Ετήσια έκθεση ΣΚΕΤΒΕ: Ο καλλιτέχνης στο γίγνεσθαι της πόλης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ετήσια έκθεση ΣΚΕΤΒΕ: Ο καλλιτέχνης στο γίγνεσθαι της πόλης

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του παρουσιάζει την ετήσια έκθεσή του με τίτλο: “Ο καλλιτέχνης στο γίγνεσθαι της πόλης”, και τιμά ιδρυτές και διατελέσαντες προέδρους του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Προσκαλεί το κοινό στα εγκαίνια της Έκθεσης την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, ώρα 20.00 στην Πινακοθήκη της Ε.Μ.Σ.

 

 Η επετειακή έκθεση των 40 χρόνων του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) για το 2023 γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών στη Βόρεια Ελλάδα, σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στην προβολή των μελών του και γενικότερα των καλλιτεχνών της Βόρειας Ελλάδας. Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στάθηκε αρωγός και υποστηρικτής του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως στις επετείους του. (Νικολάου Γερμανού 1, 6ος όροφος)

 

101 καλλιτέχνες – μέλη του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε θα παρουσιάσουν το πώς η ΤΈΧΝΗ μπορεί να εκφράσει ζητήματα κοινωνικά – πολιτικά και πολιτιστικά και εάν γεφυρώνονται τα κενά που δημιουργεί η πολιτεία.

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος δίνει ένα πολιτισμικά σημαίνον νόημα στην ζωή της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τις αξίες του σε συνδυασμό με την διαβίωσή του σε μια Ιστορική πόλη. Παράγεται από μια συλλογικότητα που προέρχεται μέσα από τον ίδιο το κοινωνικό περιβάλλον που μας περιβάλει και εκφράζει τη ζωή μιας κοινότητας.

 

Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, στις 20.00

Διάρκεια Έκθεσης: 3 – 30 Νοεμβρίου 2023

Χώρο Διεξαγωγής: Πινακοθήκη Ε.Μ.Σ.

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Κυριακή: 11.00 – 15.00
Τετάρτη, Πέμπτη: 11.00 – 15.00 & 17.30 – 19.30
Σάββατο κλειστά

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών

Εθ. Αμύνης 2 , 54621, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 231 027 1195

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.