Ο κορονοϊός για ... παιδιά – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ο κορονοϊός για … παιδιά

photos: explora, il museo dei bambini di Roma

 

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου

Χθες το απόγευμα, συζήτησα με την Ολυμπία για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες με τον κορονοϊό, για το λόγο που έκλεισαν τα σχολεία, για το πως αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ως οικογένεια, για τους τρόπους προφύλαξης (γενικότερα από τους ιούς) αλλά και για το πως μπορεί να προφυλάσσει τον εαυτό της από όσα ακούει.

Είναι τόσο σημαντικό να συζητάμε με τα παιδιά μας και να καταλαγιάζουμε τις αγωνίες τους αλλά και να τους κάνουμε συμμέτοχους σε όσα συμβαίνουν στη ζωή μας. Μαθαίνουν να γίνονται υπεύθυνοι άνθρωποι και αποκτούν αυτοπεποίθηση όταν τους εμπιστευόμαστε τις σκέψεις μας και τους ζητούμε να μοιραστούν τις δικές τους γνώσεις και ιδέες.

Όταν πήγαμε στη Ρώμη επισκεφτήκαμε ένα υπέροχο Μουσείο για παιδιά, το Explora.  Περάσαμε πολλές ώρες εκεί μέσα, εξερευνώντας τα εκθέματα, συμμετέχοντας σε διαδραστικά παιχνίδια και παίζοντας κάποια παιχνίδια ρόλων.

Πριν μερικές μέρες, ανέβασαν στον λογαριασμό τους στο instagram  έναν “curious guide for courageous children” (οδηγό για … θαρραλέα παιδιά). Μου άρεσε πολύ η ιδέα τους και αναρωτήθηκα πόσοι από εμάς έχουμε μιλήσει στα παιδιά μας με ειλικρίνεια και κατανοητές λέξεις για όσα συμβαίνουν. Ρίξε μια ματιά, νομίζω θα σου αρέσει πολύ! Έχει πληροφορίες για το πως και που βρέθηκε ο ιός αλλά και οδηγίες προφύλαξης.

Κατεβάστε τον οδηγό (είναι στα ιταλικά και τα αγγλικά), που είναι πολύ “χαρούμενος” και προσιτός για τα παιδιά και μοιραστείτε τον και με τους φίλους σας!

 

Οδηγός pdf με πληροφορίες για τον κορονοϊό για παιδιά!


 

Διάβασε επίσης:

Μία κινέζικη παροιμία λέει:
«Αν θες να χορτάσεις έναν άνθρωπο για μία μέρα δώσ’του ένα ψάρι. Αν θες να τον χορτάσεις για μια ζωή μάθε τον να ψαρεύει» Σήμερα λοιπόν, προτείνω να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να μας δώσουν αυτά ιδέες για το πως θα αξιοποιήσουμε δημιουργικά αυτές τις μέρες.

Διάβασε στο άρθρο μας μια υπέροχη ιδέα που ευνοεί τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων!

 

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.