Δημιουργία Πολύγλωσσου Διδακτικού υλικού με θέμα τα Χριστούγεννα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Δημιουργία Πολύγλωσσου Διδακτικού υλικού με θέμα τα Χριστούγεννα

Διαδικτυακό εργαστήρι για καθηγητές γερμανικής γλώσσας

Τα Χριστούγεννα αποτελούν μια πλούσια θεματική ενότητα για το μάθημα της ξένης γλώσσας, καθώς αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάπτυξη διαπολιτισμικής συνείδησης και πολυγλωσσικών ικανοτήτων. Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι ένα βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο που απευθύνεται σε καθηγητές Γερμανικής γλώσσας όλων των βαθμίδων, και αφορά τη δημιουργία πολύγλωσσου υλικού με θέμα τα Χριστούγεννα, μέσα από την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εργαστηρίου παρουσιάζονται τα βήματα σχεδιασμού πολυγλωσσικών δραστηριοτήτων, όπως παιχνίδια, δραστηριότητες κλειστού τύπου και τέλος, δημιουργικά πρότζεκτ ψηφιακά ή χειροτεχνίας, εστιάζοντας στις γερμανικές γλώσσες. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν ψηφιακά εργαλεία για τη δημιουργία πολύγλωσσου υλικού, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να προτείνουν τη δική τους εκδοχή πάνω στα παραδείγματα που θα παρουσιαστούν, αλλά και δικές τους πολυγλωσσικές δραστηριότητες.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους στο σχεδιασμό διδακτικού υλικού, να εξοικειωθούν με την προσέγγιση της “Διακατανόησης ανάμεσα σε συγγενείς γλώσσες” και να αναπτύξουν στρατηγικών αξιοποίησης των μεταγλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών τους.

Γλώσσες εργασίας: Γερμανικά, Σουηδικά, Νορβηγικά, Δανέζικα, Ισλανδικά, Ολλανδικά

Εισηγήτρια: Ευτυχία Δαμάσκου, εκπαιδευτικός .

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ώρα: 18.30 – 20.00

Γλώσσα: Ελληνικά

online μέσω zoom

Ελεύθερη Συμμετοχή με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Goethe-Institut Thessaloniki

Γερμανικό Ινστιτούτο

Βασιλίσσης 'Ολγας 66, 54642, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 889610

Email: info-thessaloniki@goethe.de

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.