθέσεις φωτογραφίας, ο κινηματογράφος, η μουσική και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Η Βωβούσα δεν είναι μόνο πολιτισμός, αλλά και ένας εναλλακτικός προορισμός, για εκείνους που επιλέγουν τα βουνά και τα ποτάμια μακριά από τις πολύβουες παραλίες.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η φετινή διοργάνωση ξεκινά το Σάββατο 13 Ιουλίου με τη συναυλία του Χρήστου Τζιτζιμίκα, ο οποίος και έρχεται στη Βωβούσα με έναν και μόνο σκοπό: Να ξεφαντώσετε μέχρι πρωίας! Στο line-up του φεστιβάλ συμμετέχουν και άλλα ονόματα της εγχώριας και ξένης μουσικής σκηνής όπως οι: Hairetis-Harper, Melentini, Θοδωρής Ζιάρκας, Γιάννης Σαξώνης, Κομπανία Φώτη Καραβιώτη και Γιάννη Λίτσιου, Αδελφοί Zeqiri (AL) και  Constellation Chor (USA). Περισσότερα εδώ

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Στην αίθουσα προβολών «Ζήσης» θα παρακολουθήσετε το αφιέρωμα στη Γαλλίδα ανθρωπολόγο-σκηνοθέτη Colette Piault που θα τιμήσει το Φεστιβάλ με τη συμμετοχή της και θα παρουσιάσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ που δημιούργησε τη δεκαετία του ‘80 στο γειτονικό χωριό Άνω Ραβένια. Περισσότερα εδώ

 

ΑΩΟΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο «κύριος υπαίτιος» για τη ίδρυση του μοναδικού ελληνικού ορεινού φεστιβάλ! Έκθεση φωτογραφίας του Nick St.Oegger, «Kuçedra» και του Γιώργου Δέτση, «Aøos, don’t touch» με φωτογραφίες από την Ελλάδα και την Αλβανία, αφιερωμένη στο ποτάμι που διασχίζει τη Βωβούσα. Κατάβαση της κοιλάδας του Αώου από το Φράγμα Πηγών, όπως και άλλες πεζοπορικές διαδρομές και παρατήρηση πουλιών, ενημερωτική ημερίδα για τη δημιουργία Διακρατικού Πάρκου Αώου / Vjosa και μια παράσταση κουκλοθεάτρου από τη ΜΑΡΜΙΤΑ που θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο μαγικό με θέμα τι άλλο… το νερό! Highlight των εκδηλώσεων η συναυλία ελληνικών και αλβανικών παραδοσιακών ακουσμάτων της περιοχής του Αώου / Vjosa. Όλα τα παραπάνω γίνονται με τη συνεργασία της Πίνδος Περιβαλλοντική και Save the Blue Heart: Περισσότερα εδώ

 

ΟΜΙΛΙΑ

Α, ναι! Θα είναι κι ο Κρίστοφερ Κινγκ, ο οποίος και θα συνομιλήσει με τον Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο για την Ηπειρωτική Μουσική, ενώ ενδιάμεσα θα «γυρίζει» δίσκους 78 στροφών από την πολύτιμη συλλογή του των αρχών του 20ού αιώνα… Περισσότερα εδώ

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

  • Εργαστήριο ντοκιμαντέρ με τον Βασίλη Λουλέ
  • Βοτανολογίας με την Κωνσταντίνα Λίτσα
  • Ντιζάιν με τους 3dots
  • Χαρακτικής με τους IRAK
  • Δημιουργικής γραφής με τη Βιβιάννα Μηλιαρέση
  • Ξύλινης δόμησης με την ομάδα ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ
  • Κλασσικής ζωγραφικής με την Ελένη Νταλαμπέκη
  • Κουκλοθεάτρου με τη ΜΑΡΜΙΤΑ…

Διαλέξτε κάποιο από τα παραπάνω εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων για εσάς και τα παιδιά σας, γιατί πάνω απ’ όλα η Βωβούσα είναι και Kids Friendly! 

Αναλυτικά τα εργαστήρια

ο Βασίλης Λουλές, για 4η χρονιά ενορχηστρώνει -ως άλλος ναύαρχος- το εργαστήριο ντοκιμαντέρ καταγράφοντας την προφορική ιστορία του τόπου. Δείτε εδώ. (Λίγες διαθέσιμες θέσεις).

O συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος, παραδίδει  εργαστήριο δημιουργικής γραφής και αναθέτει στους μαθητές του τη συγγραφή και των κειμένων του μοναδικού εργαλείου «προπαγάνδας» του Φεστιβάλ Βωβούσας, της καθημερινής εφημερίδας Αώος. Δείτε εδώ.

Η ομάδα Μπουλούκι που απαρτίζεται από αρχιτέκτονες και μηχανικούς έρχεται στη Βωβούσα και μαζί με τους συμμετέχοντες συμπράττει με εξειδικευμένους ντόπιους τεχνίτες ξύλινων κατασκευών. Δείτε εδώ. (Λίγες διαθέσιμες θέσεις).

Η βοτανοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Λίτσα, σας μυεί στα μυστικά των βοτάνων και των ευεργετικών ιδιοτήτων τους. Δείτε εδώ.

Οι καλλιτεχνικές συντροφιές Three Dots και IRAK για τρίτη χρονιά εξελίσσουν τις δεξιότητές σας στις κατασκευές και τη χαρακτική. Δείτε εδώ και εδώ

Η Ελένη Νταλαμπέκη, παίρνει κάρβουνα και μπογιές και αποβιβάζεται στη Βωβούσα για να αφυπνήσει τον ζωγράφο που κρύβεται μέσα σας. Δείτε εδώ.

Εργαστήριο κουκλοθεάτρου από τη Μαρμίτα. «Ανεβάστε» τη δική σας παράσταση, σε σενάριο, ερμηνεία και δημιουργία χαρακτήρων εξολοκλήρου δική σας. Δείτε εδώ.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Σάββατο 13 έως Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης για τα εργαστήρια.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν πλην των εργαστηρίων.

Περισσότερα για το φεστιβάλ και το αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Πληροφορίες για την διοργάνωση: info@vovousafestival.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.