Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Εκδρομή στο Δέλτα Αξιού: με birdwatching, βόλτα στο Θερμαϊκό και τσίπουρα στις ψαροκαλύβες

Μία ξεχωριστή εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού προγραμματίζει για την Κυριακή 10 Μαρτίου και το Σάββατο 16 Μαρτίου η ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της Ecoroutes, το οποίο περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και επίσκεψη στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων. Η εμπειρία στη φύση απογειώνεται με μία βόλτα με αλιευτικό σκάφος στο Θερμαϊκό και τις μυδοκαλλιέργειες και με ένα γεύμα με θαλασσινούς μεζέδες και τσίπουρο στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών! Το γεύμα θα κινηθεί γύρω από το μυδοπίδαφο, αφού το ρύζι και τα μύδια είναι τα πιο φημισμένα προϊόντα της περιοχής αυτής.

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας. Με 300 είδη πουλιών και πολλά ακόμη προστατευόμενα είδη ζώων, περιλαμβάνεται στο δίκτυο Natura 2000 των προστατευόμενων περιοχών της Ευρώπης και προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροτόπους. Μεταξύ των πουλιών που είναι πιθανόν να συναντήσει κανείς αυτή την εποχή είναι διάφορα είδη ερωδιών, πάπιες, αργυροπελεκάνοι και φυσικά τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο!

Τα μέλη της Ecoroutes, που έχει έδρα στο Δήμο Δέλτα, έχουν πολύχρονη εμπειρία στην περιοχή και θα σας «συστήσουν» στα πιο ενδιαφέροντα μυστικά της. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.ecoroutes.gr.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 10 Μαρτίου & Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Η μετακίνηση θα γίνει με μικρό λεωφορείο με σημεία αναχώρησης το Αρχαιολογικό Μουσείο (9:45) και το One Salonica (10:00).

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6974896714 (Viber + Whatsapp), το e-mail ecoroutes.gr@gmail.com ή το messenger της Ecoroutes στο FB (facebook.com/ecoroutes.gr)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.