Η Αλίκη βρήκε το όνομά της – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η Αλίκη βρήκε το όνομά της

Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο για παιδιά «Η Αλίκη βρήκε το όνομά της« από τις Ακυβέρνητες Πολιτείες και πρωτοπαρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο «Μικρό Δέντρο» του Αλλιώτικου Σχολείου, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια μέρα ήρθε η Αλίκη. Ήρθε χωρίς αποσκευές. Δεν είχε ούτε το όνομά της. Θα μπορέσει άραγε να το βρει ξανά; Θα μπορέσει να νιώσει ξεχωριστή; να νιώσει μία από εμάς; Ένα βιβλίο για τη μετανάστευση, το τραύμα, την ταυτότητα και τη δύναμη των ιστοριών να αλλάζουν το εντός μας, όταν τις μοιραζόμαστε με εκείνους που μπορούν να τις ακούσουν.
Η συγγραφέας
Η ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΎΛΟΥ γεννήθηκε στην Κρήνη Φαρσάλων το 1973. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές της στη Θεωρία Λογοτεχνίας. Στη διδακτορική της διατριβή διερεύνησε τη σχέση της ανάγνωσης με τα βιώματα μέσα από μια αφήγηση ζωής. Από το 2004 διδάσκει στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Έχει γράψει ένα παιδικό βιβλίο, για ένα «σκαντζόχοιρο που ξέχασε να φοβηθεί» (2013), Αθήνα: Αιώρα.
Η εικονογράφος
Η ΖΩΗ ΣΕΪΤΆΝΗ γεννήθηκε στη Λάρισα το 1977. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. στο εργαστήριο του Β. Δημητρέα, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει διακριθεί με το πρώτο βραβείο στην Δεύτερη Biennale Φοιτητών και Νέων Καλλιτεχνών των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας. Το ενδιαφέρον για τις δυνατότητες της εικόνας την οδήγησε στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών, του Α.Π.Θ., όπου έκανε νέες σπουδές και αποφοίτησε με κατεύθυνση την Σκηνογραφία-Ενδυματολογία. Από το 2003 διδάσκει Εικαστικά στην Δημόσια Εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 11.00

Είσοδος ελεύθερη

Χώρος Διεξαγωγής: Αλλιώτικο Σχολείο – Το μικρό Δέντρο

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το μικρό Δέντρο

Συνέλευση του Αλλιώτικου Σχολείου

Διδασκάλου Βασιλείου Αδαμίδου 96, 54351, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 6997736314, 6982075249, 6977850915

Email: alliotikosxoleio@yahoo.gr

Links: Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

(φτάνετε στην Διδασκάλου Βασιλείου Αδαμίδου 96 και στη συνέχεια ακολουθείτε τις κίτρινες ταμπέλες Μικρό Δέντρο)

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.