PHOS ArtLab – Πυγολαμπίδες
Skip to content

PHOS ArtLab

Τι εστί PHOS

To PHOS είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι γειτονιάς, ένας χώρος έμπνευσης, έκφρασης και δημιουργίας που απευθύνεται τόσο σε παιδιά και εφήβους, όσο και σε ενήλικες. Άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο του 2024 και σας περιμένει στον ζεστό και φωτεινό του χώρο στα Κωνσταντινουπολίτικα, στην Πυλαία.

 

Οι δημιουργοί

Ο Λευτέρης και η Χριστίνα εργάζονται και οι δύο εδώ και πολλά χρόνια στην εκπαίδευση. Συναντήθηκαν ως συνάδελφοι στους χώρους και τις δραστηριότητες του ίδιου σχολείου, αναζητώντας πάντα τους τρόπους να εντάσσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία όλα όσα είναι σημαντικά για τους ίδιους: τη δημιουργικότητα, την έμπνευση, την αισθητική και την ομαδική εργασία με προσανατολισμό στη διαδρομή και όχι στο αποτέλεσμα.

Ευχή και ιδέα τους έγινε σύντομα να καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν μικρό χώρο δικό τους, όπου μικρά και μεγάλα παιδιά συναντιούνται, ανακαλύπτουν και δημιουργούν μέσα από τις διαδρομές της τέχνης – των εικαστικών, του χορού, της φωτογραφίας, του θεατρικού παιχνιδιού, της μουσικής. Ένα σημείο δημιουργίας, συζήτησης, θεραπευτικής συνύπαρξης, όπου θα μοιράζονται χώρο και χρόνο με ανθρώπους που αναζητούν το ίδιο. Κάπου εκεί, ελπίζουν να ανακαλύπτουν κάτι κάθε φορά με κάθε εργαστήρι: την δύναμη της ομάδας, τους άλλους τρόπους προς την εκπαίδευση, τη διεύρυνση της φαντασίας και των οριζόντων, δρόμους να υπάρχουν πιο συνειδητά, πιο δημιουργικά, πιο ελεύθερα.

 

“Ας φωτίζουμε δημιουργώντας κι ας δημιουργούμε φωτίζοντας!”

 

Στο PHOS μπορείτε να παρακολουθήσετε τόσο τα εβδομαδιαία εργαστήρια, όσο να λαμβάνετε μέρος σε σεμινάρια και workshops τα Σαββατοκύριακα ή να απολαμβάνετε παραστάσεις και συναυλίες.

 

διαφήμιση

Κύκλοι δραστηριοτήτων

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι PHOS ξεκινά εβδομαδιαία εργαστήρια και καλωσορίζει στον νέο του χώρο όλους τους φίλους που αγαπούν την τέχνη.

Πληροφορίες χώρου

PHOS ArtLab

Καλλιτεχνικό εργαστήρι

Καπετάν Ντόγρα 32Β, έναντι Lidl, Πυλαία, 55534, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 902 569

Email: info@phos-artlab.gr

Links: Website, Facebook, Instagram

Προβολή στους Χάρτες Google

επιτρέπονται τα κατοικίδια έπειτα από συνεννόηση
δεν υπάρχει χώρος αναμονής για γονείς, αλλά υπάρχουν στην περιοχή καφέ, εστιατόρια, σούπερμαρκετ και πολλά άλλα
λεωφορεία που εξυπηρετούν: το 14 (στάση Δημοκρατίας) και το 30 (στάση Περραιβού)

Τι υπάρχει κοντά