Η family friendly Αθήνα μέσα από τα μάτια της Ζωής Κατσάτου (mamapetounia.com) – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η family friendly Αθήνα μέσα από τα μάτια της Ζωής Κατσάτου (mamapetounia.com)

Η Ζωή ή αλλιώς Mama Petounia ζει στην Αθήνα παρέα με τον άντρα της, την κόρη τους και το μικρό σκυλί τους. Είναι ηθοποιός και μεταξύ άλλων δίνει την φωνή της σε cartoons και προσπαθεί να ανακαλύψει τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής και να τις μοιραστεί μέσα από το blog της mamapetounia.com! Της αρέσουν τα ταξίδια, η φωτογραφία και οι χαρούμενοι άνθρωποι. Μπορείτε να την βρείτε σε κάποια γωνιά της Αθήνας να ανακαλύπτει κρυμμένους θησαυρούς, αλλά και στις σελίδες της σε Facebook και Instagram. 

 

Ας γνωρίσουμε καλύτερα την Ζωή Κατσάτου

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παιδικός ήρωας;

Ο  Αστυνόμος Σαΐνης! « Εμπρός λοιπόν καλά μου πόδιααααα!!!»Σε μια άλλη ζωή, θα ήμουν σίγουρα μυστικός πράκτορας και θα αναλάμβανα μυστηριώδεις υποθέσεις!

 

Ποια μυστική υπερδύναμη κρύβεις μέσα σου;

Η μυστική μου υπερδύναμη εμφανίζεται στις δύσκολες στιγμές και δε μ’ αφήνει να τα παρατήσω!

Είναι μια δύναμη καλά κρυμμένη, που ξέρει πότε πρέπει να εμφανιστεί.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου περιοδικό και ποιο το αγαπημένο σου blog που διαβάζεις καθημερινά;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα τα περιοδικά. Όλο το χαρτζιλίκι μου το έδινα εκεί. Είχα στοίβες με αυτά και η μητέρα μου φώναζε πως είναι πάραααα πολλά και πως πιάνουν πολύ χώρο, γεμίζουν σκόνη κλπ,  μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να τα αξιοποιήσω κι έτσι έφτιαξα με αυτά μια εταζέρα όπου έβαλα επάνω το στερεοφωνικό μου! Με τον καιρό σταμάτησα να αγοράζω τόσα πολλά και τώρα πια είμαι πολύ επιλεκτική.

Μου αρέσει πολύ η γαλλική και αγγλική Vogue, το Porter το Kinfolk και το Monocle αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το Flow Magazine, ένα περιοδικό που πρωτοβγήκε στην Ολλανδία και τώρα πια κυκλοφορεί σε αγγλικά και γαλλικά και το οποίο μιλάει για τα όμορφα πράγματα της ζωής, για τις μικρές χαρές, για το πώς να ζεις απαλλαγμένος από τα περιττά, για το πώς να χαίρεσαι την κάθε στιγμή.  Άμα το πετύχεις κάπου, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να αγοράσεις ένα τεύχος!

Αγαπημένα blogs.. Θα σου πω δύο που αποτελούν έμπνευση για μένα, τα ακολουθώ εδώ και χρόνια και χαίρομαι πάντα να τα διαβάζω, αφού μου ταιριάζει πολύ το στυλ και η θεματολογία τους.  Πρόκειται για το Mode and The City και το Paris in four months των οποίων πριν από 2 χρόνια στο Παρίσι, είχα την χαρά να γνωρίσω από κοντά τις δημιουργούς τους.  Δυο ευγενικά και γοητευτικά κορίτσια!

 

Ποιός είναι ο αγαπημένος σου ταξιδιωτικός προορισμός στην Ελλάδα και ποιος στο εξωτερικό;

Ταξιδεύω από πολύ μικρή, λόγω της δουλειάς του πατέρα μου, και το πρώτο μου ταξίδι το έκανα λίγους μήνες αφού γεννήθηκα, στο Birmingham της Αγγλίας, όπου και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Από τότε έχω επισκεφτεί αρκετές χώρες της Ευρώπης, έχω πάει και λίγο στην Αφρική με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρω να επισκεφτώ και την Αμερική.

Όσον αφορά την Ελλάδα, πιστεύω πως έχει ανεξάντλητες και μοναδικές ομορφιές που αξίζουν να τις δεις και να τις ζήσεις. Στη Σαντορίνη έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία, καθώς και στην Ιθάκη, το νησί του άντρα μου, που κρύβει μοναδικές ομορφιές!

Ο αγαπημένος μου προορισμός στο εξωτερικό είναι το Παρίσι όπου επέλεξα και να παντρευτώ. Πηγαίνω πολλά χρόνια και ενώ υποτίθεται ότι το ξέρω καλά, δεν μπορώ να το χορτάσω με τίποτα.

 

Η Αθήνα για τη Ζωή Κατσάτου

Με ποιό επίθετο θα περιέγραφες την Αθήνα;

Φασαριόζα, σαγηνευτική, υπερφίαλη.

 

Ποιά είναι η αγαπημένη σου γειτονιά;

Η αγαπημένη μου γειτονιά είναι η Κυψέλη, με τα όμορφα νεοκλασικά και τις seventies πολυκατοικίες με τις μεγάλες εισόδους και τα ασανσέρ υπηρεσίας. Αγαπημένο σημείο η οδός Φωκίωνος Νέγρη, όπου έζησα μερικά από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου. Παρόλο που τώρα πια πρόκειται για πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή και δύσκολη στην καθημερινότητα της, διατηρεί ακόμα το δικό της μοναδικό ύφος.

 

Τί σε ενθουσιάζει στην Αθήνα και τι σε ξεβολεύει;

Με ενθουσιάζει η όποια αλλαγή προς το καλύτερο, τα γιασεμιά το καλοκαίρι, τα εναπομείναντα παλιά σπίτια, τα όμορφα μαγαζιά που ανοίγουν στο κέντρο και η διάθεση των νέων ανθρώπων να φροντίσουν τη γειτονιά τους.

Με ξεβολεύουν η βρωμιά, η αδιαφορία και η έλλειψη ευγένειας.

 

Πώς θα περιέγραφες την καθημερινότητα σου με το παιδί στην Αθήνα;

Στην αρχή μου φαινόταν απίστευτα δύσκολη. Μένω στο κέντρο και δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκα πως πρέπει να ξέρεις παρκούρ για να πας βόλτα με το καρότσι και να αποφύγεις τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις διαβάσεις και στις ράμπες, από όπου υποτίθεται ότι πρέπει να περνάνε καροτσάκια και αμαξίδια.

Οι παιδικές χαρές μου φαινόντουσαν λίγες και αρκετά κακοποιημένες, δεν υπήρχαν φιλόξενα πάρκα και τα μαγαζιά που καθώς δεν τηρούσαν τον αντικαπνιστικό νόμο, ήταν ακατάλληλα να τα επισκεφτείς με παιδί. Οπότε ναι. Στην αρχή δυσκολεύτηκα. Όσο όμως η Χριστίνα μεγάλωνε τα πράγματα γινόντουσαν ευκολότερα. Βόλτα σε μουσεία, εκθέσεις και θέατρα, πικ νικ σε πάρκα και φαγητό σε όμορφα μαγαζιά έκανα την καθημερινότητά μας καλύτερη!

 

Έχουμε μόνο 3 μέρες στην Αθήνα. Τι μας προτείνεις;

Πού να μείνουμε;

Το κέντρο για μένα είναι ιδανικό, αφού τα έχεις όλα στα πόδια σου! Θα σου πρότεινα το υπέροχο διαμέρισμα του φίλου μου του Ορέστη στο Παγκράτι για σούπερ διαμονή και άνεση.

 

Πού να περπατήσουμε;

Στην Πλάκα, στο Θησείο, στα στενά του Ψυρρή αλλά και στον Εθνικό Κήπο.

 

Πού να ψυχαγωγηθούμε ;

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ιδανικό και για το καλοκαίρι, με πλήθος δραστηριοτήτων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών.Επίσης μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι must!

 

Πού να γευτούμε ιδιαίτερες γεύσεις;

Μου αρέσει πολύ να τρώω έξω παρέα με την οικογένεια μου και να ανακαλύπτουμε συνέχεια όμορφα μέρη.

Ένα μαγαζί που αγαπώ ιδιαίτερα και το προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι το Spiti mas στην γειτονιά του Ψυρρή, πέντε λεπτά από τον σταθμό Μοναστηράκι. Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Ένα φιλόξενο μικρό σπίτι, με την κουζίνα, το σαλόνι και το κρεββάτι του (στο οποίο μπορείς να ξαπλώσεις ή και να φας κανονικά!), ιδανικό για να πάρεις ένα εξαιρετικό πρωινό, να πιεις τον καφέ σου ή να δοκιμάσεις τις νόστιμες πίτες και σαλάτες που θα σου ετοιμάσει εκείνη τη στιγμή η Αθηνά και θα σου σερβίρει με πολύ κέφι και μπρίο η Χρυσηίδα! Μόνο πριν πας, τσέκαρε εδώ τις ώρες, γιατί ένα σπίτι δεν είναι έτσι κι αλλιώς συνέχεια ανοιχτό! Πέρα από kids friendly (στο μικρό γραφειάκι δίπλα στο κρεβάτι θα βρεις ξυλομπογιές και επιτραπέζια για τους μικρούς επισκέπτες), είναι και pet friendly!Α! Ξέχασα να σου πω πως στο Spiti mas, δεν καπνίζουμε!

Ένα άλλο μαγαζί στο οποίο πηγαίνω συχνά είναι το Philos στην Σόλωνος, που ξεχωρίζει για για την σούπερ αισθητική του αλλά και για το avocado toast του!

Θα σου έλεγα να πας και στο Γιασεμί στην Πλάκα, για παγωμένο τσάι και γλυκό, αλλά και για μεζεδάκια με θέα τα γραφικά δρομάκια στην γειτονιά της Ακρόπολης.

Στο Le Greche στην Μητροπόλεως, δοκίμασε το φοβερό παγωτό φιστίκι!

 

Πού να ψωνίσουμε;

Αν και λατρεύω τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, εδώ στην Αθήνα θα σου πρότεινα να επισκεφτείς το Living Green στην Χριλάου Τρικούπη όπου μπορείς να βρεις πανέμορφα πράγματα για το παιδί, το σπίτι, το κήπο αλλά και για σένα!

 

Να μη φύγουμε αν δεν:

Πάτε στο θερινό σινεμά Θησείον με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη!

 

Tips – οδηγίες για επιβίωση:

Άνετα παπούτσια, νερό και μπόλικη διάθεση τουρίστα!

Άνθρωποι της πόλης, γράφουν για αυτά που ξέρουν να κάνουν καλά, μοιράζονται το πάθος τους, ενημερώνουν γονείς και εκπαιδευτικούς για τα σημαντικά και ασήμαντα αυτής της ζωής. Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς και σε ενδιαφέρει να μοιραστείς κάτι που έχει σχέση με την ελεύθερο χρόνο και την δημιουργική απασχόληση ή την μάθηση τότε επικοινώνησε μαζί μας στο info@pigolampides.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.