Το ΚΘΒΕ στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το ΚΘΒΕ στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στην Philoxenia (10-12 Νοεμβρίου)

To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που διοργανώνει η ΔΕΘ – HELEXPO από 10 μέχρι 12 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στην εν λόγω έκθεση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Εκπροσωπώντας τον μεγαλύτερο καλλιτεχνικό οργανισμό της Θεσσαλονίκης με 5 χειμερινές σκηνές, 2 υπαίθρια θέατρα, 500.000 θεατές ετησίως, πανελλαδικές περιοδείες και διεθνή δραστηριότητα, το ΚΘΒΕ αποτελεί μία κοιτίδα πολιτισμού, που συμβάλλει δυναμικά στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας.

Στο περίπτερο του ΚΘΒΕ (Περίπτερο 13, Stand 16), θα εκτεθούν  κοστούμια από παραστάσεις του ΚΘΒΕ με χώρο δράσης των έργων την Κίνα (μέρος της έκθεσης «Η Κίνα στο ΚΘΒΕ» που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην 82η ΔΕΘ) .

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες παραστάσεις του ΚΘΒΕ και την επισκέψιμη μόνιμη έκθεση κοστουμιών – με δίγλωσση ξενάγηση – στο Βασιλικό Θέατρο αλλά και να περιηγηθούν ψηφιακά (στα Ελληνικά και στα Αγγλικά) στο μαγικό κόσμο του Θεάτρου μέσα από το διαδραστικό λεύκωμα (e book), που αναφέρεται στο Αρχαίο Δράμα.

Επιπλέον, θα παρέχεται ενημέρωση για τη διάθεση των χώρων του ΚΘΒΕ για εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια, κ.τ.λ.

Η Philoxenia συνιστά τον απόλυτο προορισμό για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού. Στόχος της φετινής Philoxenia είναι η περαιτέρω διεθνοποίησή της καθώς την τελευταία τριετία ο σημαντικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας – ο τουρισμός – παρουσιάζεται μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση.