1ο Move Festival – Πυγολαμπίδες
Skip to content

1ο Move Festival

Η Κίνηση μέσα από την Εκπαίδευση, την Υγεία και τον Πολιτισμό

 

Η ιδέα

Το MOVE Festival είναι ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ, μια διήμερη συνάντηση γεμάτη ενέργεια, δημιουργία και έκφραση που προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης!

Από τα πρώτα μας  βήματα και τα πιο αδέξια τρεκλίσματα μέχρι τις πιο περίτεχνες φιγούρες και τον απόλυτο έλεγχο του σώματος, από την κοινή ενασχόληση μέχρι τις επαγγελματικές ακαδημίες, από νωρίς το πρωί έως το τέλος της ημέρας, η κίνηση και ο χορός βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Βρίσκονται εκεί όταν θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να επικοινωνήσουμε τις επιθυμίες μας, να δημιουργήσουμε μέσα από την ενέργειά μας, να εξελιχθούμε, να αισθανθούμε και να παράγουμε πολιτισμό.

Δύο από τις πιο αεικίνητες και ανήσυχες ομάδες της πόλης, η ομάδα της Pas Par Tu Dance Company και η ομάδα του KIDOT (Kids of Tomorrow), ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα project αφιερωμένο στον πολυδιάστατο κόσμο του χορού και  της κίνησης! Οι δύο ομάδες συνδιοργανώνουν και συστήνουν το μεγαλύτερο convention επαγγελματιών, ομάδων και εταιριών  που δραστηριοποιούνται στο χώρο της άθλησης, της υγείας, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας την κίνηση και τον χορό ως εφαλτήριο και επίκεντρο των υπηρεσιών τους.

Σκοπός του MOVE η δημιουργία του πιο ολοκληρωμένου forum με επίκεντρο τον χορό και την κίνηση, ενός “σημείου” δικτύωσης, επικοινωνίας και εκκίνησης συνεργειών μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου.

Παράλληλα, το MOVE αποτελεί την πιο άρτια πρόταση για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις των συναφών κλάδων, να γνωρίσουν την πληθώρα των δραστηριοτήτων και το ευρύ φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρονται σε μικρούς και μεγάλους και να ανακαλύψουν τον πιο hype τρόπο να βάλουν την κίνηση στην καθημερινότητά τους!

1st MOVE Festival

To 1st MOVE Festival έρχεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στις 2 και 3 Ιουνίου του 2018! Πρόκειται για ένα διήμερο αφιερωμένο στον χορό και την κίνηση, πλαισιωμένο από πληθώρα δράσεων και events, ενώ παράλληλα φιλοξενεί τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κίνησης και του χορού και προέρχονται από τον χώρο της άθλησης, της υγείας, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Dance boot camps, εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής και επαγγελματικά σεμινάρια, συμμετοχικά sessions εναλλακτικών μορφών άθλησης, shows και dance battles, party events, food corner, επαγγελματικά lounge και παράλληλοι χώροι απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη έκθεση υπηρεσιών και προϊόντων, καθιστούν το MOVE την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία για όλους τους  λάτρεις της κίνησης και του χορού!

Δράσεις 1st MOVE Festival:

MOVE Expo Προϊόντων και Υπηρεσιών

MOVE Workshops

MOVE Shows

Food Corner

Lounge Areas & Kids Areas

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Το 1st MOVE Festival απευθύνεται σε επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κίνησης και του χορού  παρέχοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους είτε στο ευρύτερο κοινό είτε σε άλλους επαγγελματίες, και οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τα σύγχρονα θέματα του τομέα τους, να γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες  και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες, ομάδες και εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε συναφείς κλάδους.

Παράλληλα απευθύνεται σε ιδιώτες οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τους πιθανούς τρόπους που μπορούν να βάλουν την κίνηση και τον χορό στη καθημερινότητά τους, για τα διαθέσιμα προϊόντα και τις υπηρεσίες και να γνωρίσουν  τους επαγγελματίες και τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.
Οι επισκέπτες του MOVE θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματικά σεμινάρια, να συμμετάσχουν σε dance boot camps και βιωματικά εργαστήρια διαφορετικών επιπέδων, και να γίνουν κομμάτι των πιο εκρηκτικών battles και shows!

 

Το MOVE Festival περιμένει μεγάλους μα …και μικρούς!

Προσαρμοσμένα εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και ένα all-day Kids’ Area σε συνδυασμό με αναπαυτικά lounge και το πιο Fresh Food Corner καθιστούν το MOVE τον απόλυτο προορισμό για ολόκληρη την οικογένεια!

Χώρος και χρόνος διεξαγωγής

Ο χώρος που επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το 1st MOVE Festival στις 2 και 3 Ιουνίου είναι το Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”, ένα από τα κύρια Συνεδριακά Κέντρα του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ HELEXPO).

Οι ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με μια αρχιτεκτονική ταυτότητα, μνεία της  υψηλής αισθητικής και παράλληλα της λειτουργικότητας και της άνεσης, προσδίδουν μια αναφαίρετη ποιότητα στην εμπειρία των επισκεπτών του Συνεδριακού Κέντρου. Μια ποιότητα που βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με την συνολική φιλοσοφία του MOVE Festival και τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες, παροχές και φιλοξενούμενες δράσεις του.

Παράλληλα, η πολυμορφία και η ευελιξία των επιμέρους αιθουσών καθώς και η δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλου πλήθους επισκεπτών και δράσεων, καθιστούν το Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” τον πλέον κατάλληλο χώρο διεξαγωγής του MOVE Festival, δίνοντας σε συντελεστές και συμμετέχοντες την δυνατότητα να διαμορφώσουν του χώρους του, προσδίδοντας ένα “φρέσκο” και “ζωντανό” φεστιβαλικό χαρακτήρα.

Κλειστοί και open-air χώροι, VIP δωμάτια, ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες και φουαγιέ σε συνδυασμό με ένα roof-garden χαρακτηριστικό της minimal-yet-classy αισθητικής του χώρου, μεταμορφώνονται στις 2 και 3 Ιουνίου σε ένα μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης φιλοξενώντας την μεγάλη αυτή γιορτή, την διήμερη αυτή συνάντηση.

To Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης με εύκολη πρόσβαση μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς ενώ παράλληλα προσφέρει δυο επιλογές parking, υπαίθριο (επί της Αγγελάκη) και στεγασμένο (υπόγειο-Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”) πλησίον των εγκαταστάσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του MOVE Festival.

MOVE Expo Υπηρεσιών & Προϊόντων

Το MOVE Festival συστήνει στο κοινό της Θεσσαλονίκης το μεγαλύτερο fair επαγγελματιών, ομάδων και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της άθλησης, της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας προσφέροντας υπηρεσίες στον τομέα του χορού καθώς και στον ευρύτερο τομέα της κίνησης.

Ομάδες και εταιρίες με τις πιο εξελιγμένες και καινοτόμες παροχές υπηρεσιών και προϊόντων συνθέτουν το πιο ολοκληρωμένο επαγγελματικό forum καλύπτοντας όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που αφορούν τον χορό και εμπεριέχουν σωματική δράση και κίνηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, οι επισκέπτες του MOVE θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, να γνωρίσουν επαγγελματίες του χώρου, να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα προϊόντα και τις δυνατότητες που δίνονται ανάλογα με την ιδιότητα και τον στόχο τους καθώς και να συζητήσουν επερχόμενες συνεργασίες και project!

Οι βασικοί άξονες της MOVE Expo Προϊόντων και Υπηρεσιών που αποτελούν και τους τομείς δραστηριοτήτων των εκθετών είναι ο τομέας της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της υγείας, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και άλλων συναφών επαγγελμάτων.

Κατηγορίες Εκθετών/Συμμετεχόντων:

Υπηρεσίες: Αθλητικές ομάδες, σχολές χορού, θεατρικές ομάδες, εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής, γυμναστικές ακαδημίες, κέντρα pilates και yoga, γυμναστήρια, κέντρα (αθλητικής) αποκατάστασης, κέντρα αποθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης, αθλίατροι, διατροφολόγοι, φυσιοθεραπευτές, κέντρα χοροθεραπείας, κέντρα εναλλακτικών θεραπειών,  εκπαιδευτήρια, ΙΕΚ, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, talent agencies, υπηρεσίες graphic design, υπηρεσίες ηχοληψίας και video art, make-up artists, ενδυματολόγοι, βεστιάρια

Προϊόντα: συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες, ισοτονικά ποτά, superfoods και ροφήματα, βιολογικά προϊόντα, αθλητικός ρουχισμός, υλικοτεχνικός εξοπλισμός γυμναστηρίων και αθλητικών κέντρων, όργανα γυμναστικής και ενδυνάμωσης, υλικοτεχνικός εξοπλισμός σχολών χορού, ρουχισμός/υποδήματα/αξεσουάρ χορού

MOVE Workshops

Από τις 11:00 τo πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, το MOVE Festival φιλοξενεί εργαστήρια διαφορετικών επιπέδων, κλειστού και ανοιχτού τύπου, τόσο για τους μεγάλους επισκέπτες όσο και για τους μικρούς.

Σεμινάρια χορού για εκπαιδευτές, χορευτές αλλά και ερασιτέχνες, dance boot camps, pilates και yoga για αρχάριους και προχωρημένους, pole και aerial silks sessions,  acrobatics workshops, τεχνικά και δημιουργικά εργαστήρια για χορογράφους, συμμετοχικά sessions εναλλακτικών μορφών άθλησης, αναρρίχηση και gymnastics  είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που πλαισιώνουν το φεστιβαλικό διήμερο προσκαλώντας όλους τους επισκέπτες του MOVE να ανακαλύψουν καινούργιες δεξιότητες, να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες και να ενημερωθούν για τις τάσεις και τις εξελίξεις στον τομέα του χορού  και της κίνησης.

Τα  MOVE Workshops απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ ανάλογα με το θέμα και τη δομή τους είναι είτε ανοιχτά στο κοινό, είτε για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Κατηγορίες MOVE Workshops: σεμινάρια-εργαστήρια χορού/ dance boot camps (σύγχρονο, μπαλέτο, μοντέρνο, jazz, τάνγκο, Latin, hip hop, reggaeton-dancehall, popping κτλ.), Pilates, yoga, acrobatics, aerial silks session, pole sessions, εργαστήρια για εκπαιδευτές –διδασκάλους, εργαστήρια για χορογράφους, συμμετοχικά sessions εναλλακτικών μορφών άθλησης, gymnastics sessions, χοροκινητικά εργαστήρια, workshops μουσικοκινητικής αγωγής (Orff), θεατρικά παιχνίδια

MOVE Shows

Τα MOVE Shows είναι ανοιχτά στο κοινό και μετατρέπουν το MOVE Festival στη μεγαλύτερη, στην πιο ολοκληρωμένη, στην πιο γιορτινή συνάντηση γύρω
από τον χορό και την κίνηση.

Στην «καρδιά» της κίνησης του MOVE Festival, μερικές από τις καλύτερες ομάδες και σχολές χορού της Βόρειας Ελλάδας, ανεβαίνουν στο dance stage για ολιγόλεπτα shows, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και συγκινώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές!

Αποκορύφωμα των MOVE Shows, το μεγαλύτερο battle party! Ομάδες χορού, τμήματα σχολών, επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν στην διάθεσή τους την σκηνή και μόλις λίγα λεπτά για να αποδείξουν σε κοινό και κριτές ότι είναι οι καλύτεροι, διεκδικώντας μια θέση στην «χρυσή» τριάδα του 1st MOVE Festival!

Food Corner

Το πιο fresh Food Corner έρχεται στο MOVE Festival μετατρέποντας το roof-garden του Συνεδριακού Κέντρου “Ιωάννης Βελλίδης” στην καλύτερη πρόταση για ένα απολαυστικό και γευστικό διάλειμμα! Δροσερές σαλάτες, θρεπτικά σνακ, πλούσια και λαχταριστά light bites, ολόφρεσκα smoothies και γλυκά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που προσφέρονται στους επισκέπτες του MOVE δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γαστρονομικές προτάσεις των πιο hype health spots στην πόλη!

Lounge Area & Kids Area

Καθ’ όλη την διάρκεια του διήμερου θα λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ξεκούρασης και χαλάρωσης τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους συμμετέχοντες του MOVE!

Lounge Συμμετεχόντων

Με εύκολη πρόσβαση στην κεντρική σκηνή αλλά και στους χώρους διεξαγωγής των MOVE Workshops και της MOVE Expo, το lounge συμμετεχόντων δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και στους συντελεστές του MOVE να προετοιμαστούν για τα workshops και τα shows, να ξεκουραστούν ανάμεσα στις δράσεις τους καθώς και να έρθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες χαλαρώνοντας στα ειδικά διαμορφωμένα hub.

Lounge Επισκεπτών

Στον χώρο του lounge των επισκεπτών στο roof-garden του Συνεδριακού Κέντρου “Ιωάννης Βελλίδης” , μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν τα προϊόντα του Food Corner, να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν προτού συνεχίσουν την περιήγησή τους  στα περίπτερα και τις δράσεις του φεστιβάλ.

Kids Area

Το Kids Area είναι ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος για τα παιδιά πλησίον του lounge των επισκεπτών. Πρόκειται για έναν χώρο ελεύθερου παιχνιδιού και δραστηριοτήτων για τα παιδιά όλων των ηλικιών που δίνει την δυνατότητα απασχόλησης  και των  μικρών επισκεπτών του MOVE!

Χρήσιμες πληροφορίες

Σαββάτο 2 & Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ώρα: 11.00 – 21.00

για όλες τις ηλικίες

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

ΔΕΘ – Helexpo

Εγνατίας 154, 54636, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 231 029 1111

Links: Website

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.