2ο Olympic Day Run – Πυγολαμπίδες
Skip to content

2ο Olympic Day Run

 

 

Γιορτάζουμε όλοι μαζί την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα 2019 

Το Ολυμπιακό Μουσείο έχει την χαρά να οργανώνει το 2ο Olympic Day Run, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει ενεργά στον επετειακό εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας λαμβάνοντας μέρος στο 2o Olympic Day Run παρέα με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και άλλους σημαντικούς αθλητές.

Ο αγώνας Δρόμου 5.000μ. & 1.500μ. για Οικογένειες και Δημοτικά Σχολεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, διοργανώνεται από το Μουσείο σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, και τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της IOPA, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unesco, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και άλλων θεσμικών φορέων της χώρας.

Κάτω από την σκιά του Ολύμπου, το μυθικό αυτό σύμβολο της αρχαιότητας, το 2o Olympic Day Run θα αναδείξει το μότο «Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε» της ΔΟΕ για την Διεθνή Ολυμπιακή Ημέρα παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια συναρπαστική, ολυμπιακή εμπειρία.

Με αφετηρία το Ολυμπιακό Μουσείο, το 2o Olympic Day Run θα διαγράψει πορεία μέσα από δρόμους και στενά της πόλης και θα αναπτυχθεί στο παραλιακό μέτωπο, μεταξύ του φυσικού υδάτινου στοιχείου και του κατασκευασμένου πράσινου τοπίου, για να καταλήξει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να σημάνει την έναρξη μιας υπαίθριας πολιτιστικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Αγώνας Δρόμου 5.000μ.
Ώρα Εκκίνησης: 20.00
Αφετηρία/Τερματισμός: Αφετηρία επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (είσοδος Ολυμπιακού Μουσείου) και τερματισμός στον Προβλήτα Α’ – Ο.Λ.Θ. Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Αγώνας Δρόμου 1.500μ.
Ώρα Εκκίνησης: 20.30
Αφετηρία/Τερματισμός: Αφετηρία μπροστά από τον Λευκό Πύργο και τερματισμός στον Προβλήτα Α’ – Ο.Λ.Θ. Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Για να συμμετέχει κάποιος στο 2ο Olympic Day Run, δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5.000μ. και 1.500μ., θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 6o έτος της ηλικίας του (να έχει γεννηθεί μετά από τις 8/6/2013). Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ανήλικων δρομέων είναι η προσκόμιση βεβαίωσης συγκατάθεσης γονέα ή κηδεμόνα. Όσον αφορά στις ομαδικές συμμετοχές για σχολεία, συλλόγους, σωματεία κ.α. φορείς στον Αγώνα Δρόμου 1.500μ. θα πρέπει ο Υπεύθυνος Ομαδικής Εγγραφής (Εκπαιδευτικός, Προπονητής, κ.α.) να προσκομίσει την κατάσταση των συμμετεχόντων μαθητών με επίσημο έγγραφο του σχολείου, συνοδευόμενο από Υπεύθυνες Δηλώσεις των κηδεμόνων.

Σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν και θα τερματίσουν στους Αγώνες 5.000μ. & 1.500μ., θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και έπαθλα στους νικητές. Νικητές θα ανακηρυχθούν οι πρώτοι τρεις (3) δρομείς, γυναίκες και άντρες αντίστοιχα, που θα τερματίσουν στον αγώνα 5.000μ., καθώς και οι τρεις (3) πρώτες οικογένειες και οι τρεις (3) πρώτες ομάδες (άνω των 15 ατόμων) στον αγώνα 1.500μ.

 

Ο εορτασμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2019, γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Ώρα: 20.00

Ηλικίες: από 6 ετών και άνω (να έχει γεννηθεί μετά από τις 8/6/2013)

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
  • ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ στην ιστοσελίδα www.olympicdayrun.gr, 
  • ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΟΡΜΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στα: Fax +302310 968726 ή Email secretary@olympicmuseum.org.gr
  • ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ (Ολυμπιακό Μουσείο, 3ης Σεπτεμβρίου & Αγίου Δημητρίου, Θεσ/νίκη, 54638, Τ. 2310 968531)

Κόστος Συμμετοχής: 

Ατομική Εγγραφή ενήλικου δρομέα: 7,50 ευρώ

Ατομική Εγγραφή ανήλικου δρομέα: 5,00 ευρώ

Ομαδική Εγγραφή (άνω των 10 ατόμων): 5,00 ευρώ

Τρόποι πληρωμής: δείτε ΕΔΩ

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Aγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου, 54636, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 968531-2

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.