56α Δημήτρια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

56α Δημήτρια

Τα 56α Δημήτρια, το φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης είναι εδώ και δίνει Ανάσες καλλιτεχνικής απόλαυσης, αισιοδοξίας, ανθρώπινης επαφής και συνύπαρξης.

1 – 20 Οκτωβρίου

Τα “Δημήτρια” στην 56η έκδοσή τους επιστρέφουν δυναμικά στους φυσικούς τους χώρους και φέρνουν το κοινό και πάλι κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, το Βασιλικό Θέατρο, το Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, τις Αποθήκες Γ’ και Δ’ ΟΛΘ, το Θέατρο Άνετον, το Momus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Αγιορειτική Εστία, το Γενί Τζαμί, τη Δημοτική Πινακοθήκη (Casa Bianca).

Για είκοσι ημέρες, σε είκοσι παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, ανάμεσά τους διεθνώς βραβευμένοι σκηνοθέτες, χορογράφοι, μουσικοί και εικαστικοί, συνομιλούν με το κοινό.

Ο φετινός Οκτώβριος μας βρίσκει και πάλι ενωμένους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, για να απολαύσουμε ζωντανές παραστάσεις. Ανάσες από ερμηνευτές και κοινό που αλληλεπιδρούν στο χώρο, ανάσες πολιτισμού, τέχνης και ζωής από τα 56α Δημήτρια.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Δείτε το trailer 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα 56α Δημήτρια

  • Εικαστικά, Θέατρο, Μουσική, Χορός, Performance, Κινηματογράφος, Φωτογραφία, Εργαστήριο
  • 20 παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 1 εργαστήριο σύγχρονου χορού
  • Χώρες προέλευσης καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών σχημάτων: Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Νότια Αφρική, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Κύπρος, Νορβηγία
  • Συνεργαζόμενοι φορείς: Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Momus, ΚΘΒΕ, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ, Αγιορειτική Εστία, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης, Πρωτοβουλία 1821 -2021

Χρήσιμες πληροφορίες

Από Παρασκευή 1 έως Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Χώροι παραστάσεων: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Βασιλικό Θέατρο, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Αποθήκη Γ’ ΟΛΘ, Αποθήκη Δ’ ΟΛΘ, Θέατρο Άνετον, Momus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αγιορειτική Εστία, Γενί Τζαμί, Δημοτική Πινακοθήκη (Casa Bianca)

Περισσότερες πληροφορίες: https://e-dimitria.gr/

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Δήμος Θεσσαλονίκης

Βασ. Γεωργίου 1Α, 54640, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 877900

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Για το ThessPuppet:
6977635606, 2310276069
info@thesspuppet.gr

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.