59α Δημήτρια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

59α Δημήτρια

Τα Δημήτρια, η μεγαλύτερη και πιο ιστορική γιορτή πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, έρχονται για 59η συνεχόμενη χρονιά με ένα ιδεολογικό πλαίσιο ευθυγραμμισμένο με τον παγκοσμίως τιμώμενο συγγραφέα Φραντζ Κάφκα κι ένα πρόγραμμα πολλαπλών αναγνώσεων και δράσεων.

Εικαστικά, θέατρο, μουσική, χορός, σινεμά, λογοτεχνία, γαστρονομία και περφόρμανς συνθέτουν το παλίμψηστο του φετινού 59ου φεστιβάλ, που από τις 17 Σεπτεμβρίου έως και τη 1 Νοεμβρίου, μέσα από επάλληλα γεγονότα και δράσεις θα παρουσιάσει πολυεπίπεδες εκδοχές και στρωματογραφίες τέχνης και αστικής κουλτούρας.

Η δημιουργική σύμπραξη και συνεργασία κορυφαίων φορέων, όπως της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης αλλά και ιδιωτικών φορέων Πολιτισμού και Τέχνης προσφέρει στο κοινό μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το στίγμα της πόλης στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Από 17 Σεπτεμβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2024

Περισσότερες πληροφορίες   ΕΔΩ

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Δήμος Θεσσαλονίκης

Βασ. Γεωργίου 1Α, 54640, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 877900

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Για το ThessPuppet:
6977635606, 2310276069
info@thesspuppet.gr

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.