Τα παιδιά ταξιδεύουν με ασφάλεια στον Βοτανικό Κήπο – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Τα παιδιά ταξιδεύουν με ασφάλεια στον Βοτανικό Κήπο

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί προσκαλούν τα παιδιά των παιδικών σταθμών και τους γονείς – κηδεμόνες τους στις εκδηλώσεις “Τα παιδιά ταξιδεύουν με ασφάλεια”, που θα πραγματοποιηθούν στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης (οδός Περικλέους 9Α) από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, τις ώρες 17:30 – 21:30.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ θα πλαισιώσει μουσικά τις εκδηλώσεις.

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς τα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά θα επισκεφθούν τον πανέμορφο «Βοτανικό Κήπο» σε μικρές ομάδες, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις και τα ισχύοντα μέτρα. Μέσα από την περιήγησή τους στον Βοτανικό Κήπο, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να “ταξιδέψουν” με ασφάλεια στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του κόσμου (Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία).

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης που είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Δήμο Παύλου Μελά, αλλά και ευρύτερα, αφού στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν μόνο 10 Βοτανικοί Κήποι (ολοκληρωμένοι), περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή 1.000 και πλέον φυτών. Είναι ένας αστικός Βοτανικός Κήπος πέντε στρεμμάτων, μια όαση πρασίνου μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, που επιτελεί κυρίως εκπαιδευτικό έργο και σας καλεί να τον επισκεφτείτε απολαμβάνοντας τα χρώματα και τα αρώματά του κάθε εποχή!

Στα χρόνια λειτουργίας του, έχουν ξεναγηθεί πάνω από 60.000 μαθητές, περιβαλλοντικές ομάδες, σύλλογοι και άτομα κάθε ηλικίας, αποκομίζοντας βασικές γνώσεις για τον κόσμο των φυτών.

Χρήσιμες πληροφορίες

Από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου έως την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ώρα: 17.30 – 21.30

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης

Περικλέους, Σταυρούπολη, 56431, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 600 717, 6946 502 434

Email: botanic.gard@pavlosmelas.gr

Προβολή στους Χάρτες Google

Fax: 2310607121 & 2313302320

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.