FamFiesta - Μικροί Μάγειρες – Πυγολαμπίδες
Skip to content

FamFiesta – Μικροί Μάγειρες

 

Η πρώτη συνάντηση του Fam Fiesta by KIDOT είναι γεγονός και έρχεται σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη στον πολυχώρο του Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33)!

Η ομάδα του KIDOT προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα λαχταριστό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της διατροφής και της μαγειρικής, γεμάτο ψυχαγωγικές βιωματικές δράσεις, παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, θεατρικά δρώμενα, μουσική και φυσικά πολύ χορό!

Η εκδήλωση ξεκινάει από νωρίς καλωσορίζοντας τους επισκέπτες με ένα event…σκέτη γλύκα! Σοκολατιστείτε! Ποιοι κατοικούν  στη Σοκολατοχώρα; Από πού βγαίνει η σοκολάτα; Παιχνίδια γάλακτος και αγώνες πραλίνας εναντίον κουβερτούρας, ιστορικές μάχες για το περίφημο κακαόδεντρο και σοκολατένιοι καταρράκτες προσκαλούν το κοινό σε ένα διαφορετικό ταξίδι στην ιστορία της σοκολάτας.

Στη συνέχεια βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις γευσιγνωσίας και μαγειρικής! Μήπως η γεύση του φαγητού δεν είναι η ίδια αν δεν το έχετε ξαναδεί; Τι συμβαίνει όταν μικραίνουν οι ποδιές και τα καπέλα; Το Masterchef Junior-Blind Taste Test και το Masterchef Junior-Creativity Test προσκαλούν τους μικρούς φίλους σε συναρπαστικές δοκιμασίες τυφλής γευσιγνωσίας και μαγειρικής βοηθώντας τους να γνωρίσουν περισσότερα για τη σωστή και υγιεινή διατροφή συνδυάζοντας τη διασκέδαση, το μαγείρεμα και την εκμάθηση βασικού λεξιλογίου στα Αγγλικά.

Το 1o Fam Fiesta υποδέχεται τον αγαπημένο Βασίλη Χατζόπουλο (Master Chef 2018)! Με τα παιδιά παρέα φτιάχνουν  τα πιο λαχταριστά και συγχρόνως υγιεινά γλυκά τρουφάκια, μαθαίνουν πώς να συνδυάζουν φρούτα και λαχανικά και μαγειρεύουν κάνοντας τους πιο απρόοπτους και τολμηρούς συνδυασμούς εναλλακτικών υλικών! Παράλληλα οι μικροί επισκέπτες ρωτούν  και μαθαίνουν για τη διατροφή, τη μαγειρική και το επάγγελμα του μάγειρα ενώ οχτώ από αυτούς θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στον πιο νόστιμο και διασκεδαστικό διαγωνισμό μαγειρικής!

Ακόμη, διαδραστικά παιχνίδια που κάνουν τη γυμναστική διασκέδαση, μαθήματα yoga για παιδιά που συνδυάζουν τη χαρά με την κίνηση, all day event και  δράσεις  από τον Παιδικό Ιανό καθώς και ένα ξέφρενο πάρτι που θα ταξιδέψει τους μεγάλους επισκέπτες σε εποχές που ήταν οι ίδιοι παιδιά πλαισιώνουν τις δράσεις του 1ου Fam Fiesta ολοκληρώνοντας τη γιορτινή συνάντηση!

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις και τα ψυχαγωγικά event, στο χώρο διεξαγωγής του Fam Fiesta θα βρίσκεται το πιο family oriented market δίνοντας την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν στοχευμένα προϊόντα και υπηρεσίες για το παιδί, τον έφηβο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια καθώς και να συνομιλήσουν με μερικούς από τους εισηγητές των δράσεων του 1ου Fam Fiesta!

 

Οι επισκέπτες του Fam Fiesta καλούνται να βρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής πριν την έναρξη των δράσεων και των εργαστηρίων έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά!

Για τις δράσεις με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων θα υπάρχει ηλεκτρονική προεγγραφή η οποία και θα ανοίξει λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση. Προεγγραφές θα πραγματοποιούνται και στον χώρο διεξαγωγής την ίδια μέρα εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Το Fam Fiesta είναι μια γιορτή για ολόκληρη την οικογένεια! Έτσι, οι δράσεις απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά προάγοντας την αλληλεπίδραση και τις δραστηριότητες γονέα-παιδιού!

Οι γιορτινές συναντήσεις απευθύνονται σε όλα τα παιδιά! Σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, η ομάδα του KIDOT παρέχει στους συμμετέχοντες των  Fam Fiesta Workshop παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική γλώσσα.

 

Με τη Συμμετοχή:

Ανέμη * Art House *  Dyslexia Centers Pavlidis Method * Galileo Galilei Generation * Happy Teapot * Kidox * Kids Fun Factory * Qoela * Think Organic * UP move & play * Παιδικός Ιανός

Special Guest:   Βασίλης Χατζόπουλος (Master Chef 2018)

 

Το FamFiesta (FamilyFiesta) έρχεται να συστήσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης τις πιο γιορτινές Κυριακές για το παιδί, τον έφηβο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια!
Η ομάδα του KIDOT(Kids of Tomorrow) Festival ξαναχτυπά!‘Eχοντας για ακόμα μια φορά την προσοχή της στραμμένη στα πελώρια χαμόγελα των παιδιών του αύριο αλλά και στις ανάγκες και τα θέλω της σύγχρονης οικογένειας, η ομάδα του KIDOT επιχειρεί να προσφέρει  μια ολιστική εμπειρία γεμάτη παιχνίδι και ψυχαγωγία σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, δημιουργώντας ένα ασφαλές και κατάλληλο  πλαίσιο ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης.
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό project με κεντρικούς άξονες την βιωματική εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, το οποίο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν σε κάθε συνάντηση και μια διαφορετική θεματική ενότητα!
Το Fam Fiesta έρχεται την άνοιξη του 2018 έχοντας ήδη ανακοινώσει τις ημερομηνίες των πρώτων γιορτινών συναντήσεων!
Η μέρα που επιλέχθηκε για την διεξαγωγή των Fam Fiesta είναι η Κυριακή, μια μέρα ιδιαίτερη για όλους μας μια μέρα ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς αφιερωμένη στα αγαπημένα μας πρόσωπα!
Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την πρώτη συνάντηση του FamFiesta είναι το  Block 33, ένας χώρος σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης με πολυάριθμες δυνατότητες, φιλικός προς το παιδί και την οικογένεια, με εύκολη πρόσβαση και ελεύθερο parking για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Εργαστήρια παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δράσεις και παιχνίδια συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών της οικογένειας, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις και παράλληλα events, family market προϊόντων και υπηρεσιών, λαχταριστά σνακ και δροσερά ροφήματα, μουσική καθώς και ξέφρενα πάρτι ντύνουν τις μαγικές μας συναντήσεις, τις γιορτινές μας Κυριακές αφιερωμένες όλες στην οικογένεια!

 Fam Fiesta
Άνοιξη – Καλοκαίρι 2018
Τρεις γιορτινές Κυριακές!
Τρεις διαφορετικές θεματικές!
Τρεις συναντήσεις πραγματική fiesta!

  Κυριακή 15/4                                             Κυριακή 13/5                                  Κυριακή 17/6
Μικροί Μάγειρες                       Μικροί Επιστήμονες                                    Μικροί Καλλιτέχνες

Δράσεις των Fam Fiesta:
WelcomeFam Event
Fam Fiesta Workshops
Fam Fiesta Side Events
Fam Fiesta Market
Food & Drinks Corner
Family Fiesta Party

Σε ποιον απευθύνεται;

FamFiesta ή αλλιώς μια γιορτή για ολόκληρη την οικογένεια! Το FamFiesta απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών καθώς και σε ενήλικες, φιλοξενώντας δραστηριότητες αλληλεπίδρασης και συνεργατικότητας μεταξύ διαφόρων ηλικιών.
Υλοποιώντας δράσεις και παιχνίδια γονέα-παιδιού, το FamFiesta δίνει την δυνατότητα στους μικρούς φίλους να παρασύρουν ολόκληρη την οικογένεια σε μια γιορτή ψυχαγωγίας και έκφρασης ενώ μέσα από τα συμμετοχικά event και τα πάρτι λήξης δίνεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν παρέα, κλείνοντας την κάθε όμορφη συνάντηση και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη φανταστική fiesta!
Κατά την διάρκεια όλων των FamFiesta θα λειτουργούν στον χώρο διεξαγωγής lounge και χώροι ενηλίκων, food & drink corner, family market καθώς και χώροι απασχόλησης και δραστηριότητας για τους πολύ μικρούς επισκέπτες!

Οι διοργανωτές του FamFiesta προσκαλούν επαγγελματίες, ομάδες, εταιρίες και συλλόγους οι οποίοι αναπτύσσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους αλλά και ολόκληρη την οικογένεια, να γίνουν κομμάτι της μεγάλης αυτής γιορτής συμμετέχοντας σε μια ή περισσότερες κατηγορίες δράσεων (FamFiestaWorkshops, FamFiestaSideEvents ή/και FamFiestaMarket).
Συμμετέχοντας στα FamFiestaWorkshops, στα FamFiestaSideEvents ή/και στο FamFiestaMarket δίνετε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του FamFiestaνα ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τις δράσεις σας, να σας γνωρίσουν μέσα από τα συμμετοχικά εργαστήρια, τις βιωματικές δραστηριότητες, τις παραστάσεις και τα shows καθώς και να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν τα προϊόντα σας.
Παράλληλα, παίρνοντας μέρος στο FamFiesta υποστηρίζετε το εγχείρημα της ομάδας του KIDOT να εγκαθιδρύσει και να μετατρέψει σε θεσμό αυτές τις συναντήσεις παιχνιδιού και ψυχαγωγίας , αυτές τις όμορφες γιορτές για το παιδί και την οικογένεια, προβάλλοντας υπηρεσίες, δράσεις και προϊόντα που προάγουν την αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιού και οικογένειας και προσδίδουν ποιότητα στην καθημερινότητα μικρών μα και μεγάλων!
Μπαίνοντας στην επίσημη σελίδα του FamFiesta www.famfiesta.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τις παροχές της διοργάνωσης και να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής σας!

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Ώρα προσέλευσης: 10.00 π.μ.

Ώρα: 11.00 – 20.00

Εισιτήριο εισόδου: Ενήλικες:3€ Παιδιά: Δωρεάν

Ελεύθερο parking

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προεγγραφές στα Fam Fiesta Workshops του 1ου Fam Fiesta “ Μικροί Μάγειρες”, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα  www.famfiesta.gr και τα social media του KIDOT Festival!

 

fb: https://www.facebook.com/events/208537699880584/?active_tab=about

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Block33

26ης Οκτωβρίου 33, 54627, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 533533

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.