Τα τρία γουρουνάκια – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Τα τρία γουρουνάκια

Μετά από 2 χρόνια αναστολής των κουκλο-παραστάσεων, το κουκλοθέατρο της Χριστίνας & Λίτσας Μπήτιου ξεκινά με τις παραστάσεις του, οι οποίες θα γίνονται όπως πάντα στο θεατράκι μέσα στο κτίριο της ΧΑΝΘ από την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 12.00 και τις καθημερινές στα σχολεία.

Για τον μήνα Μάρτιο έχει επιλεχθεί το έργο «Τα τρία γουρουνάκια» σε μία διαφορετική εκδοχή.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Ασπρούλης με το αχυρένιο σπιτάκι έχει το μυαλό του συνεχώς στο παιχνίδι και στις εύκολες λύσεις. Ο Μαυρούλης και το ξύλινο σπιτάκι του. Έχει κάποιους προβληματισμούς μεν αλλά δεν το ψάχνει και πολύ. Η ξύλινη σχέση που αντιπροσωπεύει το σπιτάκι του, έχει κάποιες βάσεις αλλά όχι ιδιαίτερα στέρεες. Οι απόψεις είναι συγκεχυμένες και οι προοπτικές της μάλλον αβέβαιες. Τέλος, το τρίτο γουρουνάκι, ο Καφετούλης, αντιπροσωπεύει το άτομο με δυνατό χαρακτήρα, το άτομο που προσπαθεί, προβληματίζεται, θυσιάζεται και αγωνίζεται για το καλύτερο. Η σχέση από τούβλα, πέτρες και λάσπη είναι η σχέση με γερές βάσεις, δυνατούς ψυχικούς δεσμούς και οχύρωση προς τους εξωτερικούς κινδύνους. Το σπιτάκι του ταρακουνιέται από τις δυσκολίες αλλά δεν καταρρέει, που σηκώνει επισκευές και συντήρηση και αποτελεί καταφύγιο και στήριγμα ζωής.

 

Παίζουν: Χριστίνα Μπήτιου – Λίτσα Μπήτιου

14 κούκλες, 3 αλλαγές σκηνικών. (Οι κούκλες είναι χειροποίητες 60 εκ, όπως και οτιδήποτε χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της παράστασης)

Χρήσιμες πληροφορίες

Κάθε Κυριακή του Μαρτίου 2022 (13, 20, 27/03)

Ώρα: 12.00

Διάρκεια: 70′

Τιμή εισιτηρίου: 6 €

Για σχολεία & συλλόγους παραστάσεις κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα της Χ.Α.Ν.Θ: 2310 241 007, 231 600 1000 & 6936985171 κ. Λίτσα Μπήτιου, 2310 941843 (εργαστήριο).

www.puppetry.gr

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Το Μικρό Θέατρο της ΧΑΝΘ

Νικολάου Γερμανού 1, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2316001000 (Χ.Α.Ν.Θ.)

Email: education3@ymca.gr

Links: Website

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.