Οι Τετάρτες της δικής μας Άνοιξης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Οι Τετάρτες της δικής μας Άνοιξης

Η σειρά εκδηλώσεων, με τίτλο “Οι Τετάρτες της δικής μας Άνοιξης”, η οποία διοργανώνεται από τη Στεφανία Τσακιράκη (What I see in art) είναι μια γιορτή της Άνοιξης μέσα μας! Πρόκειται για ανοιχτές (δωρεάν) διαδικτυακές συναντήσεις – βιωματικά εργαστήρια γυναικών.

 

Κάθε Τετάρτη του Μαΐου και μια διαφορετική θεματική. Η αποδοχή, η αγάπη του εαυτού, η αυτογνωσία, η εσωτερική ελευθερία, η γονεϊκότητα αλλά και η τέχνη ως θεραπεία, είναι μερικές μόνο από αυτές τις θεματικές!

 

Οι συναντήσεις αυτές χωρίζονται σε δυο μέρη. Στο πρώτο, οι συμμετέχουσες θα καθοδηγούνται σε μια βιωματική εξερεύνηση της εκάστοτε ποιότητας χρησιμοποιώντας την τέχνη ως εργαλείο τους. Στο δεύτερο μέρος, εμπνευσμένες καλεσμένες με ειδίκευση στον εκάστοτε τομέα, θα προσφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους μέσα από μια χαλαρή συζήτηση.

 

 

 

Πρόγραμμα των εκδηλώσεων και χρήσιμες πληροφορίες για κάθε συνάντηση

  • Τετάρτη 04.05.2022 στις 19:00 – 20:30

Τίτλος: Μια Τετάρτη με την αποδοχή

Έμπνευση: Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Δίαιτα

No Diet Day δεν σημαίνει απλώς cheating day αλλά κίνητρο για αλλαγή τρόπου ζωής και κυρίως, έμπνευση για μια νέα ματιά στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας σαν σύνολο, μέσα από το πρίσμα της αποδοχής και της αγάπης.

Φόρμα Εγγραφής

 

 

  • Τετάρτη 11.05.2022 στις 19:30 – 21:00

Τίτλος: Η αποδοχή στο μονοπάτι της γονεϊκότητας

Έμπνευση: Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Σε αυτήν τη συνάντηση οι συμμετέχουσες έρχονται να απελευθερωθούν από τα ”πρέπει”, ν’ αποταυτιστούν από την αναζήτηση του άπιαστου ”τέλειου” και να συνδεθούν με την αποδοχή, την αγάπη και τη φροντίδα του εαυτού. Στόχος είναι να νιώσουν πιο ενδυναμωμένες και ανάλαφρες στο ρόλο τους ως γονείς αλλά και στην ολότητά τους ως άνθρωποι.

Φόρμα Εγγραφής

 

 

  • Τετάρτη 18.05.2022 στις 19:00 – 20:30

Τίτλος: Η τέχνη ως (αυτο)θεραπεία

Έμπνευση: Παγκόσμια Ημέρα Μουσείου

Βασικά σημεία εστίασης αυτής της δράσης θα είναι: η προσέγγιση της τέχνης των μουσείων ως θεραπευτικό μέσο για τη σύνδεση του ανθρώπου με τον εαυτό του, εργαλεία και μέθοδοι για να μπορεί να μετατρέψει κανείς την επίσκεψή του στο μουσείο σε μια χαλαρωτική και θεραπευτική εμπειρία, η ψυχική δημιουργικότητα και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να απαντά κανείς δημιουργικά στα έργα τέχνης με τα οποία συνδέεται.

Φόρμα Εγγραφής

 

  • Τετάρτη 25.05.2022 στις 19:00 – 20:30

Τίτλος: Αυτογνωσία: Η άνοιξη της αλήθειας μας

Έμπνευση: International Being You Day

Στην τελευταία Τετάρτη του Μαΐου οι συμμετέχουσες θα βουτήξουν στην αυτογνωσία, την αγάπη και την έκφραση της αλήθειας τους. Κάνοντας την τέχνη εργαλείο τους, θα αναζητήσουν το ”Ποια είμαι” και την εσωτερική τους δύναμη. Έπειτα, θα απολαύσουν μια εμπνευσμένη συζήτηση με τις καλεσμένες, γύρω από: το προσωπικό μονοπάτι προς την αυτογνωσία της καθεμιάς και το πώς το προάγει αυτό μέσα από το έργο της.

Φόρμα Εγγραφής

 

 

Τι ενέπνευσε τη δημιουργία αυτής της σειράς εκδηλώσεων

Ο Μάιος είναι ο μήνας γιορτής της κυκλοφορίας του βιβλίου της Στεφανίας, το οποίο έχει τίτλο: Η τέχνη μου να Είμαι εγώ.

“Οι Τετάρτες της δικής μας Άνοιξης”, είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος που μπόρεσε να σκαρφιστεί, για να γιορτάσει αυτό το νέο κεφάλαιο του βιβλίου της και να συνδεθεί με όμορφες γυναίκες, ανεξαρτήτως γεωγραφικών ορίων, με στόχο να μοιραστεί όσα την εμπνέουν και να τσιγκλήσει μέσα από αυτές τις συναντήσεις όλους εμάς να συνδεθούμε με τις ποιότητες και τα θέματα που πραγματεύεται στο βιβλίο της.

 

Η συμμετοχή σου σε οποιαδήποτε από αυτές τις συναντήσεις θα σου προσφέρει -εκτός από μια αξέχαστη εμπειρία- τη δυνατότητα απόκτησης ενός εκπτωτικού κουπονιού για την αγορά του βιβλίου από το e-shop των Εκδόσεων Φυλάτος.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Η τέχνη μου να Είμαι εγώ”

Η τέχνη μου να Είμαι εγώ είναι ένα εσωτερικό ταξίδι 17.653 χιλιομέτρων σε είκοσι τρία μουσεία της Ευρώπης με στόχο την αναζήτηση της αγάπης, εκεί που πολλοί θεωρούν πως δεν έχει θέση. Όμως, το κλειδί για να αναγνωρίσουμε πως η αγάπη υπάρχει παντού, είναι να τη βρούμε πρώτα μέσα μας.

Στο βιβλίο αυτό, η αφηγήτρια διηγείται στη Μητέρα τη δική της διαδρομή προς την αποδοχή, τη συγχώρεση, την αγάπη και, τελικά, την ελευθερία. Γράφει ένα γράμμα προς όλες τις μητρικές φιγούρες του κόσμου, το οποίο προορίζεται πρωτίστως προς εαυτόν.

Λόγια οικουμενικά, γραμμένα από ένα ενήλικο παιδί προς αυτήν την τόσο σημαντική ύπαρξη –ή και απουσία– της ζωής. Από το Παρίσι ως τη Βιέννη και από το Λονδίνο ως την Αθήνα οι αναγνώστες καλούνται να αναβιώσουν τη δική τους σχέση με το χθες, το αύριο και το παρόν, αλλά και να αναζητήσουν την δική του Τέχνη για το ‘’Τώρα Είμαι εγώ’’.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο “Η τέχνη μου να Είμαι εγώ” μπορείς να βρεις ΕΔΩ.

 

Λίγα Λόγια για τη Στεφανία

Η Στεφανία Τσακιράκη είναι λάτρης της τέχνης, των βιβλίων και του ανθρώπου. Συνδυάζοντας αυτά που τη συγκινούν αναζήτησε στο Παρίσι την Art Therapy. Εκεί εξειδικεύτηκε στην τέχνη των μουσείων από τη μια αλλά και τα βιβλία από την άλλη, ως θεραπευτικά μέσα. Πλέον μοιράζεται τα εργαλεία και το πάθος της για όλα αυτά μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες (διαδικτυακά αλλά και δια ζώσης).

Ακόμη, η Στεφανία είναι η δημιουργός του βιβλίου “Η τέχνη μου να Είμαι εγώ”.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Στεφανία μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα της.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημερομηνίες και ώρες εκδηλώσεων 

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, στις 19.00 – 20.30

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στις 19.30 – 21.00

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, στις 19.00 – 20.30

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, στις 19.00 – 20.30

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Πρόκειται για αυτοτελείς συναντήσεις, μπορείς να συμμετέχεις σε όποια/ες επιθυμείς.

Είναι απαραίτητη η σύνδεση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, λάπτοπ ή τάμπλετ καθώς θα χρειαστεί η δυνατότητα επιπλέον πλοήγησης στο διαδίκτυο από τις συμμετέχουσες (τα εργαστήρια αυτά είναι διαδραστικά).

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε ενήλικες, αλλά είναι Family Friendly. Μπορείς να έχεις μαζί και το/τα παιδί/ά σου. Παρόλα αυτά η συμμετοχή ανηλίκων χωρίς την παρουσία ενήλικα δεν είναι εφικτή.

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.