Βιωματικό εργαστήρι για καθηγητές Γερμανικής – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Βιωματικό εργαστήρι για καθηγητές Γερμανικής

Ανάπτυξη των δεξιοτήτων της ανάγνωσης και παραγωγής γραπτού λόγου, με κέντρο βάρους την εξέταση Β2 του Goethe-Institut.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές Γερμανικής

Η ανάγνωση και η παραγωγή γραπτού λόγου είναι στενά συνδεδεμένες στη διδακτική πρακτική. Πρόκειται για δύο διαφορετικές δεξιότητες, που όμως αλληλοϋποστηρίζονται.
Το βιωματικό εργαστήρι έχει ως θέμα αυτές τις δύο δεξιότητες, δηλαδή την ανάπτυξη των δεξιοτήτων ανάγνωσης και παραγωγής γραπτού λόγου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) σε επίπεδο Β2.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου “Ανάγνωση” θα σχεδιαστούν και θα παρουσιαστούν στρατηγικές για την κατανόηση κειμένων με τη μέθοδο των Lernstationen. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη σημασιολογική και γραμματική ανάλυση κειμένων στο μάθημα.
Στο επίκεντρο του δεύτερου μέρους του εργαστηρίου “Γραπτός Λόγος” βρίσκονται το περιεχόμενο, η δομή, η συνοχή του κειμένου και το λεξιλόγιο καθώς και ο τρόπος με τον οποίον μπορούν να διδαχθούν με στόχο την επιτυχημένη παραγωγή κειμένου. Στο τελευταίο μέρος θα παρουσιαστεί η διαδικασία διόρθωσης μέσα από αυθεντικά παραδείγματα.

Τέλος θα δοθούν πληροφορίες και συμβουλές για την ενεργοποίηση και τη διδασκαλία γενικών γνώσεων. Η διδασκαλία γενικών γνώσεων και ιδιαίτερα η μετάδοση πολιτισμικών γνώσεων για τις γερμανόφωνες χώρες είναι απαραίτητες, προπάντων για τους νεότερους μαθητές, τόσο για την κατανόηση όσο και την παραγωγή κειμένων.

Εισηγήτρια: Friederike Jähnig, Ελεύθερη συνεργάτης του Goethe-Institut Athen

Πρόγραμμα:

(στα γερμανικά)

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 30.09.2017

Γλώσσα: Γερμανικά
Τιμή: Είσοδος ελεύθερη

Δηλώσεις συμμετοχής έως 28/09/2017
τηλ: +30 2310 889620
bildung-thessaloniki@goethe.de

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.