Φέρνω το χιόνι σε ένα βάζο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Φέρνω το χιόνι σε ένα βάζο

pigolampidesdiy2016-9-2

Φέρνω το χιόνι σε ένα βάζο: Μερικές φορές δε χρειάζεται να περιμένουμε το χιόνι για να χαρούμε το χειμώνα. Μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας.

Αδειάστε μαζί το βάζο της μαρμελάδας και γεμίστε το με φυσιολογικό ορό και λίγο γκλίτερ ή μικρό μεταλλικό κονφετί. Στο καπάκι (από τη μέσα μεριά) κολλήστε με πιστόλι σιλικόνης ένα πλαστικό παιχνίδι που να χωράει στο βάζο και αφήστε το να στεγνώσει τελείως. Βάλτε αρκετή σιλικόνη στο καπάκι κυκλικά και κοντά στις άκρες και βιδώστε όσο πιο σφιχτά μπορείτε το καπάκι. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει για 1 ώρα πριν το αναποδογυρίσετε.

Μη γεμίσετε το βάζο με νερό βρύσης ή βρασμένο νερό γιατί γρήγορα θα θολώσει και θα κιτρινίσει.

Είμαστε στην εβδομάδα 1 της νέας χρονιάς. Και η Ολυμπία είναι ο πολύτιμος βοηθός μου. Πήρε πολύ σοβαρά το ρόλο της και φούσκωσε από χαρά και περηφάνια.

pigolampidesdiy2016-16-3

Στην αρχή κυριάρχησε το άγχος (της μαμάς). Το  μπουκάλι με τον ορό δεν άνοιγε, το πιστόλι σιλικόνης κόλλησε, το παιχνίδι που θα βάζαμε μέσα στο βάζο ήταν πολύ βαρύ και στο τέλος λίγος ορός έσταζε από το βαζάκι. Είναι πολύ αστείο, γιατί κάθε φορά που νομίζεις ότι δε μπορείς να κάνεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να σου αποδείξει πως έχεις δίκιο. Όμως αυτή τη φορά δεν το βάζουμε κάτω και σε ένα χρόνο θα είμαστε experts!

Εσύ έκανες την πρώτη κατασκευή του έτους; Πως σου φάνηκε; Έχω μεγάλη αγωνία, να μου τα πεις όλα!

pigolampidesdiy2016-27

Δείτε επίσης:

Γιορτινές Χιονόμπαλες σε γυάλινα βαζάκια _Ftiaxto

How to  make a snowball _ Martha Stewart

Σημείωση:

Η παραπάνω κατασκευή είναι μέρος της agenda 2016 των Πυγολαμπίδων στο κλουβί.

Σκοπός είναι να εξερευνήσουμε διαφορετικά υλικά, να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, να γίνουμε και εμείς λίγο παιδί μαζί με αυτά. Στη διάρκεια κάθε εβδομάδας (από Δευτέρα έως Κυριακή) μπορείτε να αναρτάτε μία φωτογραφία της κατασκευής σας στη σελίδα των Πυγολαμπίδων στο κλουβί στο Facebook ή στο instagram με το hashtag #pigolampidesdiy2016. Διάβασε εδώ όλα τα υλικά που θα χρειαστείς.

Όλα τα κείμενα των κατασκευών της agenda γράφτηκαν από το αγαπημένο In my closet. Είναι η έμπνευση και o πολύτιμος βοηθός μου.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.