Σεμινάριο Παιγνιοθεραπείας  – Πυγολαμπίδες
Skip to content

Σεμινάριο Παιγνιοθεραπείας 

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μία ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που χρησιμοποιεί το παιχνίδι, το οποίο αποτελεί το πιο φυσικό τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας των παιδιών. Στην Παιγνιοθεραπεία το παιχνίδι αυτό καθ’αυτό γίνεται το μέσο εξωτερίκευσης, κατανόησης και επαναδιαπραγμάτευσης των συναισθημάτων και εμπειριών που έχουν βιωθεί στο εδώ και τώρα.
Σε αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο, τόσο μέσα από τη θεωρία όσο και από βιωματικές ασκήσεις, θα διερευνηθούν οι βασικές αρχές που διέπουν τη μη κατευθυντική Παιγνιοθεραπεία και θα δοθεί έμφαση σε βασικά σημεία που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παιγνιοθεραπευτική διαδικασία. Θα παρουσιαστούν τα στάδια παιχνιδιού, με βάση το αναπτυξιακό μοντέλο E-P-R της Sue Jennings, και οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα παιχνίδια που χρησιμοποιούνται στη θεραπευτική διαδικασία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας καθώς και σε παιδαγωγούς. Οι συμμετέχοντες είναι σημαντικό να φορούν άνετα ρούχα μιας και μεγάλο κομμάτι του σεμιναρίου είναι βιωματικό.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Βασιάδη Όλγα αποφοίτησε από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Παιγνιοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το Άθυρμα» στην Αθήνα. Έχει εργαστεί στο χώρο της ειδικής αγωγής ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και εφήβους, βλέπει ψυχοθεραπευτικά ενήλικες και συμβουλευτικά γονείς. Συνεχίζει διαρκώς την επιμόρφωσή της μέσα από τη συμμετοχή της σε σεμινάρια και συνέδρια με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους Παιγνιοθεραπευτές και Δραματοθεραπευτές και λαμβάνει εποπτική επίβλεψη ενώ συντονίζει και η ίδια σεμινάρια. Συνεργάζεται με τα κέντρα ειδικών θεραπειών «Έκφραση και Ανάπτυξη» και «Παιχνίδια Λόγου» και βλέπει περιστατικά στον προσωπικό της χώρο.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σάββατο 24/11/18: 12:00 – 16:00
Κυριακή 25/11/18: 17:00 – 21:00

Κόστος Συμμετοχής στο σεμινάριο: 75 ευρώ

Ειδική Έκπτωση σε Ανέργους και Φοιτητές

Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 6937111701, 2314004884

Οι Πυγολαμπίδες προσπαθούν πάντα να είναι ενημερωμένες, όμως για την αποφυγή αλλαγών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που παρουσιάζονται, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε με τον διοργανωτή της εκάστοτε εκδήλωσης.

Πληροφορίες χώρου

Γράψτε το σχόλιό σας

Αν θέλετε να λαμβάνετε το εβδομαδιαίο newsletter των Πυγολαμπίδων παρακαλώ κάντε εγγραφή εδώ.

Δείτε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας.