Χριστούγεννα σε σχολεία, κοινότητες και Δήμους: παραστάσεις, δρώμενα και άλλα! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Χριστούγεννα σε σχολεία, κοινότητες και Δήμους: παραστάσεις, δρώμενα και άλλα!

kouarteto

Aν είσαι στον Σύλλογο Γονέων ή εργάζεσαι σε Δήμο ή κάποιο άλλο φορέα, που ετοιμάζει μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και τις οικογένειες τους, τότε σίγουρα σε ενδιαφέρει να δεις συγκεντρωμένες όλες τις ομάδες και παραστάσεις με χριστουγεννιάτικα θεάματα.
Κάποιες ομάδες έρχονται στο χώρο σου, ενώ για κάποιες παραστάσεις απαιτείται να επισκεφτείτε το χώρο τους. Voila!

Theatraction

  • «Το Κουαρτέτο Των Χριστουγέννων» 

σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. ​Πρόκειται για μια σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων κλασικών συγγραφέων (Charles Dickens, E.T.E.A Hoffmann, Clemment Clarke Moore, Christian Andersen) της βικτωριανής εποχής, με ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική.   Τέσσερα κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, αναλλοίωτα στον χρόνο,  ενώνονται σε μία ιστορία που ζωντανεύει επί σκηνής.  Μια μουσική ιστορία, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και καταφέρνει, με τους ξεσηκωτικούς ήχους της και τους χορούς της, να ξυπνήσει τις αισθήσεις αλλά και να ενεργοποιήσει μια σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να βλέπουμε και να νιώθουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια και την καρδιά των άλλων.  Ένα μοναδικό ταξίδι λόγου και μουσικής στην πιο μαγική εποχή του χρόνου!

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία στο Θέατρο Αυλαία

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979 720 605

aivasilis

  • «Ο Αι-Βασίλης σφήνωσε!»

της Μάρι Χεκιμιάν, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου 

Μια εύθυμη χριστουγεννιάτικη    μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική επί σκηνής που αναδεικνύει την αξία της παιδικότητας και την πίστη στην μαγική πλευρά της ζωής. 

Τα Χριστούγεννα είναι κοντά! Το ταξίδι του Αϊ-Βασίλη προετοιμάζουν τάρανδοι και ξωτικά! Τα παιδιά όλου του κόσμου προσμένουν, μ’ ανυπομονησία και χαρά, δώρα και ζαχαρωτά! Ο Αϊ-Βασίλης είναι ο μόνος που μπορεί να βρει ποιο δώρο τους αρμόζει και τι παιχνίδι τους ευχαριστεί! Έτσι μπορεί και κάνει, για το καθένα τους, πάντα την καλύτερη επιλογή! Μα ώρες ώρες, φέρεται κι αυτός σαν παιδί και χρειάζεται την γυναίκα του, την Κυρία Βασιλεία να τον φροντίζει και να τον επιτηρεί.. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με φαϊ, αφού στις λιχουδιές έχει αδυναμία μεγάλη και του είναι δύσκολο να αντισταθεί! Η κυρία η Βασιλεία, η καψερή, του δίνει συνέχεια συμβουλές, μα δεν την ακούει και του βάζει τις φωνές. Η περιπέτεια όμως που πρόκειται να ζήσει, ένα βράδυ Πρωτοχρονιάς, γνώμη θα του αλλάξει μονομιάς! Θα σταματήσει να τρώει τόσα πολύ γλυκά και θα αρχίσει επιτέλους να τρέφεται πιο υγιεινά!

5 Δεκεμβρίου—5 Ιανουαρίου

Επισκέψεις σε σχολεία, συλλόγους, φορείς.

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6979 720 605

 

anthi-kalikantzaroi

Ανθή Θάνου

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια,  παραστάσεις αφήγησης με συνοδεία ζωντανής μουσικής

  • «Οι καλικάντζαροι  στο μύλο»

Παραμύθια για το δωδεκαήμερο, τότε που οι καλικάντζαροι, τα παγανά, παρατούσαν τα πριόνια και τα τσεκούρια τους ανέβαιναν πάνω στη γη, πείραζαν τους ανθρώπους και τα καμώματα τους γένηκαν παραμύθια.  Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αφήγησης αντλείται από τις παραδόσεις τα ήθη και έθιμα του λαού μας  και διανθίζεται με κάλαντα και ευχές από όλη την Ελλάδα

Αφήγηση: Ανθή Θάνου

Μουσική: Αλέξανδρος Μακρής

Η παράσταση ταξιδεύει στα σχολεία με τιμή εισιτηρίου 4 ευρώ και σε ομάδες  μέχρι 60 παιδιά.

Επίσης η παράσταση θα παρουσιαστεί στο ΠΙΟΠ 16/12 με ελεύθερη είσοδο, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17/12 τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, στη Χριστουγεννιάτικη πλατεία στην Καλαμαριά 18/12 (ελεύθερη είσοδος)

Διαβάστε περισσότερα για την Ανθή Θάνου εδώ

 

Mελωμύθι

melo

  • «Καλήν εσπέραν άρχοντες» | Χριστουγεννιάτικη  μουσικοαφηγηματική  παράσταση 
Ιστορίες και κάλαντα απ όλη την Ελλάδα, θρύλοι και παραδόσεις του Δωδεκαημέρου ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στη θαλπωρή του τζακιού και των γλυκών αρωμάτων των ελληνικών Χριστουγέννων. Η ομάδα «μελωμύθι» παρουσιάζει 3 λαϊκά παραμύθια ντυμένα με κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα. Η Πέννυ Αβράμπεκη στην αφήγηση και το ακορντεόν και ο Δημήτρης Τριχάκης στο λαούτο και το τραγούδι συνθέτουν τα χριστουγεννιάτικα «μελωμύθια».
Διάρκεια παράστασης: 45′
Σε ομάδες παιδιών έως 30 ατόμων υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής τους σε μουσικοκινητικό δρώμενο με κρουστά όργανα.
Η Κάλλω και οι καλικάντζαροι
Η καλοσύνη, η ευγένεια αλλά και εξυπνάδα, αρετές που ξεπηδούν μέσα από το λαϊκό αυτό παραμύθι. Η τύχη της καλοπροαίρετης κόρης όταν συναντήσει τα κατεργάρικα καρκαντζάλια . Μπορεί άραγε να γλιτώσει κανείς από τα τερτίπια τους; Και η τεμπέλα αδερφή θα τα καταφέρει κι εκείνη;
Ο μυλωνάς και οι καλικάντζαροι
Μέσα στους μύλους τρυπώνουν τις νύχτες των εορτών οι καλικάντζαροι… ή σκαλίμπια… κακομούτσουνοι και κουτοπόνηροι ψάχνουν τρόπους να παιδέψουν τους εργατικούς μυλωνάδες. Πώς να γλιτώσει κάνεις από δαύτους ώσπου να λαλήσει ο κόκορας και να εξαφανιστούν;
Το φτωχό καλό παιδί
Θα βρει μια καινούρια φορεσιά το φτωχό καλό παιδάκι περιπλανώμενο στο δάσος; Κι όταν μιλάνε τα ζώα μ’ ανθρώπινη φωνή κάτι μαγικό μπορεί να συμβεί. Η συμπόνοια, η δοτικότητα και η προσφορά αναδεικνύονται και επιβραβεύονται στο τρυφερό αυτό λαικό παραμύθι.
Επικοινωνία: 

Πέννυ Αβράμπεκη 6938 856410
Δημήτρης Τριχάκης 6986 113635

 

Ομάδα Τρίλλιες

Μουσικοεκπαιδευτικά προγράμματα για Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά 

  • ‘’JingleBellRock’’

Διαδραστικό μουσικοεκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφήγηση, μουσικά παιχνίδια και χορό. 

Χριστούγεννα χωρίς rock ‘n’ roll γίνεται; Χωρίς πουά γραβάτες; Μήπως χωρίς κόκκινους φιόγκους; Δε γίνεται! Ιστορίες με rock ‘n’ roll διάθεση, κιθάρες που χορεύουν, ντραμς που κάνουν στροφές και …JingleBellRock! Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, χριστουγεννιάτικοι χοροί και μουσική γεμάτη ρυθμό και κίνηση.

Μέγιστος αριθμός παιδιών 30

Διάρκεια: 60’

  • “Τα κάλαντα των καλικαντζάρων”

Διαδραστικό μουσικοεκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφήγηση, μουσικά παιχνίδια και χορό.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και όπως κάθε χρόνο οι καλικάντζαροι ανεβαίνουν στη γη και συγκεκριμένα σε ένα πολύχρωμο και χαρούμενο χωριό για να κλέψουν τα γλυκά των ανθρώπων!  Ο κόσμος των ανθρώπων, όμως, έχει κάτι ιδιαίτερο, που οι καλικάντζαροι δεν μπορούν να καταλάβουν..

Έχει μουσική!!Ανακαλύπτουν, λοιπόν,ότι η μουσική είναι σημαντική για τους ανθρώπους και μαζί με τα γλυκά, τα καρύδια και τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές κλέβουν  και τη μουσική! Τα παιδιά του χωριού, καταστρώνοντας ένα σχέδιο με πολλές ζαβολιές όπως μόνο αυτά ξέρουν, προσπαθούν  να πάρουν πίσω την πολύχρωμη  μουσική τους!

Μέγιστος αριθμός παιδιών 30

Διάρκεια: 60’

Στοιχεία επικοινωνίας :

Ιωάννα Κατιρτζίδου | 6986 618 430

trilliesgroup@gmail.comή spectraleduspace@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα για την ομάδα Τρίλλιες εδώ

Ομάδα Παζλ

pazl

 

Οι καλικάντζαροι έκλεψαν τα δώρα του Αη Βασίλη και τώρα τί δώρα θα πάρουν τα παιδιά του κόσμου; Ελάτε να λύσουμε τους γρίφους που έβαλαν οι καλικάντζαροι και να βοηθήσουμε τον Αη Βασίλη να πάρει πίσω τα δώρα των παιδιών!

Μέσα από μουσική, κίνηση, εξερεύνηση, επίλυση γρίφων και απερίγραπτες συναντήσεις, τα παιδιά ξεκινούν ένα φανταστικό ταξίδι στις 5 ηπείρους της γης όπου 5 καλικάντζαροι κάνουν το ταξίδι λίγο…περίπλοκο!

Θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ομαδικά παιχνίδια, σωματική κίνηση και απόλυτη έκφραση θα περιέχει η ‘βαλίτσα’ του ταξιδιού.

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 30

Χρονική διάρκεια προγράμματος: 60′

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6979903705, 6970525875 και στο e- mail: aboutpazl@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα για την ομάδα Παζλ εδώ 

 

Θέατρο Σοφούλη

karidic

  • “Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ”

Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ είναι το πρωτότυπο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, του δημιουργού των τραγουδιών «Λάχανα και χάχανα» και του ομώνυμου παιδικού μιούζικαλ. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Παραμύθι αλλιώτικο από τ΄ άλλα.

Μια παράσταση που βασίζεται σε ένα παραμύθι που ο ίδιος ο δημιουργός είχε πει αυθόρμητα, ένα βράδυ στην μικρή του κόρη την Ερμιόνη, όταν αυτή ήταν τεσσάρων ετών. Πρόσφατα το παραμύθι διανθίστηκε από τους στίχους του Κώστα Κολοβού που με τη σειρά τους συνταιριάστηκαν με τις μουσικές του Τάσου Ιωαννίδη για να μας δώσουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο ρυθμό, μελωδία και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χαράς!

Επικοινωνία: Θέατρο Σοφούλη

Τ: 2310 423925

 

 

Ταξιδεύουν σε σχολεία και Δήμους τα Χριστούγεννα, ακόμα και αν οι παραστάσεις τους δεν περιλαμβάνουν Χριστουγεννιάτικους Ήρωες!

Μικρός Βορράς

Redicolo

Ιωάννα Μαμακούκα

Σκοινί Κορδόνι

 

 

 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.