ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Αιθήρ - Τα εκπαιδευτικά προγράμματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Αιθήρ – Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Μελετώ και δρω στο δάσος ΝΕΟ!

Η ομάδα της ΑΙΘΗΡ αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει την δράση «Μελετώ και δρω στο δάσος» αλλά και να εμπλουτίσει το πρόγραμμα με δραστηριότητες που θα αναπτύξουν την ερευνητική ικανότητα των παιδιών, θα βοηθήσουν στην νοητική τους ανάπτυξη και θα καλλιεργήσουν το πνεύμα τους.

Μέσα από αυτή την εμπειρία τα παιδιά αναπτύσσουν μια βαθιά σχέση με το φυσικό περιβάλλον η οποία τα βοηθά να αγαπήσουν την φύση, τον εαυτό τους ως μέρος της και να μεγαλώσουν έχοντας την γνώση της σύνδεσης και της υγιούς αλληλεπίδρασης με αυτήν.

Προσκαλούνται λοιπόν όλα τα σχολεία που παίρνουν μέρος στα εργαστήρια δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα: Φροντίζω το Περιβάλλον για παιδιά Γ’ και Δ’ δημοτικού και ενδιαφέρονται να κάνουν την επίσκεψη τους σε κάποιο κοντινό δάσος σε συνεργασία με την ΑΙΘΗΡ να δηλώσουν άμεσα την πρόθεση τους και την ημερομηνία που τους ταιριάζει στην παρακάτω  ΦΟΡΜΑ.

 

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 10 ευρώ ανά παιδί στην τιμή περιλαμβάνεται μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα η οποία θα δοθεί σε όλα τα παιδιά και ένας μεγεθυντικός φακός. (Υλικά που περιλαμβάνονται στις απαιτήσεις του εργαστηρίου)

 

Πριν από την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα

Όσον αφορά τη Γ ́ Δημοτικού το πρόγραμμα συνδέεται με τη διδακτική ενότητα “Αγρίμια και πουλιά του βουνού και του δάσους” (Kεφάλαιο 7) της Μελέτης Περιβάλλοντος καθώς και με τη διδακτική ενότητα “Στη γη και στη θάλασσα” της Γλώσσας και συγκεκριμένα με την υποενότητα 5, “Οι μικροί ταξιδιώτες ανεβαίνουν στο βουνό”. 

Όσον αφορά τη Δ ́ Δημοτικού το πρόγραμμα συνδέεται με τις διδακτικές ενότητες “Οικοσυστήματα του τόπου μας” (Κεφάλαιο 2) και “Tα δάση εκπέμπουν σήμα κινδύνου” (Κεφάλαιο 10) της Μελέτης Περιβάλλοντος.

 

Για το λόγο αυτό προτείνεται να έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω διδακτικές ενότητες.

 

 

Δασοπεριπέτειες με το σχολείο

Τα παιδιά μυρίζουν και ακούν το Δάσος, παρατηρούν, παίζουν και λερώνονται, ανακαλύπτουν τις εποχές του χρόνου και τον εαυτό τους. Μέσα από βιωματικά παιχνίδια τα παιδιά παροτρύνονται να αφεθούν σε ελεύθερο παιχνίδι και αυθόρμητες δραστηριότητες.

Η φύση ως συν-διδάσκουσα τούς βοηθά να ανακαλύψουν το περιβάλλον και να αντιληφθούν την σύνδεση τους μαζί του.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά 3 -12 ετών

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 ώρες και η ώρα συνάντησης είναι στις 11.00

Η δράση απευθύνεται σε σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, όπου το πρόγραμμα εκτελείται πρωινές ώρες καθημερινές ημέρες.

Για ομαδικές εγγραφές επικοινωνήστε με τους παρακάτω τρόπους!

Για πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε στο 6973210684 ή στείλτε email στο info@aethercreative.gr

 

 

Εξατομικευμένα προγράμματα για σχολεία

Φύση στα μέτρα σας (Περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης)

Έχοντας γνώση και σεβασμό πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ξεχωριστός επακολούθως αυτό αντιλαμβάνεται η ομάδα της Αιθήρ και για τα μορφωτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται. Είναι επομένως σε θέση να σχεδιάσει προγράμματα για επαφή με την φύση προσαρμοσμένα στις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες του κάθε σχολείου.

Ρόλος της “Αιθήρ” είναι να φέρει τη Φύση στα μέτρα σας.

 

 

Τα προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα μετακίνησης.

Για να προγραμματίσετε τη βόλτα της δικής σας τάξης στη φύση, επικοινωνήστε με την ομάδα στα τηλέφωνα 2315519911, 6973210684 ή στο info@aethercreative.gr

 

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Αιθήρ

Δημιουργική Υποστήριξη, Εκπαιδευτικά Σεμινάρια & Τέχνες

Μέσα στη Φύση, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2315519911, 6973210684

Email: info@aethercreative.gr

Links: Website, Facebook, Instagram

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.