AKRAM KHAN COMPANY: Jungle Book reimagined – Πυγολαμπίδες
Skip to content

AKRAM KHAN COMPANY: Jungle Book reimagined

«Η γη δεν είναι απλώς μια σκηνή για να αναπαραστήσουμε την ανθρώπινη ιστορία μας γιατί η ίδια η γη είναι πρωταγωνιστής και είναι πολύ ζωντανή. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μια μυθοπλασία αλλά μία πραγματικότητα».

                                                                      Akram Khan

Jungle Book reimagined, από το ομώνυμο βιβλίο του Κίπλινγκ, αφορά σε όλη την οικογένεια.

 

Οι περιπέτειες του Μόγλη μεταφέρονται στον 21ο αιώνα. Σε αυτήν την καινούργια ματιά του Βιβλίου της Ζούγκλας, ο εμβληματικός  Άκραμ Καν χορογραφεί την κραυγή μιας αγανακτισμένης φύσης και ενός πλανήτη που πνέει τα λοίσθια.

Φιλόδοξη και θεαματική  η νέα δημιουργία του Άκραμ Καν Jungle Book Reimagined βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ (Το Βιβλίο της Ζούγκλας).

Με την αίσθηση του επείγοντος, ο εμβληματικός χορογράφος δημιουργεί ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους σε ένα δυστοπικό περιβάλλον, όπου η ανησυχία για τη συνεχόμενη καταστροφή του πλανήτη του οικοσυστήματος και των φυσικών πόρων οφείλει να αποτελεί καίρια πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα.

Με την χρήση του animation η σκηνή μετατρέπεται σε ένα κόσμο μαγικό, όπου οι χορευτές κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας υπογραμμίζοντας ότι η κλιματική και περιβαλλοντολογική κρίση ήταν και εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη.

«Και αφού τα παιδιά μας είναι αυτά που θα κληρονομήσουν τα λάθη μας, θέλω να μάθουν ότι η κλιματική και περιβαλλοντολογική κρίση ήταν και εξακολουθεί να είναι περισσότερο από ποτέ μια πολιτισμική κρίση!».

                                            Akram Khan

Θέλω να βουτήξω στους μύθους τού σήμερα και στις παιδικές ιστορίες τού αύριο. Δηλαδή θέλω να βρω έναν τρόπο να δω ξανά μια γνωστή, οικεία ιστορία μέσα από το βλέμμα των σημερινών παιδιών, των δικών μου παιδιών, των δικών μας παιδιών, που είναι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί παραμυθάδες.

ΓΙΑΤΙ; Πάντα μου άρεσε η ιστορία του Βιβλίου της Ζούγκλας, καθώς έδινε τρία μεγάλα μαθήματα ζωής, τα οποία έκτοτε κουβαλάω μέσα μου διαρκώς: ότι υφίστανται κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των ειδών, ότι μια δεσμευτική αλληλεξάρτηση διέπει τη σχέση μεταξύ των ανθρώπων, των ζώων και της φύσης και, τέλος, πόσο σημαντική είναι η έννοια της οικογένειας και η ανάγκη μας να ανήκουμε κάπου.

ΤΙ; Η παραγωγή αυτή παρακολουθεί την αρχική ιστορία του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, αλλά η συγκεκριμένη εκδοχή είναι σε μεγάλο βαθμό η δική μου ερμηνεία του πρωτοτύπου.

ΠΩΣ; Έχω απόλυτη συνείδηση των σημαντικών μηνυμάτων του πρωτότυπου έργου. Αλλά έχω επίσης επίγνωση της ισχύος και της συνάφειας αυτών των μηνυμάτων με τον σημερινό κόσμο. Και πάντα πίστευα ότι, πριν από τα λόγια, προηγούνται οι πράξεις. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω αυτήν την παραγωγή ως μιαν ισχυρή τοποθέτηση απέναντι στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και θα συνεχίσει να επηρεάζει όλα τα έμβια όντα αυτού του όμορφου πλανήτη. Μετά την καραντίνα, έχω αρχίσει να εκτιμώ την τεχνολογία, καθώς πολύ απλά μου επέτρεψε να παραμείνω σε επαφή με τους αγαπημένους μου, την καλλιτεχνική μου ομάδα και τον ευρύτερο κόσμο. Χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας, θα ένιωθα πραγματικά μόνος.

Μία συμπαραγωγή των: Attiki Cultural Society Athens, Curve Leicester, Birmingham Hippodrome, Edinburgh International Festival, Esplanade – Theatres on the Bay Singapore, Festspielhaus St. Pölten, Internationaal Theater Amsterdam, Joan W. and Irving B. Harris Theater for Music and Dance – Chicago, Lincoln Center for the Performing Arts – New York, Maison de la Danse / Pôle européen de création – Lyon, National Arts Centre – Canada, New Vision Arts Festival – Hong Kong, Orsolina28, Pfalzbau Bühnen – Theater im Pfalzbau Ludwigshafen, Romaeuropa Festival, Sadler’s Wells London, Théâtre de la Ville – Paris, Teatros del Canal – Madrid

 

Συντελεστές

Akram Khan Σκηνοθεσία, Χορογραφία

Συνεργάτης σκηνοθεσίας/χορογραφίας Mavin Khoo

Κείμενο Tariq Jordan

Σύμβουλος δραματουργίας Sharon Clark

Σύνθεση Jocelyn Pook

Σχεδιασμός ήχου Gareth Fry

Σχεδιασμός φωτισμών Michael Hulls

Οπτικός σχεδιασμός σκηνής Miriam Buether

Καλλιτεχνική διεύθυνση, Animation Adam Smith (YeastCulture)

Παραγωγός, σχεδιασμός video Nick Hillel (YeastCulture)

Διεύθυνση προβών περιοδείας Nick Henshall, Andrew Pan, Angela Towler

Χορεύουν:

Tom Dunn, Thomasin Gulgec, Maximilian Revell, Mathew Sandiford, Pui Yung Shum, Holly Vallis, Luke Watson, Harry Foster, Jan Mikaela Villanueva, Elpida Skourou, Bianca Mikahil, Maya Balam Meyong

Με ελληνικούς υπέρτιτλους ενσωματωμένους στο animation

Παραγωγός/Αποκλειστικός εκπρόσωπος: ΑΤΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σε συνεργασία με το World Human Forum / ALPHA MISSION-ΔELOS

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 13  & Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα:  20.30

Κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών

Τιμές Εισιτηρίων: 50€, 40€, 30€, 20€, 12€ (μειωμένο)
Για εισιτήρια πατήστε εδώ

Χώρος Διεξαγωγής: Αίθουσα Φίλων Μουσικής Μ1

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

25ης Μαρτίου & Μαρία κάλλας, 54645, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 895800

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.