Της μουσικής … τα νήματα – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Της μουσικής … τα νήματα

Το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  στα πλαίσια του  4ου φεστιβάλ δάσους  παρουσιάζει την πολυταξιδεμένη  μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους: «Της μουσικής … τα νήματα».

Πρόκειται  για μια απρόβλεπτη συναυλία  με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών  και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από την μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Mία παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής όπου οι χορογραφίες , το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν στο ότι  παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ’όλες τις ηλικίες. Έχει ταξιδέψει σε 26 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες στην Ευρώπη, Ν.Αφρική και Ασία. Οι μαριονέτες, κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση τους.

Το video της παράστασης ΕΔΩ: ​https://www.youtube.com/watch?v=yby7K8fOYZM

Συντελεστές

Θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Σκηνοθεσία: Nίκος Τόμπρος

Κατασκευή και εμψύχωση κούκλας: Νίκος Τόμπρος – Ελένη Παναγιώτου

 

Λίγα λόγια για την ομάδα ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε τo 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας. Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου , της μουσικής και του τσίρκου. Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία και διεθνή φεστιβάλ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ώρα: 21.00

Γενική είσοδος: 8 ευρώ, (ανέργων – φοιτητικό: 5 ευρώ)

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | Τ. 2315 200 200

Στοιχεία επικοινωνίας: antamapantahou@gmail.com (Ελένη Παναγιώτου)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2315 200 200

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.