Ταξιδεύουμε ως τα Μουσεία της Τήνου παρέα με την ομάδα TINOS Guide & Seek – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Ταξιδεύουμε ως τα Μουσεία της Τήνου παρέα με την ομάδα TINOS Guide & Seek

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων οι Πυγολαμπίδες “ταξιδεύουν” μέχρι την Τήνο. Παρέα με την εμπνεύστρια του TINOS Guide & Seek θα κουβεντιάσουν για το έργο και τον ρόλο των μουσείων του νησιού σε αυτό.

Μαζί σας θα μοιραστούν στοιχεία από τις δράσεις για τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο Δημοτικό Ίδρυμα Μουσείο Κώστα Τσόκλη, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας της Τήνου και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

 

Τι είναι το πρόγραμμα TINOS Guide & Seek;

Το TINOS Guide & Seek προ(σ)καλεί παιδιά από την τοπική κοινωνία να δημιουργήσουν τον πρώτο οδηγό της Τήνου για παιδιά, με στοιχεία από τον πολιτισμό του νησιού. Η Τήνος χωρίζεται γεωγραφικά από τους ντόπιους σε τέσσερις μεριές. Η ίδια η δομή του τόπου «έδωσε» και τη δομή του προγράμματος. Έτσι, κάθε Γ΄ τάξη απ’ όλα τα Δημοτικά σχολεία του νησιού, ανέλαβε να καταγράψει τέχνες, λαϊκές και μη, και μύθους για κάθε μια από αυτές.

Η ιδέα δημιουργίας του πρώτου πολιτισμικού οδηγού της Τήνου από παιδιά για παιδιά είναι της Φραντζέσκας Παπαγιαννοπούλου και ανήκει στα 15 έργα από όλη την Ελλάδα που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και υποτροφιών START- Create Cultural Change.

 

Το έργο ΤΙΝΟS Guide & Seek πραγματοποιείται από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2020 με έδρα την Τήνο και επίκεντρο τα παιδιά της. Η δημιουργία του οδηγού από τα παιδιά οργανώνεται συνολικά σε 12 εργαστήρια και την παρουσίασή του κατά την ολοκλήρωσή του.

 

photo credits: Έβελυν Φωσκόλου

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ώρα: 10:00

Online: Facebook Live στις Πυγολαμπίδες

Δωρεάν

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.