Ζωολογικός κήπος τσέπης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ζωολογικός κήπος τσέπης

Την Πέμπτη 24/05 στις 20:30 το βιβλιοπωλείο “Γιάφκα” & οι εκδόσεις Μέθεξις παρουσιάζουν το βιβλίο της Λίζας Μαμακούκα “Ζωολογικός κήπος τσέπης”, δώδεκα μικρά διηγήματα για καθημερινούς ανθρώπους,
για….θηρία τσέπης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στο  ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ  ΚΗΠΟ  ΤΣΕΠΗΣ  δεν εκτίθενται άγρια θηρία, αλλά άνθρωποι. Πράγμα που καμιά φορά είναι το ίδιο. Ή και χειρότερο.
Πρόκειται για μια συλλογή 12 διηγημάτων, το καθένα απ’ τα οποία φέρει το όνομα ενός μικρόσωμου ως μικροσκοπικού έμβιου όντος, πράγμα που δικαιολογεί τον όρο «τσέπης» στον τίτλο. Μολονότι δανείζουν τ’ όνομά τους στα διηγήματα, αυτά τα «θηρία τσέπης» έχουν ρόλους που -αν και καταλυτικοί σε μερικές περιπτώσεις- δεν παύουν να είναι ρόλοι κομπάρσων, μια κι οι πρωταγωνιστές εδώ είναι άνθρωποι, άνθρωποι «τσέπης», οικείοι, σαν να λέμε «τα ανθρωπάκια της διπλανής πόρτας».
Με αφορμή την παρουσία εντόμων, ψαριών, πουλιών, κλπ., εμπλέκονται σε παράξενες σχέσεις, δημιουργώντας ιστοριούλες, με διαφορετικό ύφος η καθεμιά, που αμφιταλαντεύονται συχνά ανάμεσα στο τραγικό και στο γελοίο.
Κάπως έτσι δεν είναι, άλλωστε, και η ζωή μας;

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Θεόδωρος Χατζηαναστασίου (λογοτέχνης) και Γιώργος Τερζάκης (καθηγητής λογοτεχνίας). Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ιωάννα Μαμακούκα (θεατρολόγος-ηθοποιός),ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο Ξενοφών Τσίτος.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ώρα: 20.30

Είσοδος ελεύθερη

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Γιάφκα

Γρηγορίου Παλαμά 21, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 244902

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.