6o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Ανατόλια/ACSTAC 2017 – Πυγολαμπίδες
Skip to content

6o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Ανατόλια/ACSTAC 2017

Διακεκριμένοι Επιστήμονες και Ερευνητές στο 6o Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας Ανατόλια/ACSTAC 2017

 

Σημαντικές εξελίξεις και αποτελέσματα από την πρόσφατη επιστημονική τους δραστηριότητα θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι καθηγητές και ερευνητές  στο 6ο Μαθητικό  Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια/ Anatolia College Science and Technology Annual Conference (ACSTAC) 2017. To Συνέδριο ανοίγει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του 6ου Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας οι μαθητές θα αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι την οργάνωση του συνεδρίου. Το ACSTAC 2017 έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του CERN (European Organization for Nuclear Research), του EPS (European Physical Society) και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα πέντε πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC φιλοξένησαν περισσότερους από 4.000 μαθητές. Φέτος θα παρουσιαστούν εργασίες Βιολογίας, Χημείας, Πληροφορικής, Μαθηματικών και Φυσικής, όπως και διαθεματικές εργασίες που συνδυάζουν Θετικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Οι ομιλητές

Το συνέδριο θα ανοίξει ο Γιάννης Ασσαέλ, διδακτορικός φοιτητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με πλήρη υποτροφία της Oxford – Google DeepMind Graduate Scholarship και επικεφαλής ερευνητών του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η ομάδα δημιούργησε το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης με την ονομασία LipNet.ai, που έφερε επανάσταση στην αναγνώριση φωνής με χρήση αυτόματης ανάγνωσης χειλιών και σήμερα συνεχίζει την έρευνά του στην Google DeepMind.

Προσκεκλημένη του συνεδρίου επίσης από το εξωτερικό, είναι η Δρ Ναυσικά Σταυρίδου που εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Α.Π.Θ. με υποτροφία του ΙΚΥ-SIEMENS συμμετέχοντας ταυτόχρονα στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «Aeolus» και σήμερα βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Birmingham ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής IF-MSCA-H2020 Marie Sklodowska-Curie.

Επίσημος προσκεκλημένος για την ημέρα Φυσικών Επιστημών είναι ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του ΑΠΘ και συντονιστής του προγράμματος “S.U.C.RE.: Supporting University Community Pathways for Refugees-Migrants.”

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ημέρα Πληροφορικής και Μαθηματικών, θα πραγματοποιηθεί ομιλία και εργαστήριο από τον Νικόλαο Φαχαντίδη, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ιδρυτή της Ρομποτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. H εκπαιδευτική πρόταση και το ρομπότ που δημιούργησε με την ομάδα του για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, το 2015, αναδείχθηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική τεχνολογία στην Ευρώπη και βραβεύτηκε με το βραβείο TELLUS 2015.

 

Πρόγραμμα ομιλιών

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

17:45 – 19:45: Νικόλαος Φαχαντίδης, «Κοινωνικά Ρομπότ: φίλοι, συνεργάτες ή υπηρέτες;» Θα ακολουθήσει workshop Ρομποτικής. (Raphael Hall)

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

11:00 – 11:45: Γιάννης Ασσαέλ «Artificial Intelligence in tomorrow’s world» / [Τεχνητή Νοημοσύνη στον κόσμο του αύριο] (Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ανατόλια). Η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

16:30 – 17:30: Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, «Human, DNA, and Genomics. A new future» / [Άνθρωπος, DNA και Γενομική. Ένα νέο μέλλον] (Raphael Hall)

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

10:30 – 11:00: Ναυσικά Σταυρίδου, «From Aeolus to sustainable development» / [Από τον Αίολο στην αειφόρο ανάπτυξη], (Κλειστό Γυμναστήριο Κολλεγίου Ανατόλια). Η ομιλία θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

 

Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Dan & Helen Lindsay στη μνήμη των Hrisi Pappidou – Electris και Pavlos Electris.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.acstac.gr

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 24 –  Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Οι εκδηλώσεις του ACSTAC 2017 είναι ανοιχτές για το κοινό.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.