Φτιάχνω μια καμηλοπάρδαλη από ρολό χαρτιού υγείας – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φτιάχνω μια καμηλοπάρδαλη από ρολό χαρτιού υγείας

ΟΔΗΓΙΕΣ: Στο σπίτι έχουμε το πιο τέλειο υλικό για χειροτεχνίες. Το άδειο ρολό από το χαρτί υγείας! Με δύο ρολάκια φτιάχνουμε μια καμηλοπάρδαλη. Βάφουμε τα ρολάκια με νερομπογιές σε κοκκινωπά χρώματα και στο ένα ρολάκι βάζουμε τρελά ματάκια και ανοίγουμε μια τρυπούλα για το λαιμό και μια για το σπάγκο. Στο άλλο ρολάκι ανοίγουμε 6 τρυπούλες. Τρεις στην πλάτη για να περάσουμε σπάγκο και λαιμό και τέσσερις στην απέναντι πλευρά για τα πόδια.

Στις τρυπούλες για τα πόδια περνάμε χνουδωτά συρματάκια και εσωτερικά του ρολού τα λυγίζουμε για να μη φεύγουν. Με ένα συρματάκι ενώνουμε κεφάλι και σώμα και περνάμε σπάγκο στην πλάτη σαν να θέλουμε να το κρεμάσουμε. Περνάμε και ένα σπάγκο στην τρυπούλα του κεφαλιού. Κρατάμε τις 3 άκρες του σπάγκου μαζί και τις δένουμε στις άκρες από δύο καλαμάκια που δέσαμε μεταξύ τους σαν σταυρό.

Εγώ έκανα μια παραλλαγή στα ποδαράκια (έβαλα χάρτινα, που τα έφτιαξα από δυο λωρίδες χαρτί τα οποία τύλιξα εναλλάξ), αντί για συρματάκι ανάμεσα στο κεφάλι και στο σώμα χρησιμοποίησα σπάγκο, ενώ αντί για καλαμάκια χρησιμοποίησα chopsticks (τα κράτησα, όταν μια μέρα παραγγείλαμε κινέζικο και δεν καταφέραμε να πιάσουμε με αυτά το φαγητό μας!

Τις παραλλαγές δεν τις εμπνεύστηκα μόνη μου, αλλά τις είδα στο βιβλίο Red Ted Art: Cute and Easy Crafts for Kids, ένα υπέροχο βιβλίο με κατασκευές, που παρήγγειλα από το amazon. Έχει πολύ ωραίες και εύκολες κατασκευές, κατανοητές οδηγίες και όμορφες φωτογραφίες! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου και σε επόμενες αναρτήσεις θα σας δείξω και τα υπόλοιπα αγαπημένα μου.

diy kamilopardali paper rolls pigolampides3

kamilipardali paper roll diy pigolampides

kamilipardali paper roll diy pigolampides2

paper roll kamilopardali pigolampides diy

Η Ολυμπία το ευχαριστήθηκε πάρα πολύ! Με την μικρή μας μαριονέτα παίξαμε για πολλή ώρα μετά. Σημαντικό: στο παιχνίδι αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Σημείωση:

Η παραπάνω κατασκευή είναι μέρος της agenda 2016 των Πυγολαμπίδων στο κλουβί.

Σκοπός είναι να εξερευνήσουμε διαφορετικά υλικά, να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, να γίνουμε και εμείς λίγο παιδί μαζί με αυτά. Στη διάρκεια κάθε εβδομάδας (από Δευτέρα έως Κυριακή) μπορείτε να αναρτάτε μία φωτογραφία της κατασκευής σας στη σελίδα των Πυγολαμπίδων στο κλουβί στο Facebook ή στο instagram με το hashtag #pigolampidesdiy2016. Διάβασε εδώ όλα τα υλικά που θα χρειαστείς.

Όλα τα κείμενα των κατασκευών της agenda γράφτηκαν από το αγαπημένο In my closet. Είναι η έμπνευση και o πολύτιμος βοηθός μου.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.