TOMS: ένα στέκι για όλη την οικογένεια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

TOMS: ένα στέκι για όλη την οικογένεια

Ένα από τα αγαπημένα μου στέκια στην πόλη είναι το TOMS. Το επισκέπτομαι συχνά, άλλοτε για να εργαστώ και άλλοτε για να συναντήσω φίλους ή συνεργάτες στο κέντρο της πόλης. Μου αρέσει η αισθητική του, η φιλοσοφία του και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό.

Αρκετές Κυριακές του χρόνου διοργαν΄ωνονται στο χώρο του family days, όπου παιδαγωγοί της nannuca.com απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά. Εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, messy plays και πολλά events για μικρούς και μεγάλους προσκαλούν τη δημιουργική κοινότητα της πόλης σε συναντήσεις διαφορετικές!

Στον υπόγειο χώρο έχουμε ανακαλύψει υπέροχες γωνιές και φανταστικά αντικείμενα: ιδιαίτερες ζωγραφι΄ές, έναν ρετρό κούκο, ένα ποδήλατο στο τοίχο! Δοκιμάστε τα υπέροχα ροφήματα και σνακ και μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη μικρή και παραμυθένια του αυλή!

Συνέντευξη στην Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε για το TOMS? Ποια είναι η κοινωνική του δράση;

TOMS: Όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν ο ταξιδιώτης Blake Mycoskie φτάνοντας σε ένα χωριό της Αργεντινής ανακάλυψε πως τα παιδιά εκεί δεν φορούσαν παπούτσια κι έτσι τα πόδια τους ήταν απροστάτευτα. Θέλοντας να βοηθήσει, δημιούργησε την TOMS (Τomorrow shoes), μια εταιρεία η οποία για κάθε ζευγάρι παπούτσια που θα πουλούσε, θα πρόσφερε ένα ζευγάρι σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη. Η TOMS είναι μια εταιρεία η οποία θέλει να προσπαθήσει ενεργά για να κάνει καλύτερες τις ζωές των ανθρώπων. Αναγνωρίζει τις ανάγκες και δημιουργεί προϊόντα που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό (One for One®.)

Το μήνυμα της TOMS σε αριθμούς και πράξεις: πόσα παιδιά, γυναίκες και οικογένειες έχουν ωφεληθεί ως τώρα;

TOMS: Από το 2006, η ΤOMS έχει προσφέρει πάνω από 70 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, έχει βοηθήσει να αποκατασταθεί η όραση 445.000 ανθρώπων, έχει συνεισφέρει στην πρόσβαση σε πόσιμο νερό για 400.000 εβδομάδες. Έχει βοηθήσει 70.000 μητέρες να γεννήσουν με ασφάλεια αλλά και 44.000 νέους μέσα από τα προγράμματα για την καταπολέμηση του bullying στο σχολείο.

Η TOMS έχει συνεργαστεί ως τώρα με κάποια οργάνωση στην Ελλάδα και αν ναι για ποιον σκοπό;

TOMS: Το Μαζί για το Παιδί, είναι ο  επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner) από το 2015, διανέμει δωρεάν παπούτσια για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού σε πανελλαδικό επίπεδο. Κάθε Άνοιξη  πραγματοποιούνται επισκέψεις σε περισσότερους από 200 φορείς σε  30 πόλεις σε Αττική,  Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Κόρινθο, Πάτρα, Ναύπακτο, Λαμία, Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Σκιάθο, Κεφαλονιά και Κρήτη.

Μέχρι σήμερα η TOMS GREECE έχει προσφέρει 66.640 ζευγάρια σε 43 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, σε παιδιά άπορων οικογενειών, ορφανοτροφεία, προσφυγικά κέντρα, κέντρα αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων όπως το ΚΥΑΔΑ και άλλους συνεργαζόμενους φορείς προσφοράς όπως το Praxis με την TOMS και το Μαζί για το Παιδί 

Πότε γεννήθηκε το πρώτο TOMS Flagship Store, πόσα υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο και σε ποιες πόλεις;

TOMS: Το πρώτο TOMS Flagship Store άνοιξε τις πόρτες τους στο Venice στη Καλιφόρνια. Αυτή τη στιγμή παγκοσμίως υπάρχουν 7 καταστήματα με όλα τα προϊόντα TOMS. Στην Αμερική βρίσκονται στις πόλεις Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Σικάγο και Τέξας ενώ στην Ευρώπη στο Άμστερνταμ, στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο.

Λίγα λόγια για την αρχιτεκτονική του κτιρίου που φιλοξενεί το TOMS Flagship Store στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τον σχεδιασμό του πρώτου café της Ελλάδας.

TOMSΤο κατάστημα TOMS στήνεται κάτω από την giving φιλοσοφία της εταιρείας, με βασική αρχή την επανα-χρήση υλικών, την αποφυγή σπατάλης καινούριων και την ανάδειξη της ιστορίας του χώρου. Το παλιό δάπεδο ντύνει τους τοίχους, οι πόρτες επαναχρησιμοποιούνται, τα παλιά επιχρίσματα και το τούβλο εμφανίζονται, τα παλιά έπιπλα επιδιορθώνονται και χρησιμοποιούνται με τελείως διαφορετικό τρόπο ενώ οι λαμαρίνες προέρχονται από μια παλιά στάνη. Ο επισκέπτης αναγνωρίζει στοιχεία του κτηρίου που είχαν ξεχαστεί με τα χρόνια.

Η στοά και το αίθριο του κτηρίου “ζωντανεύουν” με φώτα και με το πράσινο για να δημιουργήσουν μια νέα “πλατεία” στον ιστό της πόλης. Ο χώρος είναι δυναμικός, συνεχώς εξελίσσεται και διαμορφώνεται ανάλογα με τα events που φιλοξενούνται ενώ ο επισκέπτης νιώθει ελεύθερος να τον ανακαλύψει. Στο υπόγειο, ανάμεσα στις πολυκατοικίες, ένας urban κήπος χωροθετείται. Πλούσια φύτευση και χρωματιστά φωτιστικά, μια έντονη αντίθεση ανάμεσα στο γκρίζο, επαναπροσδιορίζουν το μουντό αστικό τοπίο. H  αρχιτεκτονική μελέτη και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από την FORMrelated Studio

 

 

 

 

 

photo credits: effiepanagoula.com

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.