Christmas Readathon στο Κέντρο Γλώσσας “Κυριακίδου” – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Christmas Readathon στο Κέντρο Γλώσσας “Κυριακίδου”

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε το περσινό Readathon (κυρίως γιατί κινητοποίησε πολλά παιδιά να διαβάσουν εξωσχολικά βιβλία) το Σύγχρονο Κέντρο Γλώσσας “Κυριακίδου” ξεκίνησε το 2ο Readathon στις 2 Νοεμβρίου 2023. Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 22 Δεκεμβρίου και τα χρήματα που θα μαζευτούν φέτος θα πάνε σε σχολείο της Θεσσαλίας που πλήγηκε από τις πλημμύρες.

Tα Readathon (Μαραθώνιοι ανάγνωσης) έχουν αρχίσει να διοργανώνονται από εκπαιδευτικές κοινότητες σε Ευρώπη και Αμερική την τελευταία δεκαετία. Σκοπός τους είναι να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά στο βιβλίο και να τα εξοικειώσουν με την απόλαυση του διαβάσματος εξωσχολικών βιβλίων. Ο στόχος είναι τα παιδιά της γενιάς αυτής, της τεχνολογίας και των video games, ν’ ανακαλύψουν την απόλαυση που μπορεί να προσφέρει η λογοτεχνία, εξασκώντας έτσι την φαντασία, την κριτική τους σκέψη αλλά και τις γλωσσικές τους ικανότητες.

Ως κίνητρο χρησιμοποιείται το sponsorship (η επιχορήγηση από συγγενείς και φίλους) και τα χρήματα που μαζεύει το παιδί πηγαίνουν σε μια οργάνωση που βοηθάει παιδιά. Έτσι, το παιδί αποκτάει καινούριες ευεργετικές συνήθειες, και ταυτόχρονα ευαισθητοποιείται, καθώς βοηθάει με την πράξη του άλλα παιδιά λιγότερα τυχερά απ’ το ίδιο.

Στα πλαίσια του READATHON γίνονται από τα παιδιά παρουσιάσεις των αγαπημένων τους βιβλίων στους συμμαθητές τους, όπως επίσης λειτουργεί μια FREE LITTLE LIBRARY στον κήπο του σχολείου. Εκεί καθένας μπορεί ν’ αφήσει κι αντίστοιχα να πάρει όποιο βιβλίο θέλει.

Το Readathon του σχολείου φέτος εντάσσεται στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης δράσης του ELA (Educational Leadership Association), ενός σωματείου καινοτόμων κέντρων ξένων γλωσσών απ’ όλη την Ελλάδα, που ενώθηκαν με σκοπό να προσφέρουν την καλύτερη ξενόγλωσση εκπαίδευση στους μαθητές τους.