Το ΚΘΒΕ σε νοσοκομεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Το ΚΘΒΕ σε νοσοκομεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα

Μια Δράση του ΚΘΒΕ στα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα.

Η νέα δράση του ΚΘΒΕ:«Η Πεντάμορφη και το Τέρας»,σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου που ξεκίνησε από τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάζεται και στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα της πόλης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής του Οργανισμού.

Η θερμή αγκαλιά των παιδιών, που νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων, στην πρωτοβουλία του Θεάτρου, αποτέλεσε το έναυσμα για το άνοιγμα της δράστης και σε άλλους χώρους φιλοξενίας μικρών παιδιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια παράσταση του ΚΘΒΕ.

Η θεατροποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου, απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών.

Oι παρουσιάσεις της δράσης ξεκίνησαν από την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στις 3 Ιανουαρίου 2018. Οι τρεις ηθοποιοί μαγεύουν τους μικρούς θεατρόφιλους, που μένουν έκπληκτοι όταν βλέπουν να σπάει η μονοτονία της άσπρης ποδιάς στον θάλαμό τους, από μια πριγκίπισσα που καταφέρνει να ζήσει το δικό της παραμύθι!

Λίγα λόγια για τη Δράση

Μια όμορφη κοπέλα γίνεται αιχμάλωτη ενός τρομακτικού τέρατος προκειμένου να σώσει τον πατέρα της. Η Πεντάμορφη φοβάται το άσχημο τέρας και λαχταρά να ξεφύγει από αυτό. Κάθε βράδυ το Τέρας της ζητάει να τον παντρευτεί και κάθε βράδυ η Πεντάμορφη του αρνείται. Πρέπει να μάθει να αγαπά το Τέρας.

Οι μέρες περνούν και η Πεντάμορφη σιγά σιγά ερωτεύεται το Τέρας. Όταν κάποια στιγμή το φιλάει, ένα λαμπερό σύννεφο καλύπτει το Τέρας και η Πεντάμορφη τρομάζει. Μετά από λίγη ώρα το σύννεφο διαλύεται. Πίσω του βρίσκεται ένα πανέμορφο παλικάρι που την κοιτά στα μάτια με λατρεία και της αποκαλύπτει ότι έγινε Τέρας εξαιτίας μιας κατάρας που θα λυνόταν όταν βρισκόταν κάποια που θα τον αγαπούσε πραγματικά. Της εξομολογείται πόσο πολύ την αγαπάει και πόσο μόνος νιώθει όταν δεν είναι κοντά του. Η Πεντάμορφη και το Τέρας παντρεύονται και ο γάμος τους είναι ο πιο ευτυχισμένος γάμος που υπήρξε ποτέ.

Το κλασικό παραμύθι αντιμετωπίζεται ως μια παραβολή για την ανάγκη οποιουδήποτε περνά μια δυσκολία/αρρώστια να συμφιλιωθεί με αυτήν προκειμένου να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα, να την νικήσει και να βγει από αυτήν την περιπέτεια πιο δυνατός.

Η δράση προσφέρεται δωρεάν στα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα.

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου

Ενδυματολόγος: Χρήστος Μπρούφας

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Άγγελος Νεράντζης και Χρίστος Νταρακτσής.

Για παιδιά έως 12 ετών

Διάρκεια: 20 λεπτά

Για πληροφορίες-κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με  την κ.ΕιρήνηΤυφλοπούλου: (Τηλ:2315200078 |E-mail:e.tiflopoulou@ntng.gr)

διαφήμιση