Έικ-αστική & Υπερ-αστική, “Κατά της Τυποποίησης” Εξόρμηση – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Έικ-αστική & Υπερ-αστική, “Κατά της Τυποποίησης” Εξόρμηση

Εργαστήρι S.theta / Ζωγραφική, Αντικείμενα & Δράσεις Τέχνης & Σκέψης

Θεσσαλονίκη – Νυμφόπετρες (στη Βόλβη)

 

« Αγαπήσαμε την ιστορία της «Ομορφούλας», ενός παλαιού λεωφορείου Mercedes Benz O302 ΒΙΑΜΑΞ, που έχουν αποκαταστήσει με απέραντη αγάπη και φροντίδα δυο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη. Η «Ομορφούλα», αυτό το λεωφορείο «όνομα και πράμα», μας ενέπνευσε επειδή η κίνηση του Αποστόλη και του Δημήτρη, που αγαπάν τρέλα τα λεωφορεία, ταιριάζει πολύ με την φιλοσοφία του εργαστηρίου μας. Η αγάπη δύο ανθρώπων, με το μεράκι και την προσωπική τους εργασία έγινε χειροπιαστή.»

Η S.theta, της Στεφανίας Βελδεμίρη και της Χριστίνας Βουμβουράκη, ως εργαστήρι «κατά της τυποποίησης», ετοίμασε κάτι ξεχωριστό για την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων (Τυποποίησης). Με αφορμή αυτή την ημέρα, 14 Οκτωβρίου, προσφέρει την αφορμή για μια εκδρομή «κατά της τυποποίησης», στις αγάπες της, στις αγάπες ανθρώπων που θαυμάζει, στις αγάπες που ελπίζει να φέρετε μαζί σας όσοι συμμετέχετε. Έτσι, το Σάββατο 14 Οκτώβρη στις 12:00 σας δίνει ραντεβού με προορισμό τις μοναδικές Νυμφόπετρες (Το απολιθωμένο πέτρινο δάσος).

Ως ιστορικό όχημα, το λεωφορείο μπορεί να φιλοξενήσει λίγα μόνο άτομα στα χιλιόμετρα συντήρησης που προβλέπεται να κάνει. Όλοι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν με τα αυτοκίνητα τους είναι ευπρόσδεκτοι.

Στις Νυμφόπετρες θα μπορέσουν όλοι να γνωρίσουν το όχημα και την ιστορία του, να χαρούν ένα μικρό φθινοπωρινό πικ-νικ σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα υπαίθριο μάθημα ζωγραφικής ή σε ομαδικά παιχνίδια.
Προορισμός: Νυμφόπετρες googlemaps

Οι Νυμφόπετρες είναι ένας ιδιόμορφος γεωλογικός σχηματισμός, ένα αινιγματικό τοπίο, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της φύσης. Βρίσκονται σε απόσταση 2 km περίπου δυτικά από τον ομώνυμο οικισμό του Δήμου Βόλβης. Η οδική απόσταση από τη Θεσσαλονίκη ανέρχεται περίπου στα 40 km Βορειανατολικά.

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Ώρα εκκίνησης: 12:00

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής: 16:00

Σημείο εκκίνησης: Τέρμα Νεαπόλεως, κοντά στον περιφερειακό

(Τ.Σ.ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ Νο 25)
Σε περίπτωση βροχής πριν την εκκίνηση, η βόλτα θα αναβληθεί και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.
Πληροφορίες: 6976432625

Κόστος συμμετοχής: Ελεύθερη προσέλευση. Οι πρώτοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, παρέες και οικογένειες αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους με Ι.Χ. όσο και την προμήθεια σνακ για το πικνίκ τους.
Σημείωση: Το κασετόφωνο του λεωφορείου είναι σε λειτουργία. Αν έχετε πρόσβαση στις παλαιές αγαπημένες σας κασέτες, φέρτε τις να τις ακούσουμε!

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.