Η χώρα του Τσάκα Τσάκα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Η χώρα του Τσάκα Τσάκα

Παρουσίαση παραμυθιού ‘’Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑ ΤΣΑΚΑ’’, εκδόσεις Κύκνος, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στον φιλόξενο χώρο του ‘’Κήπου’’.

Η Χώρα του Τσάκα Τσάκα είναι ένα παραμύθι περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ευαισθητοποίησης και αποδοχής της διαφορετικότητας που διακρίθηκε με το 2ο Βραβείο Συγγραφής Παραμυθιού το 2021, στον 2ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό “Παύλος Αυθίνος”!

Το παραμύθι αφηγείται η συγγραφέας Έφη Καρούσου με συνοδεία live μουσικής από τους Γιάννης Αντώνογλου (φλάουτο) και Ανδρέα Παπακωνσταντίνου(Synths, Σύνθεση).

Η Έφη Καρούσου έχει λάβει διακρίσεις για το συγγραφικό της έργο από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς και ποιεί σημαντικό έργο στην παραγωγή εκδηλώσεων με κοινωνικό αντίκτυπο, δημιουργώντας κοινοτικά καλλιτεχνικά έργα ενδυνάμωσης της διαφορετικότητας, την αυτοέκφρασης και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Στη Χώρα του Τσάκα Τσάκα ζούνε τα ποντίκια και τα ορτύκια. Το κλίμα όμως μεταξύ τους δεν είναι καθόλου φιλικό, είναι μάλλον ανταγωνιστικό. Όταν πια τα ποντικάκια και τα ορτυκάκια θα έρθουν αντιμέτωποι με τα ζωηρά μεταναστευτικά βατράχια, θα πρέπει να αναλάβουν δράση και να φέρουν την ειρήνη και την ομόνοια στην Χώρα του Τσάκα Τσάκα μια για πάντα. Θα καταφέρουν άραγε να συνεργαστούν και να αποδεχτούν την διαφορετικότητα τους; Και άραγε γιατί η χώρα τους έχει το όνομα αυτό;

‘’Η Χώρα του Τσάκα Τσάκα’’, είναι ένα παραμύθι που πραγματεύεται την αλληλεγγύη, την αξία της διαφορετικότητας, της φιλίας, και της συνεργασίας, σε έναν κόσμο συνεχώς μεταβαλλόμενο γεμάτο απρόσμενες καταστάσεις.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Ώρα: 11.30 – 13.00

Eίσοδος ελεύθερη

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με αμαξίδιο.

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις δείτε στο www.kipos-seminaria.gr ή επικοινωνήστε στο 231 307 8962.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Κήπος

Γλάδστωνος 9, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313078962 (10:00 - 22:00)

Email: info@kipos-seminaria.gr

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.