2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης - Comedy Club για παιδιά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης – Comedy Club για παιδιά

 

Stand up comedy για παιδιά!

Η μοναδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά και η πρώτη stand up comedy παράσταση που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περίοδο 2018-2019.

Η παράσταση επίσης παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Λευκωσία, σε διημερίδα για το χιούμορ των δημοτικών σχολείων Λάρνακας καθώς και στο Λουξεμβούργο, το Μόναχο, τις Βρυξέλλες και την Χάγη.

Για πρώτη φορά στην χώρα μας, το αγαπημένο είδος θεατρικής κωμωδίας που συνεχώς κερδίζει την αγάπη του κόσμου απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Προσαρμοσμένο θεματολογικά, με γλώσσα και περιεχόμενο απόλυτα κατάλληλα για τους μικρούς φίλους.

Τι είναι το stand up comedy;

Το πιο περιεκτικό και δυνατό είδος θεατρικής κωμωδίας. Στη σκηνή ένας κωμικός παρουσιάζει στο κοινό το κείμενο που έχει ετοιμάσει το οποίο αποτελείται από πολλά διαφορετικά θέματα και είναι γραμμένο έτσι ώστε να περιλαμβάνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα ένα αστείο. Το κείμενο αναδεικνύεται από την ερμηνεία του κωμικού με κύρια εργαλεία το σώμα και τη φωνή.

Τι είναι το stand up comedy για παιδιά;

Ό,τι ακριβώς και το stand up comedy για ενήλικες μόνο που εδώ τα θέματα και η γλώσσα είναι κατάλληλα για παιδιά αλλά κι επιλεγμένα έτσι ώστε κερδίζουν τον ενδιαφέρον και να προκαλούν το γέλιο των μικρών θεατών.

Γιατί διασκεδάζουν τα παιδιά με το stand up comedy;

Διότι είναι από τα λίγα είδη θεάτρου που τα παιδιά παρακολουθούν επί σκηνής θέματα που αφορούν στη ζωή τους, από τη σχέση τους με τους γονείς, το σχολείο και του φίλους μέχρι το μέλλον και πώς το βλέπουν, τα επαγγέλματα, τα χόμπι τους ήρωές τους κι ένα σωρό ακόμα. Ο κωμικός στο stand up comedy για παιδιά δεν είναι απλά ένας επαγγελματίας αλλά ένας ενήλικας που παρουσιάζει το παιδί που ήταν κι εξακολουθεί να είναι, τουλάχιστον όσο διαρκεί η παράσταση.

Γιατί περνάνε εξίσου καλά και οι γονείς;

Διότι αυτή η παράσταση αντιμετωπίζει τους ενήλικες θεατές σαν παιδιά και τα παιδιά σαν ίσους προς τους γονείς τους. Οι “μεγάλοι” λοιπόν, χωρίς καν να το αντιληφθούν, μπαίνουν στην ψυχολογία των μικρών κι έτσι δημιουργείται μια μεγάλη παρέα χωρίς ηλικία αλλά με συνισταμένη την κωμωδία.

Γιατί αξίζει να παρακολουθήσετε stand up comedy για παιδιά;

Είναι μια διαφορετική και πρωτότυπη παράσταση που απευθύνεται τόσο στα παιδιά όσο και τους γονείς. Ένας μοναδικός συνδυασμός κοινού που παρακολουθεί με το ίδιο ενδιαφέρον ενώ έρχονται σε επαφή με ένα υπέροχο είδος κωμωδίας. Άμεσο, περιεκτικό και με ρυθμό. Ένα θέαμα το οποίο όχι μόνο δεν κάνει τους γονείς να πλήττουν αλλά απεναντίας, να το παρακολουθούν με το ίδιο ενδιαφέρον που έχουν τα παιδιά τους γι΄ αυτό!

 

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης

Το δεύτερο Φεστιβάλ Κωμωδίας Θεσσαλονίκης είναι γεγονός!
Περισσότεροι από 20 καταξιωμένοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Θέατρο, standupcomedy, improvcomedy, χορός, θέατρο σκιών, μουσική κωμωδία, μαγικά, λογοπαίγνια και ομιλίες, στη γιορτή γέλιου που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνιού 2019 υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο δράσεων και ένα σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και ομάδων που θα παρουσιάσουν παραστάσεις και θεάματα από όλο το φάσμα της κωμωδίας και παράλληλα θα αποτελέσουν μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερoμηνία: Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Ώρα: 12.00

Γενική είσοδος: 10€

Χώρος Διεξαγωγής: Αποθήκη Δ Λιμάνι Θεσσαλονίκης: αίθουσα Φρίντα Λιάππα

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr | tickets.public.gr | 210 7234567 | καταστήματα Public & Ταμείο θεάτρου Ολύμπιον (από 20/5)

 

http://www.thesscomedyfestival.gr

www.facebook.com/thessalonikicomedyfestival/

thessalonikicomedyfestival

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.