Ένα ταξίδι στον μικρόκοσμο των εντόμων – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ένα ταξίδι στον μικρόκοσμο των εντόμων

Κάθε χρόνο, με τον ερχομό της άνοιξης παρατηρούμε και την έλευση εντόμων στα μπαλκόνια μας, ειδικά όταν σε αυτά υπάρχουν γλάστρες με λουλούδια. Τα έντομα δεν μένουν μόνο στον εξωτερικό χώρο αλλά μπαίνουν και στο εσωτερικό των σπιτιών μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι ακίνδυνα κι όταν τα συναντάμε στη φύση, μάς χαρίζουν όμορφες εικόνες κατά τη διάρκεια της βόλτας μας. Υπάρχουν ωστόσο, κάποια έντομα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στη υγεία μας.

Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα ταξιδέψουν στον κόσμο των εντόμων με όλες τις αισθήσεις τους. Θα προσπαθήσουν, να μάθουν τα βασικά γύρω από τη βιολογία των εντόμων και να ακούσουν τους ήχους που βγάζουν, ώστε στην επόμενη βόλτα τους στον κήπο ή στο δάσος να είναι σε θέση να τα αναγνωρίζουν. Θα γνωρίσουν επίσης, τα έντομα που υπάρχουν στο αστικό περιβάλλον και θα γίνει αναφορά στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προστατευτεί ο καθένας από τυχόν επιθέσεις τους.

Και πού ξέρετε; Ίσως έτσι τα παιδιά διδάξουν στους μεγάλους ότι τα έντομα υπάρχουν στη φύση για να την κάνουν πιο όμορφη!

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Ώρα: 12.00 – 13.00

για Νήπια – ΣΤ΄ Δημοτικού

Απόθεμα: 20

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά)  εδώ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

ΝΟΗΣΙΣ

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Οδός Θεσσαλονίκης - Θέρμης (6 χλμ.), 57001, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 483000

Email: info@noesis.edu.gr

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.