Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους στο Mediterranean Cosmos – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους στο Mediterranean Cosmos

Αυτό το Φεβρουάριο και Μάρτιο, το Mediterranean Cosmos, ο No1 προορισμός για shopping και διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενεί για άλλη μια χρονιά το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό σωματείο eduACT και διοργανώνει μια σειρά από μοναδικές δράσεις για τους φίλους της τεχνολογίας και ρομποτικής.

 

Kick off Event FIRST ® LEGO® League

Οι δράσεις ξεκινούν με ένα μεγάλο event, που αποτελεί το εναρκτήριο πάρτι του διαγωνισμού FIRST ® LEGO® League (FLL), μια ημέρα πριν τον προκριματικό αλλά και πριν το μεγάλο Τελικό που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη.

Το Kick off event, που διοργανώνεται από το 2014 στο Mediterranean Cosmos, αποτελεί πλέον θεσμό, στη διάρκεια του οποίου οι ομάδες του διαγωνισμού παρουσιάζουν τις δικές τους κατασκευές σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Τη φετινή χρονιά και καθώς το FLL μεγαλώνει, τα event γίνονται διπλά με τη συμμετοχή 700 παιδιών και περισσότερων από 150 εθελοντών! Έτσι, το πρώτο από τα event θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τον προκριματικό της Θεσσαλονίκης, στις 9 Φεβρουαρίου, και το δεύτερο πριν από τον μεγάλο Τελικό, στις 2 Μαρτίου.

Στην παρουσίαση του event θα βρίσκονται οι ψυχαγωγοί της eduACT σε συνεργασία με τον Ambassador του FLL, Σπύρο Χαριτάτο.

Επόμενος σταθμός, η διοργάνωση του επίσημου διαγωνισμού έρευνας και ρομποτικής για παιδιά ηλικίας από 6 έως 9 ετών FIRST ® LEGO® League Junior στο Mediterranean Cosmos με τη δημιουργία και τη συμμετοχή ομάδων μέσα από το εμπορικό κέντρο.

&

Για τα μεγαλύτερα παιδιά η δημιουργία της δράσης του S.T.E.A.M. (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics – S.T.E.A.M.), όπου ρομποτική, πληροφορική και κώδικας συνδυάζονται σε μία ιδέα καλλιεργώντας έτσι το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον αλλά την ικανοποίηση των παιδιών να χτίσουν τις δικές τους δεξιότητες πάνω στη τεχνολογία.

Περισσότερα πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Mediterranean Cosmos

Ένας υπέροχος κόσμος για όλη την οικογένεια σας περιμένει στο Mediterranean Cosmos!

Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης Μουδανιών (11ο χλμ), 57001, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 489571

Email: info@medcosmos.gr

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Με λεωφορείο: με τις γραμμές 36 και 45 του ΟΑΣΘ.

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.