Veria Volta: Εκδρομή στη φύση & στη γνώση – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Veria Volta: Εκδρομή στη φύση & στη γνώση

Το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ και το VERIA – VOLTA  προτείνει για την Κυριακή 26 Νοεμβρίου:

Πάρτε την φωτογραφική σας μηχανή, σακίδιο και νερό και άνετα παπούτσια και ξεκινάει…το ταξίδι στη φύση και τη γνώση! Οι μικροί εξερευνητές εν δράσει.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δημιουργικά κι ευχάριστα μπορεί να εξελιχθεί μια συνηθισμένη Κυριακή.

 • Αναχώρηση από τη Βέροια, απο την Ελιά στις 8.30 πμ.
  • Πρώτος σταθμός στο Μουσείο και Κέντρο Έρευνας του Γιώργη Μελίκη στην Μελίκη.
  Ξενάγηση με ιστορίες και μύθους στην έκθεση ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ με αντικείμενα και φωτογραφίες και στην Συλλογή ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ως λαϊκές χειροτεχνίες, ..
  • Η περιπέτεια συνεχίζεται…στα Παλιάμπελα Κολυνδρού, όπου ο παραδοσιακός λαϊκός αγγειοπλάστης Γιάννης Σταγκίδης θα σας «μυήσει» στην παραγωγή και το δούλεμα του πηλού από το κοσκίνισμα του χώματος μέχρι το πλάσιμο, το ψήσιμο και την δημιουργία ενός «αγγείου». Μάθημα αγγειοπλαστικής λοιπόν κι αν θέλετε προμηθεύεστε και… από τις πήλινες γάστρες του για την υγιεινή διατροφή σας.
  • Επόμενος σταθμός ΑΛΥΚΕΣ.
  Εκεί άνθρωπος της Εταιρίας ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε. θα φροντίσει να δείξει στα παιδιά, πως το αλάτι δεν το παράγουν τα super markets, αλλά γίνεται καλλιέργειά του, μαζεύεται απ’ τη θάλασσα και  επεξεργάζεται κατάλληλα μέχρι να φτάσει στην κατσαρόλα και στο πιάτο μας.
  • Και φτάνετε στη μαγεία….στον υδροβιότοπο των εκβολών του Αλιάκμονα. Επισκέπτεστε το Παρατηρητήριο. Ειδικός συνεργάτης, σας ενημερώνει για τα πάντα. Φοράτε γαλότσες κι ίσως αδιάβροχα. Παίρνετε τα κιάλια σας και προχωράτε μέσα από το πολύ βατό μονοπάτι, που οδηγεί στον τόπο πανέμορφων πουλιών. Αετοί, φλαμίνγκο, κύκνοι , κορμοράνοι κλπ πτερωτοί φίλοι σας περιμένουν. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Αν ο καιρός είναι καλός, κατεβάζετε από το πούλμαν τα ποδήλατα (προαιρετικά) και κατευθύνεστε απ’ τον υδροβιότοπο στη Μεθώνη από τον ειδικό ποδηλατόδρομο!

• Ώρα για φαγητό
• Επιστροφή στη Βέροια

Ώρα αναχώρησης: 8.30 το πρωί
Ώρα επιστροφής : περίπου 5 με 6 το απόγευμα
Κόστος συμμετοχής:
20 € (16 € + 4 € ΦΠΑ 24%)
Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά, τις ξεναγήσεις, το σεμινάριο αγγειοπλαστικής και την διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνει το φαγητό.
Σημείωση: Απαραίτητα άνετα ή αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο, κυάλια και φωτογραφική μηχανή για τους μικρούς εξερευνητές μας.
Συνοδοί Μαίρη Ναζλίδου και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου
Τηλ. επικοινωνίας 6972440721.
Κράτηση θέσης απαραίτητη.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Ώρα αναχώρησης: 8.30 το πρωί

Ώρα επιστροφής : περίπου 5 με 6 το απόγευμα

Κόστος συμμετοχής: 20 € (16 € + 4 € ΦΠΑ 24%)

Η τιμή περιλαμβάνει την μεταφορά, τις ξεναγήσεις, το σεμινάριο αγγειοπλαστικής και την διοργάνωση. Δεν περιλαμβάνει το φαγητό.
Σημείωση: Απαραίτητα άνετα ή αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αδιάβροχο, κυάλια και φωτογραφική μηχανή για τους μικρούς εξερευνητές …..
Η δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στο τηλέφωνο 6972440721, (υπεύθυνη Μαίρη Ναζλίδου) ή στο mail: veria.volta@gmail.com

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.