Συναυλία Οικονομικής Στήριξης για το Πάρκο Τσέπης – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Συναυλία Οικονομικής Στήριξης για το Πάρκο Τσέπης

Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια στον ομώνυμο δρόμο και στα πέριξ αυτού, αναπτύσσοντας διάφορες πολιτιστικές δράσεις στον δημόσιο χώρο όπως είναι το Δείπνο της Άνοιξης. Με τις δράσεις αυτές θέλουν να συμβάλουν στην καλλιέργεια της ταυτότητας της Γειτονιάς και στην εμπέδωση μιας περισσότερο συμμετοχικής κουλτούρας που αφορά το δικαίωμα των κατοίκων στην πόλη.

Πριν από ένα χρόνο υιοθετήθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί το πρώτο Πάρκο Τσέπης , Αγαπηνού – Ιωάννου Μιχαήλ σε ένα από τα πολλά εγκαταλειμμένα οικόπεδα της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τώρα έχουμε ακολουθήσει συγκεκριμένα και μεθοδολογικά βήματα για την δημιουργία ενός τόπου που αφορά όλη την Γειτονιά. Μέσω εργαστηρίων, εκθέσεων,δράσεων ενημέρωσης και κυρίως ανοιχτών συνελεύσεων, στη βάση της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οριζόντιας λειτουργίας. Δημιουργείται από κοινού ένα σημείο αναφοράς από και για την Γειτονιά, ένας χώρος συνάθροισης, ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών.

Από τον προηγούμενο Δεκέμβριο έχουν ξεκινήσει εργασίες, μετατρέποντας σταδιακά έναν ξεχασμένο χώρο σε πάρκο.


Για μία κοινή προσπάθεια που αφορά την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων, πέρα από κάθε είδους επιβαλλόμενους διαχωρισμούς, προσπαθούν οι κάτοικοι με όλα τα μέσα, ακολουθώντας τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης, θέλοντας να δείξουν έμπρακτα ότι η οργάνωση των από-τα-κάτω μπορεί να λειτουργήσει με πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο ενάντια στην απομόνωση της κρίσης.

Με αυτό ακριβώς το πλαίσιο καλούν το κοινό στη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης για το Πάρκο Τσέπης στις 15 Μαρτίου, στον πολυχώρο WE, 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Η συμμετοχή και η συνδρομή όλων μας είναι το μοναδικό θεμέλιο στήριξης και ενθάρρυνσης για την συνέχιση του εγχειρήματος.

Με την συμμετοχή των Kako SynapantimaΜπάμπης Μπατμανίδης – Babis Batmanidis Co\m/pany & The Balguns
Guest: PARANAUE

Θα προβληθεί αφιέρωμα για το Πάρκο Τσέπης από το Αντιδραστήριο τηςΕΡΤ3!

Σημεία προπώλησης:
Ακυβέρνητες Πολιτείες Συνεργατικό Βιβλιοπωλείο-Καφέ
Ζώγια – Βιβλίο Τσάι Και Συμπάθεια
Ενοχές
Stereodisc Record Shop
Σάρωθρον Cafe Bar
Hemingway bistrot
iliotropio cafe
Lotus Record Shop (Σκρά 7)
ΑΖΑ Video Club (Αλ.Σβώλου 6)

Η Πρωτοβουλία ευχαριστεί τους: Ακης Σακελλαριου και  Γιάννης Τσολακίδη για την επιμέλεια του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού διαφημιστικού και την The White Dot για τις αερολήψεις.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
Ώρα: 19.30
Είσοδος: 6 Ευρώ (με μπύρα)

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

διαφήμιση

Πληροφορίες χώρου

WE

Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού

Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 284700

Email: info@weskg.gr

Links: Website, Facebook, Twitter

Προβολή στους Χάρτες Google

Τι υπάρχει κοντά

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.