Επιτρέπονται κατοικίδια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ιχνηλάτης Ονείρων

Ο “Ιχνηλάτης Ονείρων” αποτελεί μία ομάδα που ασχολείται με την Εκπαιδευτική Ιππασία και το Εκπαιδευτικό παιχνίδι με το άλογο καθώς και με την Θεραπευτική Ιππασία. Εκτός από τα παραπάνω, διαθέτει τμήματα ενηλίκων καθώς και το πρωτοποριακό τμήμα Vaulting. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου οργανώνονται δράσεις για όλη την οικογένεια, για σχολεία και φορείς εκπαίδευσης καθώς και εκδρομές με τα τμήματα ενηλίκων!

Η Κεδρά Φωτεινή, ιδρύτρια και υπεύθυνη των προγραμμάτων του “Ιχνηλάτη Ονείρων” είναι εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας, πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας (PACTH-Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship).

Σήμερα συνεργάζεται με το κτήμα Κλημεντίνη στη Βόλβη Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται ο Ιχνηλάτης Ονείρων και φιλοξενεί όλες τις δράσεις του.

 

Oι παροχές του Ιχνηλάτη Ονείρων στη Βόλβη Θεσσαλονίκης είναι οι ακόλουθες και μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας:

 • Θεραπευτική Ιππασία
 • Εκπαιδευτικό Παιχνίδι με το Άλογο
 • Ιππασία Ενηλίκων
 • Οικογενειακά Δρώμενα με το Άλογο
 • Επισκέψεις σχολείων, ΚΔΑΠ και Φορέων που ασχολούνται με το παιδί.
 • Vaulting για Ενήλικες και Παιδιά – Χορός πάνω στο Άλογο!
 • Πάρτι γενεθλίων

 

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη έως Κυριακή από τις 9.00 έως τις 21.00, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Σάββατα & Κυριακές, από τις 12.00 έως τις 14.00, πραγματοποιούνται τα οικογενειακά δρώμενα, για τα οποία απαιτείται τηλεφωνική κράτηση.

Τμήματα αρχαρίων ξεκινούν όλο τον χρόνο!

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6983 422884 & 6907 740545

Dadoo

Το DADOO είναι ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλιοπωλείο  με αποκλειστικά παιδικά βιβλία για ηλικίες 0-99 χρονών με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς τίτλους.

Διαθέτει φυσικό κατάστημα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης αλλά και ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο με διεύθυνση www.dadoo.gr με στόχο την παράδοση των πακέτων τους ακόμη και την επόμενη μέρα.

Φιλοξενεί εικονογράφους και συγγραφείς ώστε να συναντήσουν τα παιδιά τους δημιουργούς και να γνωρίσουν καλύτερα τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Στον εξωτερικό τους χώρο υπάρχει ένας καταπράσινος ελαιώνας όπου πραγματοποιούνται οι παρουσιάσεις των βιβλίων και τα εικαστικά εργαστήρια όταν ο ήλιος είναι ψηλά.

Για τα παιδιά που θέλουν να παραμείνουν παιδιά και τους μεγάλους που θέλουν να συνδεθούν με το παιδί μέσα τους το DADOO προτείνει τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε το Dadoo στις Πυγολαμπίδες. 

 

The Green Lama

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GREEN LAMA ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ;

Το βιβλιοπωλείο The Green Lama είναι η απόδειξη ότι δεν είναι ποτέ αργά τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Έτσι, γεννήθηκε στη γειτονιά της Επταπυργίου, βαφτίστηκε από τη μικρή Θεοδώρα που της άρεσαν τα λάμα και μάλιστα τα πράσινα(!), ντύθηκε με όλα τα χρώματα και χόρτασε με βιβλία όλων των ειδών. Κάθε μέρα, μικροί και μεγάλοι σπεύδουν για το βιβλίο τους, το εκπαιδευτικό παιχνίδι, το δώρο. To Green Lama αποτελεί έναν πυρήνα δικτύωσης, παρέας και ανταλλαγής απόψεων. Οι αναγνώστες είναι πλέον φίλοι που πριν ψωνίσουν, ή μετά τις αγορές τους, κάθονται στο μικρό τραπεζάκι για κουβεντούλα ή για έναν καφέ. Τα παιδιά ζωγραφίζουν στα πλακάκια έξω από το βιβλιοπωλείο, ξεφυλλίζουν βιβλία, παίζουν, μαθαίνουν να επιλέγουν.

 

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Αν και πλούσιο σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον εξωτερικό χώρο, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικοβιβλιοχορευτικές παραστάσεις για παιδιά και βιβλιοσυζητήσεις, πιο πολύτιμη από όλα είναι η καθημερινή ζωή στο βιβλιοπωλείο. Οι μικρές καθημερινές στιγμές. Η δημιουργία αναμνήσεων που ίσως, κάποιες από αυτές, γίνουν η κινητήριος δύναμη, η έμπνευση για τα παιδιά αυτά όταν μεγαλώσουν να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλιοπωλείο, τον δικό τους χώρο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής απόψεων. Ή, απλώς, να γίνουν ώριμοι, συνειδητοποιημένοι αναγνώστες και βαθιά σκεπτόμενοι ενήλικες.

«Στρώσε τον δρόμο των παιδιών με βιβλία, για να μη χαθούν ποτέ» είναι το μήνυμα του λάμα. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος: Η διαιώνιση της αληθινής ανθρώπινης επαφής και της αλληλεγγύης, της προσωπικής σχέσης βιβλιοπώλη-αναγνώστη και της διατήρησης του παιδικού ενθουσιασμού για το βιβλίο και την ανάγνωση.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ GREEN LAMA

Το GREEN LAMA είναι οι παρέες του. Συγγραφείς της γειτονιάς σταματούν για έναν καφέ, γνωρίζονται με αναγνώστες. Δεν υπάρχουν πιο λαμπερά μάτια από του παιδιού που βλέπει τόσο απλά μπροστά του τον αγαπημένο του συγγραφέα να του γράφει μια αφιέρωση ή να κάνει μια όμορφη κουβέντα μαζί του.

Στο βιβλιοπωλείο αυτό θα βρείτε κορυφαία βιβλία, κλασικά και σύγχρονα, για μικρούς και μεγάλους. Εκπαιδευτικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, καθημερινά σχολικά είδη και αναλώσιμα, είδη ζωγραφικής και γραφική ύλη, χειροποίητα πλεκτά παιχνίδια και ξεχωριστά δώρα.

 

Αιθήρ

Φύση, από το αρχαιοελληνικό φύω, φυτρώνω, θεριεύω, αναπτύσσομαι.

Μέσα από την επαφή με τη φύση δεχόμαστε ερεθίσματα για μάθηση, ανακάλυψη και παιχνίδι.

Η Αιθήρ σχεδιάζει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, οικογένειες, ενήλικες, σχολεία, ιδιωτικές εταιρείες, οργανισμούς, μορφωτικά ιδρύματα αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με την βοήθεια της Φύσης δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον όπου παροτρύνεται η αποδοχή, η κατανόηση, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία.

Ενθαρρύνεται η φιλική προς το περιβάλλον συμπεριφορά και νοοτροπία αλλά και ενισχύεται η αγάπη προς την διαφορετικότητα.

Προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων, εργαστηρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, σχεδιασμένα ώστε να αφυπνίσουν τις αισθήσεις μας στο μεγαλείο και το θαύμα της φύσης που μας περιβάλλει.

Η ομάδα της Αιθήρ επιδιώκει τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ ανθρώπων και φύσης. Ονειρεύεται να φέρει όλους τους ανθρώπους σε επαφή με την {Άγρια} φύση. Τους παροτρύνει να αναρωτηθούν μέσα από παιχνίδια τι σημαίνει για εκείνους ερημιά και αγριότητα αλλά και να τους βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουν τι σημαίνει επαφή και σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον.

 

 

Όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Επικοινωνήστε με την Αιθήρ, ώστε να σχεδιάσετε μαζί την «Δική σας βόλτα στη Φύση».

 

PHĒNO

space for imaginative arts practices

To PHĒNO είναι ένας χώρος δημιουργίας, μάθησης και επαφής με τη σύγχρονη τέχνη και τα νέα οπτικοακουστικά μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, εκπαιδευτικά προγράμματα για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς (σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες κ.τ.λ.), οπτικοακουστικές παραγωγές και δημόσιες καλλιτεχνικές παρουσιάσεις.

Στόχος του PHĒNO είναι να δημιουργεί ασφαλή περιβάλλοντα μάθησης και ενασχόλησης με την τέχνη που δίνουν έμφαση στην περιέργεια, την έρευνα, και τη δημιουργική διαδικασία, στηρίζονται στην ισότιμη συνεργασία και ενθαρρύνουν την εξερεύνηση χώρων “ανάμεσα” –  από δημιουργικές πρακτικές, θεματικές και επιστήμες. Πιστεύοντας στη δυνατότητα της τέχνης να συντελέσει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας όπου οι βασικές αξίες είναι η συλλογικότητα, η ενσυναίσθηση και η ισότητα όλων των όντων – ανθρώπινων και μη, το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, την ενίσχυση του οπτικοακουστικού γραμματισμού, καθώς και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της τέχνης.

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και προχωρημένοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, όλοι μπορούν να βρουν κάποιο εργαστήριο για να εξασκήσουν τη δημιουργικότητα τους στον φιλόξενο χώρο του PHĒNO. Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή και στηρίζονται στις αρχές της βιωματικής και ομαδοσυνεργατικής μάθησης.

Τα εβδομαδιαία τμήματα εικαστικών τεχνών για παιδιά και εφήβους λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το Παιδικό Ατελιέ για παιδιά 4 – 11 ετών ενθαρρύνει την αγάπη για την τέχνη και φέρνει τους μικρούς καλλιτέχνες σε επαφή με βασικές καλλιτεχνικές έννοιες και έργα μεγάλων δημιουργών μέσα από εξερευνήσεις στο ευρύ φάσμα των εικαστικών τεχνών (ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, φωτογραφία κ.λπ.).

Στο Εργαστήριο Ζωγραφικής, επίδοξοι ζωγράφοι 6  – 11 ετών εξασκούν τις δεξιότητες τους στο σχέδιο, καλλιεργώντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Ενώ στο Κινηματογραφικό Εργαστήρι, οι νεαροί δημιουργοί 10 – 16 ετών εξοικειώνονται με όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής με στόχο τη δημιουργία της δικής τους μικρού μήκους ταινίας stop motion animation.

Για τους ενήλικες προσφέρονται εργαστηριακοί κύκλοι στη Φωτογραφία για διάφορα επίπεδα εμπειρίας και ενασχόλησης, που επικεντρώνονται από την εξοικείωση με το μέσο μέχρι τη διαμόρφωση της εικαστικής ταυτότητας των συμμετεχόντων ατόμων. Το εργαστήριο Σχεδίου αποτελεί ένα μη τυπικό μάθημα ζωγραφικής με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη δημιουργικότητα και να φωτίσει τον προσωπικό σχεδιαστικό χαρακτήρα του καθενός. Επιπλέον, μέσα στη χρονιά λαμβάνουν χώρα σύντομης διάρκειας πρωτότυπα εργαστήρια με εισηγητές προσκεκλημένους καλλιτέχνες.

Παράλληλα, η ομάδα του PHĒNO σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικό για σχολεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και άλλους εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς φορείς και εταιρείες.

 

 

MEDIA STUDIO

Στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών, το PHĒNO συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς παραγωγές έργων τεκμηρίωσης και μυθοπλασίας, καθώς και έργων νέων μέσων με μία κριτική προσέγγιση της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας. Με πολυετή εμπειρία και γνώση στις τεχνικές οπτικής αφήγησης (visual storytelling) η ομάδα του αναλαμβάνει επιπλέον παραγωγές βίντεο για την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων καλλιτεχνικών πρακτικών και δημιουργών από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, το PHĒNO επιμελείται και φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, καλλιτεχνικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Από το 2022 διοργανώνει επίσης τις Conversas Thessaloniki, μία σειρά ανοιχτών συναντήσεων με στόχο τη διαμόρφωση ενός ισότιμου πλαισίου συζήτησης για την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών της δημιουργικής κοινότητας της πόλης.

 

Trees Trees

Το Trees Trees είναι η Silver Bullet Canteen, κρυμμένη μέσα στο δάσος των Ελαιώνων, στη Πυλαία Θεσσαλονίκης, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή αποτελεί το τέλειο σημείο απόδρασης για οικογένειες, αφού προσφέρει ατελείωτο ελεύθερο παιχνίδι στη φύση σε έναν ασφαλές, περιφραγμένο χώρο αλλά και για παρέες που θέλουν να ξεφύγουν από τη βαβούρα της πόλης.

Στόχος της ομάδας του Trees Trees είναι να έρθει ο επισκέπτης σε επαφή με τη φύση, να απολαύσει τις ομορφιές της, να “λερωθεί” και να ξανά γίνει παιδί.

Στο χώρο υπάρχουν παιχνίδια εξωτερικού χώρου για την απασχόληση παιδιών μικρότερων ηλικιών, όπως σκάμματα με άμμο, παιχνίδι ισορροπίας, κρεμαστή γέφυρα, αλλά και για παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών υπάρχουν γιγάντια σκακιέρα, σκορ 4, μπασκέτα και πινγκ πονγκ. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί κάποιο βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργεί και να το διαβάσει κάτω από τα δέντρα. Στο χώρο θα βρείτε ιδιωτικές τουαλέτες με όλα τα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστεί ένας γονιός για το παιδί του. Τις καθημερινές ο χώρος φιλοξενεί πολλούς εργαζόμενους οι οποίοι προτιμούν να δουλεύουν remote κάτω από τα δέντρα.

Η καντίνα προσφέρει ποικιλία ροφημάτων και σνακ, καλύπτοντας όσο είναι εφικτό τις περισσότερες προτιμήσεις και διατροφικές ιδιαιτερότητες  των επισκεπτών. Παράλληλα, μέσα στη φιλοσοφία του Trees Trees είναι και η όσο το δυνατόν μειωμένη χρήση πλαστικού οπότε και όλες οι συσκευασίες είναι 100% χάρτινες, ενώ παράλληλα οι κατασκευές (παιχνίδια, παγκάκια, τραπέζια ) είναι φτιαγμένες από ξύλο.

 

 

Στην αυλή του Trees Trees φιλοξενούνται πρωτότυπα παιδικά πάρτυ και κάθε άλλου είδους εκδήλωση, προσωπικής ή εταιρικής φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση κάποιας εκδήλωσης μπορείτε να καλέστε στο 231 030 4648, καθημερινές, πρωινές ώρες.

Συναισθηματίζειν

Κάπου ανάμεσα στις Συκιές & στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ένας καινοτόμος χώρος, επικεντρωμένος στον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού.

Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη, τόσο στη μοναδικότητα της παιδικής ηλικίας, όσο και στη σημαντικότητα της εξέλιξης της συναισθηματικής νοημοσύνης, η Ελευθερία δημιούργησε ένα κέντρο, εστιασμένο στην ολιστική ανάπτυξη των συναισθημάτων του παιδιού.

Μέσα από τις στοχευμένες δραστηριότητες του “Συναισθηματίζειν”, σε ολιγομελή τμήματα, τα παιδιά θα θέσουν τα θεμέλια και θα καλλιεργήσουν το συναισθηματικό τους εγγραμματισμό, διαμορφώνοντας έτσι, έναν πιο ποιοτικό τρόπο ζωής, σε σχέση με τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

 

Στόχοι του «Συναισθηματίζειν» είναι το παιδί να αναπτύξει:

 • την ικανότητα αντίληψης, έκφρασης και χειρισμού των συναισθημάτων του
 • τον αυτοέλεγχο
 • την ενσυναίσθηση
 • την ποιοτική επικοινωνία
 • τη διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων
 • την προσωπική υπευθυνότητα
 • την αυτεπίγνωση
 • την αυτοαποδοχή και την ικανότητα για συνεργασία

 

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά από 3 μηνών έως 12 ετών. Τα προγράμματα ξεκινούν στις 16.00’ και τελειώνουν στις 20.00’ το βράδυ.

 

 

Η Ελευθερία σας προτείνει να επισκεφθείτε το «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΖΕΙΝ» , όπου θα έχετε την ευκαιρία να παραμείνετε, αν θέλετε, στον χώρο υποδοχής και αναμονής του κέντρου, απολαμβάνοντας τη θέα στο Σειχ Σου ή ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη, παρέα με ένα ρόφημα.

 

 

Ενημερωθείτε για το πλούσιο πρόγραμμα

Βιωματικές δραστηριότητες, ποιοτικά σχεδιασμένες για την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης, σε κάθε ηλικιακή ομάδα.

 • Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, με φιλανθρωπικό σκοπό
 • Πρόγραμμα Καθημερινής Μελέτης
 • Δημιουργική απασχόληση Χριστουγέννων, Πάσχα, Summer Camp Ιούνιος-Σεπτέμβριος
 • Διοργάνωση ποιοτικά σχεδιασμένων, θεματικών πάρτι

Πού απευθύνεται:

Σε όλα τα παιδιά ηλικίας από 3 μηνών έως 12 ετών.

 • Βρεφικά & Μεταβρεφικά τμήματα
 • Προσχολικά τμήματα
 • Σχολικά τμήματα

 

Αναλυτικοί τίτλοι προγραμμάτων:

3 – 12 μηνών 

Baby & Parents Spa and Massage

Baby Wearing Χορός

8 – 24 μηνών 

Baby & Parents Messy Play

Baby Μουσικοκινητική

Family Yoga

2 – 3 ετών 

Messy & sensory play

Κίνηση και Έκφραση 1

3 – 4 ετών

Little Chefs

Κίνηση και Έκφραση 2

4 – 6 ετών και 7 – 12 ετών

My emotion Project (Κοινωνική Συναισθηματική Εκπαίδευση)

Θέατρο

Μουσική

Κινηματογράφος

Ακροβατική 1 & 2

Μπαλέτο

Emotional Project Ρομποτικής

Εικαστικά

STEM

Mindful Kids

Παραμυθολογώ

English Club

Ρίζες του τόπου μας: Παραδοσιακοί χοροί

 

Δημιουργική Απασχόληση κατά τη διάρκεια των διακοπών

Το “Συναισθηματίζειν” είναι κοντά στους γονείς και τα παιδιά στις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα & όλο το καλοκαίρι, με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 4 έως 10 ετών και ώρες λειτουργίας 7.45’ – 16.15’.

Δραστηριότητες όπως αφήγηση παραμυθιών, εικαστικά, θέατρο, μουσική, γυμναστική, χορός, μαγειρική, κηπουρική, πειράματα και αλλά πολλά περιμένουν τους μικρούς φίλους τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και όλο το Καλοκαίρι από 16 Ιουνίου και κάθε μέρα, μέχρι την έναρξη του κάθε σχολικού έτους!

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

 

4 – 8 Δεκεμβρίου

Το Συναισθηματίζειν γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού” και προσφέρει δωρεάν μαθήματα την εβδομάδα 4 έως 8 Δεκεμβρίου!

Καλέστε στο 2311242994 και κλείστε έγκαιρα τη θέση σας στο μάθημα που επιθυμείτε!

 

 

minDMasters

Το minDMasters είναι ένας νέος εκπαιδευτικός χώρος στον Εύοσμο ο οποίος συνδυάζει ένα υπερσύγχρονο κέντρο ξένων γλωσσών με μία ακαδημία ρομποτικής και αποτελεί την εξέλιξη ενός πρότυπου διδασκαλείου με δεκαετή επιτυχημένη παρουσία στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Κρίνοντας επιτακτική την ανάγκη να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στο γνωστικό πεδίο του μέλλοντος που έχει ήδη ξεκινήσει και δεν αφορά απλές δεξιότητες που ως τώρα γνωρίζαμε, επιχειρεί την προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σύγχρονες συνθήκες και τα νέα δεδομένα, ελπίζοντας να σας έχει συμμάχους και συνοδοιπόρους στο εγχείρημά του.

Η φιλοσοφία του minDMasters

“Ένα παιδί χωρίς παιδεία, είναι σαν ένα πουλί χωρίς φτερά”

Αυτή η παροιμία του Θιβέτ θα μπορούσε να εκφράζει την φιλοσοφία του minDMasters. Θεωρείται αδιανόητο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στη μόρφωση. Ακόμη χειρότερο το γεγονός ότι εκλείπουν ολοένα και περισσότερο οι στοιχειώδεις τρόποι καλής συμπεριφοράς και η ενασχόληση με δραστηριότητες που προάγουν το πνεύμα και τον πολιτισμό. Το καλύτερο δώρο λοιπόν, που μπορεί να προσφερθεί στην νέα γενιά είναι τα μέσα για να καταφέρει να χτίσει και να κατακτήσει το δικό της μέλλον.

“Ο δάσκαλος ανοίγει την πόρτα. Εσύ όμως μπαίνεις μέσα μόνος”

Ως απόρροια των παραπάνω θέτονται στόχοι, ο βασικότερος εκ των οποίων είναι να σας διδάξει πώς να μαθαίνετε. Επιδίωξη του minDMasters δεν είναι η παροχή στείρας γνώσης. Η προσπάθεια του επικεντρώνεται στο να μεταδώσει την αγάπη και την ανάγκη για μάθηση και αυτά με την σειρά τους να οδηγήσουν τους μαθητές στην επίτευξη των δικών τους στόχων. Σύμμαχος σε αυτό αποτελεί το ευχάριστο περιβάλλον που δημιουργήθηκε με έμπνευση, η υιοθέτηση των πιο σύγχρονων μεθόδων διδακτικής, το άριστα καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό της σχολής μας το οποίο επιμορφώνεται συνεχώς ώστε να είναι συμβατό με τις νέες τάσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τέλος όλοι αυτοί που θα επιλέξετε ως την καλύτερη επιλογή στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και την εισαγωγή στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.

Πάρκο Κρήτης – Μηνά Πατρικίου

Photo credits: Κ. Στυλιάδης
Τη θέση του κυρ Φώτη με το ξακουστό καρουσέλ που μεγάλωσε γενιές και γενιές πήρε ένα πάρκο με παιδική χαρά.
Στο κέντρο της δεσπόζει μια μεγάλη φλαμουριά που την καθιστά ιδανική για το καλοκαίρι λόγω σκιας και δροσιάς.
Το χειμώνα είναι λίγο σκιερή και κρύα.
Από την άνοιξη και μετά γίνεται χαμός τα απογεύματα εντός και εκτός παιδικής.
Στο πάρκο και στο θεατράκι παίζουν τα μεγαλύτερα παιδιά μπάλα και … κινητό.
Τα περιστέρια που ζουν στο πάρκο το καθιστούν ελκυστικό για τους μικρούς. Αλλά δεν αρέσουν σε όλους.
Οι πράσινοι λόφοι τριγύρω παρόλο που είναι πειρασμός είναι γεμάτοι από ακαθαρσίες ζώων και άρα απαγορευτικοι.

Στην παιδική χαρά θα βρεις:

Δύο κούνιες με καλάθι και δύο κανονικές κούνιες.

Ένα σύστημα με δύο τσουλήθρες, στην μία εκ των δύο ανεβαίνεις με σκοινί.
Μια άλλη κατασκευή δεν άντεξε στη χρήση και έμειναν μόνο οι δοκοί της.
Καθόλου χώμα παρά στη ρίζα της φλαμουριάς (μαζεύονται εκεί τα μικρά και σκαλίζουν ως άλλοι επίμονοι κηπουροί!)
Βρύση και κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης.
Πάρκινγκ: Δύσκολο
Τριγύρω υπάρχουν καφέ, ουζερί και πιτσαρία.
Ρεπόρτερ: Αντιγόνη Χαρατσίδου

Μονόκυκλο

Το Μονόκυκλο είναι μια καλλιτεχνική ομάδα με ενδιαφέρον γύρω από τις τέχνες του τσίρκο, του σύγχρονου χορού, του σωματικού θεάτρου και της γιόγκα. Η ομάδα Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και η έδρα της είναι στην Αρχελάου 4, περιοχή Ανάληψης.

Τα μέλη της ομάδας είναι καλλιτέχνες, παιδαγωγοί, εκπαιδευτές και εμψυχωτές, όλοι τους με μεγάλη εργασιακή εμπειρία στα αντικείμενα τους, πιστοποιήσεις και εξειδικεύσεις, μα πάνω από όλα όρεξη και σεβασμό για αυτό που κάνουν.

Η ομάδα του Μονόκυκλου, εντός και εκτός του χώρου της, βρίσκεται κοντά σε παιδιά και νέους, υλοποιώντας δράσεις που κυλούν ομαλά ανάμεσα στη ψυχαγωγία και τη δημιουργική μάθηση.

 

 

Οι δράσεις για παιδιά και νέους αφορούν:

 • Δημιουργικά εργαστήρια εντός του χώρου σε εβδομαδιαία βάση
 • Παιδαγωγικό Τσίρκο, ζογκλερικά, ξυλοπόδαρα, κλόουν, εναέρια ακροβατικά για νήπια, παιδιά και εφήβους. Αναπτυξιακό τσίρκο για παιδιά και συνοδούς. Μοντέρνος χορός, Παιδική και Εφηβική Γιόγκα.
 • Προγράμματα βιωματικής διάδρασης για τάξεις σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας.
 • Εναλλακτικά Πάρτυ Γενεθλίων στο χώρο του Μονόκυκλου.
 • Προγράμματα στήριξης ευπαθών ομάδων μέσα από το κοινωνικό τσίρκο.

Επίσης έχει:

 • Καλλιτεχνική και κοινωνική παρουσία μέσα από συμπεριληπτικές performance και παραστάσεις, σε συνεργασία με εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ

 

Δημιουργικά πάρτυ: Στο χώρο διοργανώνονται πρωτότυπα παιδικά πάρτι όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητες σε διαφορετικές τεχνικές τσίρκο. Τα πάρτυ καθοδηγούν με ασφάλεια οι εκπαιδευτές του χώρου και είναι κατάλληλα για πολύ μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά. Όλοι μπορούν να γίνουν ακροβάτες στο τσίρκο για μια μέρα.

Στα πάρτι ο μέγιστος αριθμός παιδιών είναι 20 με κόστος 180€.
Αντίστοιχα για 15 παιδιά το κόστος ανέρχεται στα 150€.

 

To Μονόκυκλο πιστεύει στη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Ο κόσμος των παιδιών είναι συναρπαστικός. Ένας κόσμος γεμάτος εμπιστοσύνη, χαρά, παιχνίδι και σεβασμό.

Avant Garde Sports Club

Το Avant Garde Sports Club είναι ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που εδρεύει στο Χωριό της Ειρήνης στην Καρδία. Άνοιξε τις πόρτες του τον Απρίλιο του 2012, με όραμα να δημιουργήσει ένα διαφορετικό χώρο άθλησης στη Θεσσαλονίκη. Έναν χώρο που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε αθλητή, από τη μύηση ενός μικρού παιδιού στον αθλητισμό, τη διασκέδαση και την ευεξία ενός ερασιτέχνη, έως και την κατάκτηση των στόχων ενός πρωταθλητή που αγωνίζεται σε μεγάλες διοργανώσεις. Στις κατάφυτες αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκαταλέγονται τρία γήπεδα τέννις επαγγελματικών προδιαγραφών, τέσσερα γήπεδα με άμμο για beach volley, beach tennis, beach soccer και beach handball καθώς και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα. Υπάρχουν επίσης αποδυτήρια και κλειστός χώρος αναμονής των συνοδών με κυλικείο.

Στον χώρο λειτουργούν τμήματα προπόνησης και άσκησης όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στις ακαδημίες. Στόχος είναι όχι μόνο η διδασκαλία αθλημάτων στα παιδιά, αλλά παράλληλα η καλλιέργεια των αντιληπτικών και κινητικών τους δεξιοτήτων και η βελτιστοποίηση της φυσικής τους κατάστασης, ούτως ώστε η άσκηση να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Το παιδί αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή προσωπικότητα χωρίς να συγκρίνονται οι επιδόσεις του με κανένα άλλο, φροντίζοντας πάντα να βελτιώνεται σε σχέση με τις προσωπικές του δυνατότητες, στοχεύοντας στη μέγιστη προσωπική βελτίωση. Δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσει το δρόμο του πρωταθλητισμού καθώς υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε Φιλικές, Τοπικούς, Ενωσιακούς ή και Πανελλήνιους αγώνες ανάλογα με το επίπεδο κατάρτισής του. Τα group, αναλόγως με την ηλικία και το επίπεδο, είναι ομοιογενή και ολιγάριθμα. Τα προπονητικά τμήματα, πάντα υπό την επίβλεψη και επιμέλεια έμπειρων και εξειδικευμένων προπονητών, λειτουργούν όλο το χρόνο και αφορούν αγόρια και κορίτσια δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που δε χρειάζεται να έχουν γνώσεις στα αθλήματα, παρά μόνο διάθεση και όρεξη για μάθηση!

~~~~~

Ακαδημίες τέννις

Για παιδιά απο 4 ετών

Ακαδημίες beach volley

Για παιδιά από 8 ετών

Γονείς & παιδιά

Γονείς και παιδιά μπορούν να ασκηθούν παράλληλα σε όποιο άθλημα προτιμούν. Κατά τη διάρκεια του έτους, διοργανώνονται τουρνουά με τη συμμετοχή οικογενειών, όπου παιδιά και γονείς μοιράζονται τη χαρά της άθλησης και της ευγενούς άμιλλας.

Τμήματα ενηλίκων

Υπάρχει η δυνατότητα προπόνησης σε κλειστά γκρουπ, δίνοντας τη ευχέρεια της άθλησης με φίλους, όπως επίσης γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα.

Τα γήπεδα του Avant Garde διατίθενται και για ωριαία ενοικίαση, παρέχεται εξοπλισμός για κάθε άθλημα.

Παιδικά Πάρτυ

Στο Avant Garde, φιλοξενούνται παιδικά πάρτυ με αθλητική ή θεματική δραστηριότητα. Σε έναν υπέροχο χώρο κάτω από την επίβλεψη προπονητών και τις εγκαταστάσεις του κυλικείου να καλύπτουν κάθε ανάγκη για τους συνοδούς, μπορεί να σχεδιαστεί ένα πάρτυ που τα παιδιά θα ευχαριστηθούν. Με επιλογές αθλημάτων και παιχνίδια τύπου Survivor, παιδιά και γονείς μπορούν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας

Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας

Ο Δημήτρης και η Βεατρίκη ζουν από τη γεωργία. Παράγουν εποχιακά λαχανικά, σιτηρά και αλεύρι, μέλι, ξηρούς καρπούς, αυγά, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, καθώς και καλλωπιστικά φυτά και άνθη.

Δε χρειάζεται να πληρώσεις κάποια είσοδο, μπορείς όμως να αγοράσεις από τα προϊόντα τους, να συζητήσεις μαζί τους, να ταΐσεις τα ζώα, να τους πας φαγητό για τα ζώα, που σου περισσεύει στο σπίτι (πχ καρπουζόφλουδες), να τους βοηθήσεις σε απλές δουλειές του αγροκτήματος, να μοιραστείς ιδέες και σκέψεις.

Συμμετέχουν και στηρίζουν πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών, υποδέχονται σχολεία, προσφέρουν το χώρο τους για ομαδικές ομιλίες, workshop και δράσεις, καθώς και για πάρτι: προς Θεού μη σκεφτείτε να πάρετε εμψυχωτή και catering. Σκεφτείτε να κάνετε κάτι εναλλακτικό και δημιουργικό, μια συγκέντρωση ανθρώπων που σκοπό θα έχουν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τα ζώα αλλά και κοντά ο ένας με τον άλλο μέσα από τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι, μέσα από την απλότητα και την ψυχαγωγία.

Σε υποδέχονται: ο Δημήτρης Λίτσας (γεωργός) και η Βεατρίκη Βίντερσταϊν (γεωπόνος οικολογικής γεωργίας)

Στο αγρόκτημα μπορεί να κάνει κανείς και θεραπευτική ιππασία. Είναι μια δραστηριότητα η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ατόμων με φυσική, συναισθηματική ή νοητική διαταραχή. Μπορείτε να ρωτήσετε περισσότερα τον Δημήτρη Λίτσα και τη Βεατρίκη Βίντερσταϊν

 

 

Κτήμα Περέκ

Το Κτήμα Περέκ βρίσκεται 30 χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη σ’ένα ορεινό ποντιακό χωριό, το Μονοπήγαδο. Ένας πολυχώρος διαμορφωμένος με υλικά της γύρω φύσης, ξύλο, πέτρα, παλιά αντικείμενα κ παραδοσιακές κατασκευές. Εικόνες και θύμισες ελληνικού αρχοντικού, με θέα τις βουνοκορφές του Ολύμπου και τον Θερμαϊκό κόλπο.

Γεύσεις παράδοσης με ανεπανάληπτες μυρωδιές χωριού, μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο με συντριβάνια και παιδικές χαρές, είτε δίπλα στο τζάκι τον Χειμώνα.

Sublime

Το Sublime είναι το διασημότερο βιβλιοπωλείο του Γαλαξία αλλά η φήμη του απλώνεται και ακόμα παραπέρα αφού το προτιμούν ακόμα και εξωγήινοι!

Εδώ πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων, δημιουργικά εργαστήρια αλλά και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς υπερ-διαγαλαξιακούς φίλους του!

Στο νέο ανανεωμένο σκάφος του (κατάστημα) μπορεί κανείς να βρει: στο πάνω κατάστρωμα καταπληκτικά αξεσουάρ γραφής, εξαιρετικά δωράκια, εκπαιδευτικά παιχνίδια καθώς και υπηρεσίες εκτύπωσης. Στο κάτω κατάστρωμα η κινητήριος δύναμη είναι τα βιβλία.

Ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος έτοιμος να ικανοποιήσει κάθε μικρό και μεγάλο βιβλιο-εξερευνητή. Το φανταστικό ταξίδι ξεκινά για τους μικρούς και μεγάλους του φίλους με οδηγό το χαμόγελο, την φαντασία και λίγη τρέλα. Είσαι έτοιμος;