5 ιδέες για μια φανταστική εκδρομή με την οικογένεια στην εξοχή! – Πυγολαμπίδες
Skip to content

5 ιδέες για μια φανταστική εκδρομή με την οικογένεια στην εξοχή!

Γράφει η Ιωάννα Σεραφειμίδου | www.pigolampides.gr

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και μια από τις ωραιότερες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε αυτή την εποχή με τα παιδιά σας είναι οι οικογενειακές αποδράσεις! Η πρωτομαγιά είναι κοντά!

Αν έχετε συνδέσει την Πρωτομαγιά με τα λουλούδια και την εξοχή, δεν είστε οι μόνοι. Φροντίστε να ξεκινήσετε από το σπίτι σας νωρίς, ώστε να αποφύγετε τη μεγάλη κίνηση, να έχετε φαγητό και νερό στην τσάντα σας, για κάθε ενδεχόμενο, και να αποφύγετε – όσο είναι δυνατόν – τα πολυσύχναστα μέρη. Μία άλλη ιδέα είναι να σημειώσετε τις προτάσεις μας και να σχεδιάσετε τις εκδρομές σας σε ημερομηνίες που δεν θα έχει τόση μαζική μετακίνηση!

Σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες ιδέες για τις ανοιξιάτικές σας εκδρομές και πιστεύουμε να τις βρείτε χρήσιμες. Θα χαρούμε πολύ να μας αφήσετε σε σχόλιο και τις δικές σας ιδέες! Τις περιμένουμε με αγωνία για να συμπληρώσουμε τον χάρτη μας!

 

5 ιδέες για μια φανταστική εκδρομή με την οικογένεια στην εξοχή!

Στο Λιβάδι:

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε πως το Λιβάδι είναι το χωριό μου και έτσι δε θα μπορούσα παρά να το έχω πρώτο στη λίστα μου. Ανεβαίνονται προς το Λιβάδι, λίγο πριν μπείτε στο χωριό, θα δείτε μία πινακίδα στο δεξί σας χέρι που λέει “προς Πετροκέρασα”, στρίψτε σε εκείνο το σημείο και σταματήστε στα πεύκα, απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ που θα συναντήσετε στα αριστερά σας, μερικά μέτρα πιο κάτω. Εκεί θα απολαύσετε την ομορφότερη θέα προς την πόλη και θα κάνετε το πιο ωραίο πικ νικ. Για φαγητό σε ταβέρνα θα προτιμήσετε την ταβέρνα “Λιβάδι” στην πλατεία του χωριού και δε θα παραλείψετε να κάνετε βόλτες πίσω από τα σπίτια για να ανακαλύψετε κατσίκες, κότες και λαγουδάκια. Αν σας αρέσουν οι διαδρομές με το αυτοκίνητο, τότε μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και τα κοντινά χωριά, την Περιστερά ή τα Πετροκέρασα.

Δείτε εδώ εικόνες από μια εκδρομή μας στο Λιβάδι

 

Στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο, στο Κιλκίς:

Ένα υπέροχος κήπος που αξίζει να επισκεφτείτε με την οικογένειά σας. Βρίσκεται στα Κρούσσια, στο Νομό Κιλκίς και θα βρείτε δεκάδες σημεία για να κάνετε πικ νικ ή να μαζέψετε λουλούδια. “Είναι ένας από τους νεότερους κήπους της Ευρώπης, σε μια περιοχή κατάφυτη από τα φυλλοβόλα δρυοδάση της οροσειράς των Κρουσσίων και με πλούσια χλωρίδα που περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.072 ενδημικά και αυτοφυή είδη της βαλκανικής χλωρίδας.”  Αν φτάσετε ως εκεί αξίζει να επισκεφτείτε για φαγητό και το “Ξενοδοχείο Κρούσσια”, που διαθέτει και χώρο παιχνιδιών για τα παιδιά αλλά και εξαιρετικό φαγητό! Διαβάστε περισσότερα για τα Κρούσσια εδώ. 

Στο Κιλκίς ξεχωρίζουμε πολλά ακόμα μέρη για πικ νικ, όπως τη Γαλάζια Λίμνη, τα ποτάμια λίγο έξω από τη Γουμένισσα και την τοποθεσία Στραβοπόταμος. Δείτε εδώ μερικές εικόνες από την εκδρομή που κάναμε πριν μερικά χρόνια μαζί με άλλες οικογένειες.

 

Στο Μονοπάτι της Αγάπης, στην Πιερία:

Η διαδρομή από Κατερίνη προς Άγιο Δημήτριο είναι υπέροχη! Για την Άνω Μηλιά στρίβεις κάπου στα μισά αυτής της διαδρομής και όταν φτάσεις στο χωριό είσαι πια σίγουρος ότι άξιζε τον κόπο. Το μονοπάτι είναι πανέμορφο, ένα φυσικό μουσείο, με σχετική σήμανση για τις ονομασίες των φυτών και των δέντρων, παγκάκια για πικ νικ, ποταμάκια με γάργαρα νερά και πολλά κάστανα το φθινόπωρο. Για φαγητό σε ταβέρνα ή εστιατόριο επιλέξτε αυτή του χωριού, ή κατευθυνθείτε προς τον “Δημάτη”, στον Άγιο Δημήτριο. 

Δείτε εδώ μερικές εικόνες από μια πεζοπορία μας μέσα στο μονοπάτι, μία μέρα πριν γεννήσω την Ολυμπία.

 

Δείτε εδώ πως μπορείτε να εξερευνήστε τη φύση και τον μικρόκοσμό της μέσα από εργαλεία εξερεύνησης!

 

Στο άλσος του Αγίου Νικολάου, στη Νάουσα:

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μας πάρκα, χωμένο μέσα σε μια καταπράσινη όαση, που σίγουρα αυτή την εποχή θα είναι στα καλύτερά του! Δαιθέτει τεράστιο χώρο για μπάλα, για ξάπλες στο γρασίδι, για βόλτες με άλογα. Για φαγητό θα πάτε οπωσδήποτε λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά, στο πανέμορφο χωριό Αρκοχώρι, και θα επιλέξετε το “Εστιατόριο Χάραμα”, που θα σας προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία (φροντίστε να έχετε κάνει κράτηση).

 

Στην Αρναία, στη Χαλκιδική: 

Στην Αρναία, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Χαλκιδικής, αγαπάμε να πηγαίνουμε όλες τις εποχές. Περπατώντας στα σοκάκια της, νιώθεις πως ταξιδεύεις στο χρόνο, ενώ η ανάδειξη της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής του χωριού είναι εμφανής, μέσα από τις 6 διακριτές περιπατητικές διαδρομές που έχει σχεδιάσει ο Δήμος. Φυσικά για την πρωτομαγιά θα σας προτείνουμε να κατευθυνθείτε, μετά από μια σύντομη στάση στο χωριό, στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής: κούνιες, γρασίδι και ελεύθερο παιχνίδι ανάμεσα στα δέντρα θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω! Για φαγητό, το “Εστιατόριο Μπακατσιάνος” είναι η top πρότασή μας. Το επισκεπτόμαστε συχνά και δε μας έχει απογοητεύσει ποτέ! Είναι ακριβώς μπροστά στο πάρκο και επειδή είναι πασίγνωστο στην περιοχή θα χρειαστεί να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση.

Δείτε εδώ ένα παλιότερο άρθρο μας για την Αρναία. 

 

Στο άρθρο μας Πικ νικ με όλη την οικογένεια θα βρείτε ένα σωρό ακόμα ιδέες και μέρη για μία υπέροχη εξόρμηση μέσα στην πόλη αλλά και λίγο έξω από αυτή.

 

Αν μείνετε μέσα στην πόλη, επιλέξετε το ιδιαίτερο και family friendly καφέ και εστιατόριο “ΑνφανΓκατέ”, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Τελλόγλειου και ακριβώς δίπλα σε ένα πολύ όμορφο καταπράσινο άλσος! Μήπως να κάνατε εκεί ένα urban pic nic;

Στον χάρτη που ετοιμάσαμε στη google maps, θα βρείτε ένα σωρό ακόμα ιδέες για κοντινές η πιο μακρινές εξορμήσεις! Πατώντας στο σημείο της επιλογής σας, ανοίγει ένα pop up παράθυρο, όπου κατά περίπτωση, προτείνουμε και κάποιο εστιατόριο ή ταβέρνα της περιοχής που μας έχει αρέσει. Όλα αυτά σε περίπτωση που δεν επιλέξετε τη ριγέ κουβέρτα και το καλάθι του πικ νικ!

 

Ανοιξιάτικες εκδηλώσεις της πόλης για όλη την οικογένεια!

Τέλος, μπορείτε πάντα να βρίσκετε αφορμές για εκδρομές στη φύση. Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 μη χάσετε τη μεγάλη γιορτή της άνοιξης, στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή! Κατά τη διάρκεια της «Μέρας Μαγιού», οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής και του Perrotis College και να παρακολουθήσουν δεκάδες ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα όπως: κινητικές δραστηριότητες, ο «χαμένος θησαυρός», φτιάχνω το δικό μου κήπο, μπαλόνια από σόδα και ξύδι, face painting, μουσικό εργαστήρι, website hackathon, ρομποτική, σεισμογράφος και μελέτη σεισμών και πειράματα φυσικών επιστημών κ.α.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δράσεις του ΑΠΘ με τίτλο «ΑΠΘ την Κυριακή»!  Τις Κυριακές 6, 13 και 20 Μαΐου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετατρέπεται στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Ανοίγουν οι πόρτες των εργαστηρίων, των σπάνιων αρχείων, μουσείων και συλλογών σε όλους τους συμπολίτες μας.  Όλοι μαζί, εξερευνούμε, μαθαίνουμε, αθλούμαστε, διασκεδάζουμε.

Γίνε και εσύ Ρεπόρτερ των Πυγολαμπίδων και μοιράσου μαζί μας τις εμπειρίες σου, αναρτώντας φωτογραφίες στο instagram με το #pigolampidesreporter.

Οι "πυγολαμπίδες" είναι ένας χώρος μαγικός για όλους εκείνους τους μεγάλους που νιώθουν ακόμα μικροί και που πιστεύουν ότι θα παραμείνουν έτσι για πάντα. Είμαι η Ιωάννα και πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.