Βασική εκπαίδευση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Βασική εκπαίδευση στη Μη Βίαιη Επικοινωνία

«Δεν επικοινωνώ με το παιδί μου όπως θα ήθελα. Πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμπεριφέρεται έτσι και, όταν το ρωτάω, δεν μου απαντάει…»

«Ο άντρας μου δεν με ακούει. Όταν πάω να του μιλήσω για το πώς νιώθω, παραμένει βουβός ή αλλάζει θέμα…»

«Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου. Όποτε κάνω λάθος, με τιμωρώ με αυστηρά λόγια και δεν ξέρω κάποιο τρόπο να το σταματήσω αυτό…»

Η ζωή του καθενός στην οικογένεια, τη δουλειά και τις κοινωνικές του συναναστροφές χρωματίζεται από τον τρόπο που σχετίζεται με τους άλλους. Πολλές φορές, οι δυσκολίες στην επικοινωνία τον οδηγούν στο να αναλώνει την ενέργειά του σε αχρείαστες συγκρούσεις. Άλλες πάλι φορές, δεν ξέρει τον τρόπο να εκφράσει τόσο αυτά που τον ενοχλούν όσο και αυτά που εκτιμά στη συμπεριφορά των ανθρώπων του.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία που βοηθά τους ανθρώπους να απελευθερωθούν συναισθηματικά και να απολαύσουν τις σχέσεις τους με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό τους. Πρόκειται για μια νέα γλώσσα που τους δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουν ουσιαστικές και ισορροπημένες σχέσεις και έτσι να αλλάξουν τη δυναμική της συνύπαρξης με τους γύρω τους.

Η γλώσσα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας τούς δίνει τη δυνατότητα να οικοδομήσουν ουσιαστικές και ισορροπημένες σχέσεις και έτσι να αλλάξουν τη δυναμική της συνύπαρξης με τους γύρω τους.

Ο στόχος της εκπαίδευσης είναι να μάθει κανείς:

  • Να εκφράζει με καθαρότητα και ειλικρίνεια αυτό που αισθάνεται με ένα τρόπο που αυξάνει την πιθανότητα και οι άλλοι να τον καταλαβαίνουν και να τον αντιμετωπίζουν ανθρώπινα.
  • Να αφουγκράζεται αυτό που βιώνουν οι άνθρωποι δίπλα του και να τους ακούει με τρόπο που καλύπτει τόσο τον ίδιο όσο και αυτούς.
  • Να επικοινωνεί με τον εαυτό του με τρόπο που τον βοηθά να του συμπεριφέρεται με όλη την ανθρωπιά και την τρυφερότητα που μπορεί να προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία  ΕΔΩ.

Η εκπαίδευση γίνεται μέσα από:

  • διαδραστικές ασκήσεις
  • χορό
  • τραγούδι
  • παιχνίδια ρόλων
  • ομαδικό μοίρασμα

Σκοπός είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες, μέσα στις οποίες μπορεί κανείς να δοκιμάσει διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας και αντιμετώπισης καθημερινών καταστάσεων.

Η εκπαίδευση έχει βιωματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει προσωπικά μοιράσματα και έκφραση συναισθημάτων.

Εκπαιδευτής – Συντονιστής: Γιώργος Τσιτσιρίγκος

 

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή

O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 7 χρόνια. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κοντύλι με τίτλο «Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς».

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ώρα: 10.00 – 19.00

Απευθύνεται σε: γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, συντρόφους και γενικά σε οποιονδήποτε συνεργάζεται και επικοινωνεί στενά με ανθρώπους σε καθημερινή βάση.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο info@non-violence.gr με τίτλο «Εισαγωγικό εργαστήρι Θεσσαλονίκη, Γενάρης 19».

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6989419186

Θα υπάρχουν επαρκή διαλείμματα για μεσημεριανό φαγητό, καφέ και ξεκούραση.

Πληροφορίες επικοινωνίας: http://www.sxoliotisfysis.gr/epikoinonia

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Το σχολειό της φύσης

Βρεφονηπιακός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

2ο χλμ Τριλόφου - Επανωμής, 57500, Επανωμή Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 23920 64370

Email: sxoleiotisfysis@gmail.com

Links: Website, Facebook

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.