Εκδηλώσεις Εορτασμού Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2018  – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Εκδηλώσεις Εορτασμού Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2018 

To 1o Olympic Day Run της χώρας, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία!

Το μοναδικό Ολυμπιακό μουσείο της χώρας, με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους του Παγκόσμιου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων (I.O.C. 2006) και του υπεύθυνου συντονιστή του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας από τα Μουσεία του Δικτύου, οργάνωσε με τεράστια επιτυχία την πρώτη μεγάλη εκδήλωση εορτασμού της ημέρας, εντάσσοντας δυναμικά την Ελλάδα, στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη!

Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, στην επέτειο των 10 ετών από την επίσημη αναγνώρισή του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (2008) και την λειτουργία του ως ”Ολυμπιακό” – το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia έγινε ο αφέτης στην εκκίνηση του 1ου “Olympic Day Run” – αγώνα δρόμου 5χλμ. – με τη συμμετοχή σύσσωμης της Ολυμπιακής οικογένειας! Τον εορτασμό της σημαντικότερης ημέρας για τη διάχυση του Ολυμπιακού κινήματος, διοργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, αθλητών και μελών της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας καθώς και των θεσμικών φορέων. Ειδικότερα, στην εκκίνηση έδωσαν δυναμικό παρόν, η Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, ο δις Αργυρός Αλέξανδρος Νικολαίδης, οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Σοφία Παπαδοπούλου, ο Ολυμπιονίκης του ’68 Όθων Μοσχίδης και οι Ολυμπιονίκες Σταυρούλα Ζυγούρη, Κλεάνθης Μπάργκας, Ελπίδα Ρωμάντζη, Φωτεινή Βαβάτση, Πόπη Ουζούνη, Λευτέρης Κακιούσης, Πόλυ Σαρέγκου, Ιωάννα Χρήστου, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, Βασιλική Κασάπη καθώς και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι αθλητές.

Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κος Στέλιος Αγγελούδης και ο Θανάσης Βασιλειάδης, ενώ την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, η Αντιπρόεδρος Δρ.Κυριακή Ουδατζή.

Εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις βραβεύσεις των τριών πρώτων αντρών δρομέων έκαναν ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού κος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης ενώ τις βραβεύσεις των τριών πρώτων γυναικών δρομέων, έκαναν όλοι οι Ολυμπιονίκες μαζί.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας, έγιναν με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ένωσης Συμμετασχόντων Αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, σύσσωμης της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας καθώς και των θεσμικών φορέων της πόλης. Παράλληλα ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της IOAPA.

Η Τελετή Βράβευσης Ολυμπιονικών και διακεκριμένων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας, που ακολούθησε του αγώνα δρόμου, έγινε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.