Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024

Από 5 Ιουνίου μέχρι και 23 Ιουλίου, στο Φρούριο του Επταπυργίου, θα παρουσιαστούν 7 παραγωγές

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2024 που πραγματοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μεγαλύτερο σε διάρκεια (5 Ιουνίου μέχρι και 23 Ιουλίου), το ΦΕΣΤΙΒΑΛ θα παρουσιάσει 7 παραγωγές (όπερα, αφιερώματα, βραδιές ποίησης και μουσικής, συναυλίες έντεχνης μουσικής), σε 15 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 270 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Φέτος ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός χτίζεται γύρω από τη γυναίκα, τη γυναίκα των διαφορετικών τόπων και χρόνων. Η γυναίκα ήταν πάντα κεντρικό πρόσωπο στην τέχνη. Η τέχνη την λάτρεψε, της συμπαραστάθηκε, την εξιδανίκευσε. Η μάνα, η σύντροφος, η δημιουργός, η καλλιτέχνης, θύμα αλλά και αγωνίστρια, η γυναίκα που καταπιέζεται και «απειλείται».

Η αυλαία θα ανοίξει στο Φρούριο του Επταπυργίου στις 5 Ιουνίου με το αφιέρωμα «Ευανθία Ρεμπούτσικα». Η γνωστή συνθέτης μαζί με την Έλλη Πασπαλά θα ταξιδέψουν το κοινό για δύο βραδιές (5 & 6/6) σε ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο χρώματα και μυρωδιές Ανατολής και Δύσης. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Μιχάλη Τραχαλιού.

Στις 19 & 20/6 ο Μάριος Φραγκούλης συναντάει την Γιώτα Νέγκα σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα όπου το ελληνικό λόγιο τραγούδι θα μπλεχτεί με το λαϊκό, ο Τσιτσάνης θα κλείσει το μάτι στον Χατζιδάκι και θα παρασύρουν το κοινό να σιγοτραγουδήσει μαζί τους μερικές από τις πιο αγαπημένες μελωδίες.

Στις 30/6 και 1/7 η Δήμητρα Γαλάνη γιορτάζει τα 55 χρόνια της καριέρας της με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που συνοψίζει την διαδρομή μιας ολόκληρης ζωής. Μαζί της θα είναι η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Στις 2/7 σειρά θα έχει το #SKGlive! «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ», μια συναυλία με τέσσερα νέα σχήματα, με κοινό μουσικό τόπο την παράδοση: το Alenti quintet, ο Argalios, οι Κούπες και το Les Filadores που έχουν ετοιμάσει ένα ρεπερτόριο από γνωστά αλλά και πρωτόπαικτα τραγούδια τους, θα συγκινήσουν και θα ξεσηκώσουν το κοινό.

Στις 10, 11, 12 και 14/7 θα ανεβεί η όπερα του Ruggero Leoncavallo «I Pagliacci» σε σκηνοθεσία Αθανάσιου Κολαλά και σε συμπαραγωγή με την ΚΟΘ και το ΚΘΒΕ. Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα πρώιμα έργα του ιταλικού βερισμού. Στην παραγωγή του Επταπυργίου η ιστορία μεταφέρεται στη δεκαετία του 50΄. Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Στις 17 και 18 Ιουλίου οι βραδιές ποίησης του φετινού Φεστιβάλ Επταπυργίου είναι αφιερωμένες στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Κατά την διάρκειά τους θα ακουστούν περίπου 20 ποιήματα, σε μελοποιήσεις Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Χρήστου Λεοντή, Δημήτρη Μαραμή, Νίκου Μαμαγκάκη, Γιάννη Γλέζου. Τα κείμενα-λογοτεχνική μελέτη υπογράφει η Άννα Μυκωνίου, ερμηνεύουν: Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Διονυσίου, Μέλα Γεροφώτη, ενώ στην αφήγηση απαγγελία θα είναι ο Αντίνοος Αλμπάνης. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Και η αυλαία πέφτει με την εκδήλωση «Μαργαρίτα Ζορμπαλά – Μαρία Παπαγεωργίου………Γυναίκες δημιουργοί» που θα παρουσιαστεί στις 22 – 23 Ιουλίου με ένα πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για το Φεστιβάλ Επταπυργίου στο οποίο θα αποτυπώσουν τη δική τους αλήθεια μέσα από κοινές αναφορές, τιμώντας τις γυναίκες που μας διαμόρφωσαν και αυτές που έρχονται να ανθίσουν.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Τα εισιτήρια όλων των παραγωγών είναι προσιτά, ενώ έχουν προβλεφθεί πολύ οικονομικά εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές και για συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει και γίνεται μέσω more.com και στα φυσικά σημεία προπώλησης: WIND, Public, Media Markt.

Οι τιμές των εισιτηρίων αναλυτικά

Η προπώληση των εισιτηρίων κάθε παραγωγής ισχύει έως 4 μέρες πριν την πρεμιέρα της και στη συνέχεια ισχύουν οι τιμές της Γενικής Εισόδου, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα

Μειωμένο Εισιτήριο: Φοιτητικό, Άνω των 65 και ανέργων. Το μειωμένο εισιτήριο ισχύει πάντα, κατόπιν διαθεσιμότητας.

«Ευανθία Ρεμπούτσικα» με την ΣΟΔΘ (5 & 6/6)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 12€, 15€, 18€

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, 18€, 20€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€

 

«Μάριος Φραγκούλης – Γιώτα Νέγκα» (19 & 20/6)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15€, 18€, 20€

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20€, 25€, 28€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 12€

 

«Δήμητρα Γαλάνη μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη» (30/6 και 1/7)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15€, 18€, 20€

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 20€, 25€, 28€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 12€

 

«#SKG!live Από την Παράδοση στο Σύγχρονο» (2/7)

Όλα τα έσοδα θα πάνε στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του ΣΜΒΕ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 5€

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 3€

 

«I PAGLIACCI» Όπερα με την ΚΟΘ (10, 11, 12 και 14/7)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15€,

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 25€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€

 

«ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ» (17 και 18/07)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10€, 12€, 16€

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, 18€, 20€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 6€

 

«Μαργαρίτα Ζορμπαλά – Μαρία Παπαγεωργίου…γυναίκες δημιουργοί» (22 – 23)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 10€, 12€, 15€

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, 18€, 20€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 6€

 

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου επιχορηγείται από το Κέντρο πολιτισμού της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ από φέτος θα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Χρήσιμες πληροφορίες

Από 5 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου 2024

Προπώληση ΕΔΩ

και στα φυσικά σημεία προπώλησης WIND, Public, Media Mark.

Για πληροφορίες : www.kepo.gr τηλ. 2310602599

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Επταπύργιο

Επταπύργιο , 54632, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 231 331 0400

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.