Μελέτη στο σπίτι την περίοδο του εγκλεισμού – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Μελέτη στο σπίτι την περίοδο του εγκλεισμού

Από την Πέπη Κολαρά | ΑΛΜΑ

Η παρουσίαση αυτή αφορά γονείς παιδιών Δημοτικού σχολείου. Το έναυσμα αυτής της παρουσίασης είναι η δραματική αλλαγή στο τρόπο της μαθησιακής διαδικασίας. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για μια τόσο μεγάλη αλλά και τόσο απότομη αλλαγή. Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαφορετικές απαιτήσεις που η αποτελεσματική διαχείρισή αυτών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Μέσα από αυτή την παρουσίαση θα προσπαθήσω να σας δείξω τους σημαντικούς άξονες που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας σχετικά με τη μελέτη στο σπίτι προκειμένου να υποστηρίξουμε τη μαθησιακή αλλά και τη συναισθηματική πορεία των παιδιών μας αυτήν την περίοδο. Σίγουρα, δε θέλουμε να εξαντλήσουμε τα όριά τους αλλά ούτε και να επιβαρύνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Κάτι τέτοιο θα είχε δυσάρεστες συνέπειες στο μαθησιακό (και όχι μόνο) μέλλον των παιδιών μας. Ας δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να τα καταφέρουμε εδώ.

 

Περισσότερα video μπορείτε να δείτε στο youtube κανάλι του ΑΛΜΑ

 

Λίγα Λόγια για την Πέπη Κολαρά

Η Πέπη Κολαρά είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος του Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε σπουδές στον τομέα της Λογοθεραπείας και της Ειδικής Αγωγής σε πανεπιστήμια της Γερμανίας (Free University of Berlin & Humboldt University of Berlin) και των ΗΠΑ (Loyola University New Orleans).

Δίδαξε σε Σχολές Γονέων διαφόρων δήμων στο νομό Θεσσαλονίκης και οργάνωσε πολλά βιωματικά σεμινάρια για γονείς και παιδιά. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Γ΄ Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την υποστήριξη μαθητών με εκπαιδευτικές ανάγκες. Συμμετείχε σε συνέδρια όπου παρουσίασε θέματα της ειδικότητάς της κι έχει δημοσιεύσεις σε αντίστοιχα περιοδικά. Εργάζεται  στη Θεσσαλονίκη ως Λογοθεραπεύτρια και Ειδική παιδαγωγός. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Αγωγής Λόγου, Μάθησης & Αυτονομίας (ΑΛΜΑ) για περισσότερα από είκοσι έτη.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.