Ηλεκτρονικό περιοδικό “γαλουχώ” του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ηλεκτρονικό περιοδικό “γαλουχώ” του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος

Το περιοδικό “γαλουχώ” του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece, εκδίδεται σε ηλεκτρονική μορφή από το 2017, ενώ υπήρξε σε έντυπη μορφή από το 2004 έως το 2017. Αποτελεί το μοναδικό περιοδικό για τον θηλασμό στην Ελλάδα και ακολουθεί τους διεθνείς κανονισμούς της LLLI, όπως για παράδειγμα αποφυγή χρηματοδότησης από Code Violators. Το υλικό που δημοσιεύεται έχει ως στόχο να υποστηρίξει τη θηλάζουσα μητέρα και την οικογένειά της, παρέχοντας έγκυρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση.

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού, τη La Leche League International.

Η LLLI ιδρύθηκε το 1956 στις Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτει ομάδες σε πάνω από 80 χώρες παγκοσμίως, σε όλες τις Ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής και θεωρείται η μεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο που συμβουλεύει από το 1979 τον ΟΗΕ σε θέματα θηλασμού και συνεχίζει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και με άλλους διεθνείς φορείς. Ως Σωματείο, ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος–La Leche League Greece είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Θηλασμού από το 1979 βοηθάει τις μητέρες να θηλάσουν, προσφέροντας υποστήριξη και ενθάρρυνση από μητέρα σε μητέρα, πληροφόρηση και εκπαίδευση, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του θηλασμού ως βασικού παράγοντα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού και της μητέρας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 52 Σύμβουλοι Θηλασμού της La Leche League και συνολικά 24 Ομάδες υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα.

Οι Σύμβουλοι προσφέρουν υποστήριξη και πληροφορίες σε κάθε μητέρα που θα τις ζητήσει, εθελοντικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ συγχρόνως εργάζονται για την προαγωγή του θηλασμού στην ευρύτερη κοινότητα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις δράσεις της μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα www.lllgreece.org.

 

 

Βάσια Καλπογιάννη & Βίκυ Μπαζούλα Παπαδάκη

Υπεύθυνες Σύνταξης “γαλουχώ”

Σύμβουλοι Θηλασμού της LLLI (La Leche League International)

Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece

www.lllgreece.org & www.galoucho-lllgr.org